Wedstrijdverslag Ter Leede – Hollandia

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HOLLANDIA

Zaterdag 20 april 2024 17.00 uur

 

WEL VEEL TREFFERS OP DE ROODEMOLEN MAAR GEEN WINST

Statistieken, eens te meer geven die aan dat ze voor de lange termijn iets zeggen, maar voor een enkele happening niets. Ik mocht dan hoopvol in mijn voorbeschouwing schrijven dat Hollandia zijn punten voornamelijk thuis haalt (28 om 11), het ongelukkige verlies van 5-4 tegen degradatiekandidaat WV-HEDW had de ploeg van trainer Lars Keppel kennelijk zodanig getriggerd dat zijn spelers vanaf het startsignaal messcherp begonnen, de gastheren geen meter ruimte gaven met het gevolg dat Hollandia  binnen een ruim kwartier met 0-3 voor stond. Zo beleefde Ter Leede eenzelfde dramatische start als die het vorige week DHSC bezorgde.  Wrang en kenmerkend voor deze bizarre competitie is het dat DHSC op zijn beurt eerder al met 4-0 voorkwam tegen SJC en uiteindelijk met dezelfde cijfers, 5-3, wint.

Misschien had Keppel gezegd dat Roodgeel zich door de 2-12 winst in Ondiep nog op een roze corsowagen waande, wuivend naar alle kanten, maar een feit is dat Ter Leede op deze gure Corsozaterdag wel van een heel koude kermis thuiskwam. Het deed na de 0-3 door een treffer van Boy Tetteroo wel wat terug, maar de voorsprong van Hollandia werd voor en na de rust verruimd en pas in het slot kon Ter Leede nog tweemaal scoren en daardoor de 1-5 draaglijker maken met de 3-5, maar verder kwam het niet. Na het 2-2 gelijkspel op elf november nu een bitter verlies en daarmee zijn de kansen voor Ter Leede op een derde periode verkeken, maar mede door de hattrick van Jesse Koeman voor Hollandia zeker niet.

Ter Leede start met nu Alessandro Kwant weer in het doel, verder ongewijzigd. Hollandia  met de uitblinkende snelle linksbuiten Dennis Jansen en topscorer en rechtsbuiten en nog snellere  Niels Koster trekt meteen ten aanval, aanvoerder rechtsback Fecunda gooit in, de bal wordt cross gespeeld en Dennis Jansen is al uit de rug van Dirk Hoekstra gesprint en schiet in de derde minuut de 0-1 laag en onhoudbaar in de rechterhoek.

Nauwelijks bekomen van deze tik, twee foute passes van Ter Leede en een redding van Alessandro Kwant verder wordt op rechts de volgende aanval ingezet, met een slim hakje transporteert Luke Abelskamp de bal door op Niels Koster, de meesprintende Hidde van den Ende kan de scherpe voorzet niet voorkomen en Jesse Koeman kan op de penaltystip de 0-2 in de dertiende minuut binnenschieten, want de sliding van Tomas Arroyo komt net te laat.

Verbijstering bij de aanhang van Ter Leede en ook op de bank, waar Jesper Neuteboom als stagiair de coaching voor zijn rekening neemt. En het wordt nog erger als vijf minuten later Ter Leede ver opgedrongen staat en een diepe bal over onze enige verdediger Jeffrey van Kempen heengaat, hij heft ook buitenspel op, Niels Koster sneller is, naar binnen snijdt en met een slim tikje de uitgelopen doelman Kwant omspeelt en de 0-3 aantekent.

Ter Leede probeert zich te herstellen, Luc de Kruijs slaagt er af en toe wel in om langs zijn tegenstander te komen en de achterlijn te halen, maar zijn voorzetten met zijn zwakkere rechterbeen zijn steeds een prooi voor doelman Dirk Bakker. Toch is het offensief van de gasten geluwd, zij nemen gas terug en als Boy Tetteroo in de 30e minuut de bal vrij op het middenveld toegespeeld krijgt, legt hij aan en zijn harde lage schot in de rechterhoek zorgt voor de 1-3.

