WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HSV HOEK zaterdag 14 september 2019 14.30 uur

TER LEEDE HERSTELT ZICH TEGEN HOEK VAN NEDERLAGEN EN PAKT WEER DE WINST!

Na het verlies op de Roodemolen in maart 2018 slaagde Ter Leede er toch weer in om HSV Hoek, medekoploper in de derde divisie, te verslaan. Voorwaar, een knappe prestatie!

Omdat uw correspondent  nog steeds buitenslands is volgt hier weer het verslag van Henny van de Weerd, waarvoor onze dank!

TER LEEDE PAKT VOLLE WINST TEGEN VV HOEK 3-2

HSV Hoek deed afgelopen zaterdag na een lange busrit slechte zaken op De Roodemolen. Het verloor met 3-2 en raakte de koppositie kwijt na drie overwinningen op rij. Ter Leede scoorde in het eerste half uur van de wedstrijd maar liefst drie maal voor de rust. Eerst was het Dick Hoeksta die de 1-0 aantekende. Iets later was het Robert Steemers die iedereen zijn hielen liet zien en de 2-0 voor zijn rekening nam. Weer even later was het Omar Limon die op de goede plek stond en de voorsprong uit bouwde naar 3-0. Ter Leede leek een makkelijke middag tegemoet te gaan. De manschappen van Stefan Roodakkers leken op rozen te zitten met een 3-0 voorsprong en waren op zoek naar een vierde treffer. Maar dat liep even anders toen Hoek uit een penalty van Rik Impens tegenscoorde, 3-1.

Voorafgaande aan de wedstrijd had Roodakkers alle vertrouwen in zijn team maar het zou wel moeilijk worden tegen Hoek.

Roodakkers hierover; ,,We spelen vandaag wat compacter bij elkaar en we kijken  hoe de jongens zich vandaag etaleren. We proberen snel uit te breken”.

En dat gebeurde dan ook na de zeer snelle uitbraken van Ter Leede. De opgebouwde voorsprong  was een terechte meevaller van ongekende waarde en was het zaak om die te consolideren. Ter Leede was zeer effectief geweest in de eerste helft. Dat club topscorer Rik Impens een gegeven strafschop benutte in de 35e minuut deerde Ter Leede niet maar bracht wel de spanning terug. Toch leert Ter Leede snel in deze Derde Divisie, hield het verder stand de tweede helft en consolideerde de verkregen voorsprong met soms hachelijke situaties voor het doel. Hoek kreeg wel kansen over het geheel genomen maar Ter Leede kreeg die ook om verder uit te lopen. Voor Hoek waren er mogelijkheden om gelijk te komen. Dat Hoek nog terugkwam tot 3-2 in de 90e minuut was bijzaak en dus kon Ter Leede drie belangrijke punten bijschrijven. Volgende week wacht ONS SNEEK dat verloor van FC Lisse.

Jeffrey Bok vond de overwinning van zijn team terecht. “We vergeten eigenlijk de voorsprong uit te bouwen. Het zit tegen door bepaalde situaties door onszelf waardoor zij kansen krijgen. We hebben de winst verdiend binnen gehaald. We waren zeer effectief vandaag en dat is het verschil vandaag,” aldus Bok.

Scheidsrechter: mevr. S. Shukrula

Assistent-scheidsrechter: A.H. van Rijsbergen (1e) en N. Kromme