Wedstrijdverslag Ter Leede – Hoogland

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HOOGLAND

Zaterdag 16 maart 2024 15.00 uur

TER LEEDE VERSLAAT HOOGLAND NU WEL, THUIS OP DE ROODEMOLEN

En die overwinning was volkomen verdiend, maar viel veel te laag uit. Al in de veertiende minuut scoorde Boy Tetteroo zijn vierde competitiedoelpunt, maar daarvoor had hij al in de eerste minuut uit een voorzet van Marc de Kruijs overgekopt, Thijs Timmermans in kansrijke positie hoog overgeschoten en wist doelman Sebastiaan Bruins een schot van Steven Wajer nog net corner te tikken.

Dat geeft maar aan dat Ter Leede goed begonnen was en dat Hoogland zich, fel verdedigend, moest beperken tot enkele schaarse uitvallen, waarbij die al in de vijfde minuut van Maurits de Baar levensgevaarlijk was en nu was er geen Stijn van Biezen die als verdedigende middenvelder in dit soort situaties vaak effectief onderbreekt. Gelukkig kon de verder uitstekend spelende Hidde van den Ende de inzet met uiterste inspanning door een sliding nog net blokken en een voorsprong voor Hoogland voorkomen.

Dat brengt ons bij de opstelling. Nadat Pupil van de Week Laurens Chorus had gescoord, niet bij zijn neef Joeri Vendel, want die zat als reservedoelman op de bank, maar bij Sebastiaan Bruins, startte Ter Leede met enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Carlito Fermina was net terug van een reis naar Curaçao en moest op de bank zijn kansen afwachten, Boy Tetteroo nam zijn plaats in de spits in en deed dat goed, maar ook voor Luc de Kruijs was een basisplek ingeruimd op de rechterflank, niet zijn favoriete positie, maar hij slaagde er toch geregeld in om zijn linksback te passeren en voor te geven. Alleen had hij gaandeweg de eerste helft steeds minder succes met zijn aannames en voortzettingen. Steven Wajer was nu een aanvallende middenvelder met naast hem de onvermoeibare Mike van den Steenhoven en de weer ijzersterk opererende Thijs Timmermans als opbouwer, vormgever die alleen met zijn eigen doelpogingen geen geluk had.

Maar de echte uitblinker was toch wel Marc de Kruijs, terecht tot Man van de Wedstrijd uitgeroepen. Met zijn snelheid, techniek en mooie aannames was hij een inspiratiebron voor het team en een voortdurende plaag voor zijn toch bepaald niet trage rechtsback. Het eerste en later zou blijken enige doelpunt kwam ook tot stand door zijn razendsnelle onderschepping in de dertiende minuut waarna hij Boy Tetteroo aanspeelde die op Thijs Timmermans passte, doorlopend de bal van hem op maat terugkreeg en met een beheerst, laag schot in de linkerhoek doelman Bruins kansloos liet.

Kort hierop raakt Vincent Muis geblesseerd, hij probeert het nog even maar wordt in de 23e minuut vervangen door Ruben Jansma, de zoon van, die op zijn beurt later in de 84e minuut ook plaats moet maken voor Luuk Oosterling. Opvallend is het wel dat topscorer Yassine Tekfaoui die in de thuiswedstrijd tegen Ter Leede nog tweemaal scoorde ook al gewisseld wordt voor Tim van Iddekinge.

Twee minuten en twee corners op rechts later dient de volgende kans zich voor Ter Leede aan als de solide spelende rechtsback Dirk Hoekstra combineert met Thijs Timmermans en deze in kansrijke positie zijn schot en doelpunt naar de niet zichtbare maan ziet vertrekken.

Hoogland doet er alles aan om de dadendrang van onze aanvallers van Ter Leede te ontkrachten en het is middenvelder Jorrit Fiegen die dan ontoelaatbaar over de schreef gaat: aan de lijn zien we weer een prachtige actie van Marc de Kruijs als hij de bal slim langs de lijn speelt, zelf binnendoor Fiegen passeert maar deze hem een klap in het gezicht vloert, omdat hij hem koste wat kost wil stoppen. Het kost hem … slechts geel en daarmee  gaat scheidsrechter Van Pinxteren, niet de eerder aangekondigde Amsterdammer Robbie Tiesinga,  behoorlijk in de fout, want terwijl Marc met een behoorlijke bloedneus wordt verzorgd en er zelfs al om zijn masker geroepen wordt was maar een kaart passend geweest, rood! Marc staat inmiddels op, gaat er toch enigszins groggy weer bij zitten, wordt buiten de lijnen verzorgd en als hij er later weer in wil, laat de scheidsrechter hem nog vrij lang wachten, die is duidelijk de weg kwijt. Gelukkig toont Marc even later met weer een razendsnelle actie dat hij oké is en nog wat later gooit hij ook de neusproppen weg.