Hoop voor Ter Leede, maar die wordt de bodem ingeslagen als vijf minuten later een terug sprintende Dirk Hoekstra een bal veel te kort op zijn keeper terugspeelt en de slimme Jesse Koeman dit buitenkansje benut en met zijn tweede treffer voor de 1-4 zorgt.

Met die stand gaan de ploegen rusten.

 

Na de pauze is het alweer Hollandia dat, nu tegen de harde Noordwesterwind in, voor gevaar zorgt en al na een minuut een penalty claimt wegens een handsbal in de zestien, maar scheidsrechter Teun van Pelt wuift dit weg en vervolgens wordt een mooie voorzet van de nummer elf Jesse Koeman net niet benut.

Ter Leede komt niet verder dan een vrije trap van Luc de Kruijs die overvliegt en verder gebeurt er tot de 69e minuut niet veel bijzonders, maar dan zorgt Jesse Koeman met zijn derde treffer voor de 1-5.

Wat een afstraffing! Gelukkig weet Ter Leede iets terug te doen als Carlito Fermina zich in de 81e minuut vrij draait en de inlopende Boy Tetteroo met een laag schot in de rechterhoek voor de 2-5 zorgt. Direct hierop biedt hij met zijn assist Carlito de gelegenheid om de 3-5 in te koppen, zijn zeventiende competitietreffer. Terecht dat Boy voor Ter Leede de Man-van-de-wedstrijd wordt, maar zuur dat je dan toch dreigt te verliezen.

Kan het nog? Er zijn nog ruim tien minuten te spelen, dus, ja. Na de wedstrijd hoor ik weglopende Hollandia supporters zeggen: “Als ze de 4-5 hadden gemaakt, dan had ik het nog niet geweten.”

Maar zover komt het niet. Wel krijgt aanvoerder Fecunda wegens tijd trekken bij een ingooi een gele kaart en kort hierop zijn tweede als hij Marc de Kruijs onreglementair stuit en een counter voorkomt en moet hij, hevig protesterend, vertrekken. Als Hidde van den Ende in de zestien van Hollandia in de aanval is en ook een speler ten val brengt in zijn poging om de bal te spelen, ziet de scheidsrechter zich genoodzaakt om nu ook geel te geven en het is ook zijn tweede.

Met tien tegen tien halen de ploegen kort hierna het einde,

Een nare, maar terechte nederlaag van Ter Leede.

Over veertien dagen maar proberen om het op vier mei uit, al om twee uur, tegen SJC beter te doen.

Tot dan.

 

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (46’ geel), Hidde van den Ende (45+1’ geel, 90+3’ geel), Jeffrey van Kempen, Thijs Pieter Job Timmermans,  Mike van den Steenhoven (69’ Steven Wajer), Boy Tetterode,  Luc de Kruijs, (74’ Oscar Minnaard), Carlito Fermina, Marc de Kruijs

Opstelling Hollandia: Dirk Bakker, Romeo Fecunda © (84’ geel, 90+1’ geel), Denzel Inyamah (73’ geel, 74’ Mouad Ben Chekh), , Sem Biezen (74’ Milan Schipper), Luke Abelskamp (46’ Daniël Meijers), Jim Broers (85’ Delano Woud), Dennis Jansen (85’ Mees Manshanden), Niels Koster, Jesse Koeman, Enes Kar, Encho Margaritha

Scheidsrechter: Teun van Pelt

Assistent-scheidsrechter: Jasper Langerak en Pepijn Meuldijk

 

Scoreverloop:

3’         : 0-1     Dennis Jansen

13’       : 0-2     Jesse Koeman

18’       : 0-3     Niels Koster

30’       : 1-3     Boy Tetteroo

35’       : 1-4     Jesse Koeman

70’       : 1-5     Jesse Koeman

81’       : 2-5     Boy Tetteroo

82’       : 3-5     Carlito Fermina