Wedstrijdverslag Ter Leede – Harkemase Boys

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HARKEMASE BOYS zaterdag 7 september 2019 14.30 uur

Omdat uw correspondent zich momenteel in het land van Beppe Grillo, Conte, maar ook van Matthijs de Ligt bevindt heeft hij de ons bekende Henny van de Weerd gevraagd en bereid gevonden om voor de twee thuiswedstrijden van Ter Leede tegen Harkemase Boys en Hoek de verslagen te maken, waarvoor onze hartelijke dank. Hier volgt zijn verslag.

EFFICIENT HARKEMASE BOYS WINT OOK VAN TER LEEDE

Hennie van de Weerd magazine 433

Ter Leede heeft een krap verlies geleden ondanks veel balbezit wat echter steeds niet lang duurde, terwijl het de bal vaak als ware weg gaf. In slechts luttele minuten besliste Harkema de wedstrijd. Ter Leede miste vandaag Wajer op het middenveld die geblesseerd was. Op het doel stond weer de pas getrouwde keeper Michael Bekkers die drie weken niet beschikbaar was. Vlak voor de rust scoorde Hennie Bouius de 0-1 en vlak na rust gelijk de 0-2 en toen waren de inspiraties weg van Ter Leede ofschoon het alles in het werk stelde de aansluitingstreffer te maken.

In de eerste helft was er opbouwend genoeg vertier met kansen maar in de tweede helft was er teveel balverlies wat men ook qua aanvalsdrift in het werk stelde. Bouis scoorde op twee zeer belangrijke momenten van de wedstrijd en gaf zodoende meteen het verschil aan. Eigenlijk liep Ter Leede constant achter de feiten aan doordat het net voor de rust achter kwam. Het had wel pech met een bal op de paal. De Harekieten verdedigden met overleg met als het moest acht man achter de bal. Harkema met de gevaarlijke Beimer in de ploeg versloeg FC Lisse al een week eerder met 0-1 door een treffer van dezelfde Harkemase Bouius en VVSB  moest er daarvoor in de KNVB-beker ook al met 2-4 aan geloven en nu staat Harkemase Boys met vier ploegen gedeeld bovenaan.

De derde winstpartij in succes op rij kwam vandaag dus tegen De Roodgelen tot stand. Na de nederlaag vorige week van de Roodgelen tegen Barendrecht was men dubbel gemotiveerd omdat men al na een aantal minuten spelen in de beginfase twee tegentreffers kreeg te verwerken. Harkema lukte dat niet maar deed het nu in een paar minuten in korte tijd voor de rust en vlak erna. De ploeg uit Harkema speelde compact achterin met veel mensen achter de bal en loerde zelf op een uitbraak. Het reageerde gelijk bij balverlies en had in principe weinig te vrezen van de Roodgelen in bedrijf twee. Ter Leede zette wel druk maar op de bepalende momenten liet men het afweten. Bovendien had Harkema veel rust in het spel en controleerde constant de wedstrijd. “Tegen Bollenstreek clubs zijn wij succesvol blijkt”,  was de uitspraak van trainer Hans de Jong van Harkema. Bij de wedstrijd aanwezig was ook Ter Leede speler Toon Zwetsloot. Inmiddels is hij aangesloten bij de groep en alweer hard aan het trainen. Zwetsloot is een half jaar weggeweest, maar nu wil hij zo snel mogelijk spelen. Een hardwerkende, fitte Zwetsloot is hard nodig voor het team. Zal hij om te beginnen invallen tegen Hoek aanstaande week op De Roodemolen? Met spanning wachten we af.

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Jordly Petronia,  Mike Boelee ©, Ben van der Lans, Sami Mouchih,  Jonathan Robertson, Sohaib Echahbouni, Ian van Otterlo ‘(46’Jim Gillissen), Robert Steemers (58’ Brayan Mosquera Caicedo),  Jeffrey Bok (68’ Joey van den Berg), Omar Limon

Scheidsrechter: Erik ter Brake

Assistent-scheidsrechter: Diana Snoeren (1e) en Robin Janssen