In de 44e minuut ontstaat de volgende kans op een tweede doelpunt als Luc een pass via Steven net niet kan benutten en meteen erop een voorzet van hem op zijn broer hem de gelegenheid geeft om te schieten, maar de bal komt recht op Bruins af en zo blijft het bij de 1-0 ruststand.

Na de pauze komt Carlito Fermina erin voor Luc de Kruijs, gaat Steven Wajer naar de rechtsbuitenplaats en komt Boy Tetteroo op het middenveld. Het eerste gevaar komt van Hoogland, maar een schot op links wordt door Dirk Hoekstra vakkundig geblokt, Hoogland wordt door Sengul Serif gevaarlijk voor het doel van Alessandro Kwant, maar de gasten weten geen goed vervolg te geven aan hun goede start in de tweede omwenteling en dan neemt Ter Leede weer resoluut het heft in handen. Het gaat weer gedreven in de aanval en de kansen komen, maar nu laten de Utrechtse Hooglanders zien dat ze ook fanatiek kunnen verdedigen en heel vaak worden schoten van Ter Leede op z’n Engels geblokt. In de 50e minuut verzendt Mike van den Steenhoven een mooi schot naar de linkerbovenhoek, maar wordt het door doelman Bruins stijlvol overgetikt. Als Marc de achterlijn in de 58e minuut haalt en teruglegt op Steven Wajer krijgt die zo vanaf zes meter van het doel een – niet te missen? –  kans, maar hij jaagt de bal het hemelruim in. Tja, zulke kansen worden toch gemist, kijk maar naar Luc de Jong die tegen Dortmund de gelijkmaker op zijn schoen had.

Nog wat kansen: een kiezelhard schot van aanvoerder Arroyo wordt in de 61e minuut geblokt, een minuut later kan Marc na een slim steekpassje van Thijs Timmermans precies voorgeven op Fermina, maar diens inzet gaat via de doelman en de lat over.

Dan schiet Marc naar binnenkomend zelf met rechts, de bal gaat over, na de achtste corner in de 75e minuut ontstaat een scrimmage, Carlito gaat neer, geen penalty gebaart de arbiter en het staat nog steeds maar 1-0.

Dan is er nog hoop voor ons denkt Hoogland en zowaar, in 77e minuut probeert invaller Joeri van Vendel met een lobje doelman Kwant te verschalken, maar met zijn lengte plukt hij het leer uit de lucht en zijn redding in de 80e minuut is nog beter.

Het blijft bij 1-0, een schot van Carlito in de 92e minuut na een mooie actie wordt weer geblokt en het schot van Boy Tetteroo een minuut later pakt Bruins en dat is het laatste wapenfeit, Van Pinxteren fluit af.

Ter Leede speelde sterk, gedreven in de aanval en op het middenveld en verdedigde goed, maar scoorde te weinig en hield daarom de tegenstander in leven.

Toch, een verdiende overwinning en drie mooie punten.

Volgende week naar JOS/Watergraafsmeer.

Tot daar.

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Jeffrey van Kempen, Hidde van den Ende (88’ geel),  Steven Wajer, Mike van den Steenhoven (47’ geel), Thijs Pieter Job Timmermans,  Boy Tetterode, Marc de Kruijs, Luc de Kruijs  (46’ Carlito Fermina)

Opstelling Hoogland: Sebastiaan Bruins ©, Justin de Vos, Frank Voorwald (26’ geel), Jorrit Fiegen (35’ geel), Maurits de Baar (48’ geel, 67’ Stijn Mossink), Yassine Tekfaoui (23’ Tim van Iddekinge), Coen Heus, Henri Kersten, Vincent Muis (23’ Ruben Jansma (84’ Luuk Oosterling)), Rinze Muis (67’ Finn Van Kommer), Serif Sengul

Scheidsrechter: Jessey van Pinxteren (De Meern)

Assistent-scheidsrechter: Nick van den Bos en Jesper van Ham

Scoreverloop:

14’       1-0       Boy Tetteroo