Wedstrijdverslag Ter Leede – HSV Hoek

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HSV HOEK

Maandag 18 april 2022 15.00 uur

TER LEEDE NOG STEEDS IN DE HOEK WAAR DE KLAPPEN VALLEN

Vijf wedstrijden, viermaal verlies en één gelijkspel, dat is de trieste balans van de laatste weken. Eind februari, begin maart stond Ter Leede twee weken op de vijfde plaats, nu op de elfde en dat nog dankzij de sterke tweede periode waarin we nota bene nog meestreden om die periodetitel. Nu met nul uit drie onderaan in de derde periode.

Zo klinkt het vrij hopeloos, maar als je naar de stand en de verloren wedstrijden kijkt is er nog alle hoop, al moeten er dan wel resultaten komen. We staan zes punten voor op nummer vijftien, het spel tegen ACV, VVOG, SteDoCo was niet minder van gehalte, maar de laatste tijd gaat het toch steeds mis, tegen HSV Hoek leverde Ter Leede een goede eerste helft af, maar door de treffer vlak voor rust gingen de ploegen met 1-1 rusten en een zeer zwakke periode na de thee van de thuisploeg, je voelde de 1-2 al aankomen, leverde Hoek de 3-1 voorsprong op. De bekeken lob van Melvin van Stijn leverde wel weer de aansluitingstreffer op, maar verder kwam Roodgeel niet meer en de meegekomen supporters van Hoek konden al feestvierend terugkeren naar Zeeuws-Vlaanderen. Aldus de balans van een slecht paasweekend met ook het zaterdagverlies uit tegen SteDoCo.

Met praktisch dezelfde basis als tegen Goes, alleen Daan Walraven was nu weer van de partij begint Ter Leede goed. In de zevende minuut schiet Feyo Glim over, een voorzet van Prijor twee minuten later kan doelman De Jonghe net voor Joey van den Berg wegplukken, maar in de twaalfde minuut wordt de sterke start al met een doelpunt bekroond: Luc de Kruijs speelt Shaquille Prijor aan, die trekt de bal vanaf de achterlijn goed terug de zestien in, Van den Berg laat de bal slim lopen voor Bart van der Weijden en die mikt precies en doeltreffend laag in de rechterhoek en het staat 1-0. Zo moet het!

Ter Leede gaat door, Feyo Glim geeft vier minuten later een steekpass op Joey van den Berg die de bal in de kluts net niet goed meekrijgt, een vrije trap van de actieve Glim op links gaat via Van den Bergs rug naast, in de twintigste minuut krijgt Ter Leede zijn eerste corner en ik noteer “Hoek doet niets”, dan plots in de 22e minuut een dieptepass op Erwin Franse en hij komt alleen voor de keeper, maar in een uiterste krachtsinspanning kan de terug gesnelde Mounir Darrazi er nog net een corner van maken. Hoek krijgt zijn hoekschop en is wakker.

Een foutje achterin bij Hoek levert Luc de Kruijs een vrije bal op in de 33e minuut, maar omdat hij het leer niet voor zijn goede linkervoet heeft, speelt hij – verkeerd – af en kan de doelman ingrijpen. Aan de andere kant komt Franse door maar grijpt Mark de Vries attent in. Een schot van Feyo Glim na een uitbraak is een prooi voor de keeper, protesteren van Ruben de Jager na een tackle op Dirk Hoekstra levert hem geel op, aanvoerder Impens krijgt dezelfde kaart als hij na een veelbelovende aanval van Ter Leede Tim Bloemendaal neerlegt en zo lijken de ploegen met een 1-0 stand op weg naar de thee, maar dan stuit Luc de Kruijs aanvoerder Impens onreglementair, krijgt geel en mag Hoek nog een vrije trap nemen in de 45e minuut. De bal komt hoog voor, belandt bij de eerste paal waar verdediger Embrechts er als de kippen bij is om te scoren als doelman noch verdedigers van Ter Leede ingrijpen. Het staat gelijk en de ploegen gaan rusten.

Ter Leede komt onbegrijpelijk zwak uit de kleedkamer, Hoek grijpt het initiatief en al in de 46e minuut moet Mark de Vries redden, Feyo Glim voorkomt hierna ten koste van een corner een treffer, maar het is uitstel van executie, want uit een corner van rechts kopt Jabar Zada de 1-2 in.

Ter Leede reageert. Eerst dwingt Feyo Glim De Jonghe met een hard schot tot een redding, dan gaat de technische staf van Ter Leede wisselen. Dat jeThijs Haarman en Mike van den Steenhoven wil inzetten kan ik me voorstellen, maar de aanvallers Prijor en Van den Berg waren toch echt niet aan het eind van hun Latijn en de vraag is of de aanvalskracht zo bevorderd wordt.

Thijs Haarman is wel gevaarlijk op links, hij passeert zijn tegenstander in de 57e minuut op snelheid maar zijn schot in de korte hoek is te zacht om er een ervaren doelman als De Jonghe mee te verrassen.

Ook Stijn van Biezen en Melvin van Stijn komen erin voor Darrazi en Bloemendaal en dat levert in de 81e minuut de aansluitingstreffer op: Mark de Vries schiet ver uit op de dik buitenspel staande Luc de Kruijs, die laat wijselijk lopen, de verdediging reageert niet en Melvin sprint vanaf eigen helft de ruimte in en verschalkt met een bekeken lob de uitlopende De Jonghe.

Hoop doet leven, maar meer dan een schot in de 87e minuut van Mike van den Steenhoven levert het slotoffensief niet op en dat wordt ook een prooi voor de keeper van Hoek en daarna fluit de goed leidende scheidsrechter Wim Bronsvoort af en kan heel Hoek juichen en staat Ter Leede met lege handen.

Zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen Harkemase Boys op het programma. Dat wordt weer spannend, zij staan drie punten onder ons en we mogen ze niet laten passeren!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi (74’ Stijn van Biezen), Bart van der Weijden( 83’ Chris van der Zaag), Tim Bloemendaal (62’ geel, (74’ Melvin van Stijn)), Feyo Glim, Joey van den Berg (55’ Thijs Haarman, Shaquille Prijor( 55’ Mike van den Steenhoven), Luc de Kruijs (45’ geel)

Opstelling HSV Hoek: Jordy Francois F. de Jonghe, Gertjan Emmanuel Martens, Alexander Embrechts, Istvan Bakx, Rik Impens © (42’ geel), Giovanni Olivier Delannoy (83’ Jahrdell Constansia), Erwin Franse (81’ Jahrdell Constancia), Karim Bannani, Mohammad Jan Jabar Zada (81’ Roycel James), Ruben de Jager (37’ geel, (76’  Steve Schalkwijk)), Seppe Vereecke (63’ Jair Anwar Oosterlen)

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Assistent-scheidsrechter: Jack Koornneef en Luuk van der Brugge