Wedstrijdverslag Ter Leede – HBC

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HBC

Zaterdag 9 december 2023 14.00 uur

TER LEEDE BINDT OP DE ROODEMOLEN KOPLOPER HBC AAN DE ZEGEKAR

In zijn tot nu toe – volgens mij – beste wedstrijd van het seizoen heeft Ter Leede koploper HBC met 2-0 verslagen en daar valt niets op af te dingen.

Man-van-de-wedstrijd werd Marc de Kruijs, maar voor dit predicaat kwamen meer spelers in aanmerking, of volgens stadionomroepster Olga Klein eigenlijk het hele elftal. De achterhoede met een foutloos spelende Hidde van den Ende naast de degelijke aanvoerder Arroyo die met een benutte penalty in de 84e minuut de 2-0 en alweer zijn achtste treffer noteerde en de als linksback steeds uitstekend ingrijpende Jeffrey van Kempen die ook opviel door zijn precieze passes en als rechtsback Dirk Hoekstra, de enige Ter Leedespeler die hard en gericht op doel kan koppen, maar de boomlange doelman Bram Verhage op zijn weg vond. Zijn medespelers Tim Bloemendaal en Luc de Kruijs kopten uit mooie voorzetten niet op, maar naast het doel. Een training daarop zou geen kwaad kunnen. Als het nodig was, stond Daan Prins pal achter zijn defensie om met enkele mooie reddingen zijn doel schoon te houden.

Ook het middenveld met weer een basisplek voor Steven Wajer was deze middag bij de les, onze buitenspelers de gebroeders De Kruijs snelden regelmatig langs hun backs en verzonden mooie voorzetten en de attente Carlito Fermina was er als de kippen bij om uit de rebound van een keihard schot van Luc de Kruijs de 1-0 en zijn negende te scoren. Dat gebeurde overigens pas in de 60e minuut, in de eerste helft wist de thuisploeg geen van de drie mooie kansen te verzilveren, net zo min als de bezoekers hun enige kans.

Met de harde zuidwesterwind die regenvlagen over de Roodemolen joeg tegen startte de thuisploeg gemotiveerd, mocht een eerste corner nemen en Marc de Kruijs zag zijn scherpe voorzet in de vijfde minuut attent gepakt worden door doelman Verhage, die met zijn goede uitlopen en onderscheppingen een fors aandeel had in het houden van de nul in de eerste helft. De tweede voorzet van Marc was kennelijk net te hoog voor zijn broer Luc want die ging eronderdoor. Een solo van middenvelder Tim Bloemendaal besloot hij met een te slap puntertje om Verhage te verontrusten. De eerste echte kans kwam in de achttiende minuut toen Jeffrey van Kempen na de tweede corner goed voorzette en Dirk Hoekstra hard in de linkerhoek inkopte, maar de lange Verhage ranselde de bal uit zijn doel. Na de eropvolgende corner vond Verhage dat hij was aangevallen in zijn doelgebied, had commentaar op de scheidsrechter en kreeg geel en Luc de Kruijs mocht een indirecte vrije trap nemen. Luc schoot, de bal werd door niemand geraakt en de HBC-doelman toonde zijn spelregelkennis door het leer gewoon in zijn doel te laten lopen. Achterbal dus.

Uit de volgende voorzet van Jeffrey van links na een halfuur kopte Tim Bloemendaal in ideale positie naast en even later deed Luc dat uit een mooie voorzet van zijn broer Marc. Derde kans weg. Nu deed HBC iets terug: uit de tweede corner kopte de inlopende centrumspits Arno Dijkstra hard in, maar in een snelle reflex voorkwam Daan Prins een treffer. De ploegen gaan doelpuntloos rusten en het toch in behoorlijke getale opgekomen publiek zoekt de kantine op om zich op te warmen.

Het vuurwerk moet in de tweede helft komen. Jasper Ketting van HBC heeft twee wissels ingebracht, Marc zet in de 47e minuut de opgekomen Tomas Arroyo vrij in de zestien, maar die weet geen adequate voortzetting en loopt uit ergernis even later een gele kaart op als de scheidsrechter niet fluit voor een overtreding tegen Jeffrey van Kempen, waardoor invaller Bryan Wilderom op rechts kan voorgeven en gelukkig de inlopende HBC’ers de bal en hun tweede kans missen.

Dan besluit in de 60e minuut Luc de Kruijs om op rechts naar binnen te zwenken en hij lost een snoeihard laag schot dat doelman Verhage alleen maar kan wegboksen en uit de rebound scoort de bliksemsnel inlopende Carlito Fermina de 1-0.

HBC weet hier eigenlijk weinig tegenover te stellen en alle gevaar komt van de thuisploeg. De actieve Marc de Kruijs stuit eerst nog op de keeper, even later weet hij de achterlijn te halen maar wordt zijn voorzet onderschept, Tim Bloemendaal en Dirk Hoekstra schieten naast en over in kansrijke situatie, maar dan speelt Marc de Kruijs op links de inlopende Mike van den Steenhoven aan en die wordt in de zestien neergelegd door doelman Verhage. Penalty! En een tweede gele kaart voor de doelman? Nee, de scheidsrechter is coulant, maar de bal gaat wel op de stip, Tomas Arroyo zet zich erachter en schiet de 2-0 de rechterhoek in.

De wedstrijd is gestreden, Marc schiet nog een minuut later te zacht in, Joël van de Graaf komt erin voor de uitgeputte Luc de Kruijs, Stijn van Biezen voor Mike van den Steenhoven en dan fluit scheidsrechter Hendrix af en heeft Ter Leede een mooie teamprestatie geleverd.

Het wordt hierna nog erg gezellig in de kantine met de door de selectie georganiseerde veiling.

“Als dit team geconcentreerd is kan het van alle tegenstanders winnen, maar het heeft moeite om ook te winnen als ze niet top spelen”, aldus stand-in veilingmeester en trainer Niek Oosterlee.

Met een negende plek en een zesde in de tweede periode gaat Ter Leede de winterstop in.

Er zit nog veel meer in!

Scoreverloop:

60’       1-0       Carlito Fermina

84’       2-0       Tomas Arroyo (penalty)

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo © (49’ geel), Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven (90+1’ Stijn van Biezen), Luc de Kruijs (89’ Joël van de Graaf), Steven Wajer (55’ geel), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Opstelling HBC: Bram Verhage © (19’ geel), Jasper van Altena, Trevon Akello, Jessie Vink, Griften Graves, Jort Voorham, Zeno van Ooijen (73’ Sven Beelen), Arno Dijkstra, Mohammed Bekkach (46’ Nick de Graaf), Jesse van Loon (63’ Rory Roode), Lorenzo de la Rosa (46’ Bryan Wilderom (90+3’ geel)

Scheidsrechter: Luuk Hendrix

Assistent-scheidsrechter: Jannes Prins en Alex van Luijk