Wedstrijdverslag Ter Leede – HSV ODIN ’59

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HSV ODIN ’59 zaterdag 28 september 2019 14.30 uur

SASSENHEIM/HEEMSKERK DELEN DE PUNTEN

En daar kon het publiek wel mee leven al dachten de coaches daar anders over: beiden zagen voor hun ploeg winstkansen, maar omdat beiden ook vonden dat hun ploeg geen goede wedstrijd had gespeeld was dat er niet van gekomen. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat doelman Michael Beckers voor Ter Leede meer reddingen moest verrichten dan zijn collega Joost Meendering van ODIN ’59 en ook waren de kansen voor ODIN talrijker. Het team van Anthony Correia kwam ook tweemaal op voorsprong, maar net als vorige week tegen ONS Sneek, toonde Ter Leede veerkracht door nu tot twee maal toe een achterstand goed te maken door treffers, de laatste ook weer in de extra tijd, van  Robert Steemers die daardoor  terecht tot man of the match werd uitgeroepen, maar zonder de acties van Beckers had Ter Leede toch nooit een punt aan deze wedstrijd overgehouden. Zo handhaaft Ter Leede zich op de negende plek en stijgt ODIN ’59 door het verlies van Jong Almere City naar de zesde plaats.

Door blessures van Ben van der Lans en Jeffrey Bok vormen aanvoerder Boelee en Dirk Hoekstra nu het centrale duo achterin, terwijl Brayan Caicedo Mosquera de rechtsbuitenpositie inneemt. Op het middenveld zien we voor de tweede maal een basispositie voor Toon Zwetsloot naast Jona Robertson en achter Ian van Otterlo op tien. Bij ODIN ’59 zit een niet geheel fitte Thom de Vries vooralsnog op de bank.

Ter Leede start met de harde Zuidwester in de rug goed met in de tweede minuut een schot van Zwetsloot dat naast vliegt, een knal van Jona Robertson die hoog over vliegt, een aardige pass van Mouchih op Van Otterlo die net niet aankomt en in de zevende minuut moet Meendering voor het eerst ingrijpen als Jordly Petronia Omar Limon bereikt. ODIN heeft daarvoor al een vrije trap gekregen die Beckers pakte en in de achtste minuut verricht Ter Leedes sluitpost zijn eerste redding door een dieptepass onschadelijk te maken en drie minuten later pakt hij een schot van spits Jayson Jamall Halman. In dezelfde minuut komt Omar op links door, kapt en probeert vanuit een moeilijke hoek te scoren, maar ook nu is ex-Swift doelman Meendering paraat.

ODIN wordt nu gevaarlijker, krijgt achter elkaar twee corners, eerst kopt de lange Jim Hulleman over, maar als hij in de 16e minuut uit de tweede corner doorkopt op spits Sietse Brandsma kan deze de 0-1 scoren en we zien dat de Gele Leeuwen in deze fase willen doordrukken en als in de volgende minuut Sami Mouchih bij een counter mistast, schiet linksback Mart Willemse in kansrijke positie over en vervolgens moet Beckers twee reddingen achtereen verrichten om een 0-2 achterstand te voorkomen.

Pas in de 33e minuut zien we weer een mooie aanval van Ter Leede via Ian van Otterlo en Robert Steemers, maar Meendering onderschept diens scherpe voorzet vakkundig, een volgend schot van Robertson treft ook geen doel en als Jordly Petronia in de 38e minuut op rechts gevaarlijk opkomt besluit hij rand zestien af te geven in plaats van zelf te schieten. Na een vrije trap van Jona die hoog over vliegt gaan de ploegen rusten met de 0-1 voorsprong voor ODIN ’59.

In de rust blijft Mouchih achter in de kleedkamer, komt Sohaib Echahbouni het middenveld versterken en neemt Robertson de linksbackpositie in en met de harde wind nu tegen start Ter Leede goed en middenvelder Echahbouni geeft met een ziedend schot dat Meendering corner duwt meteen zijn visitekaartje af. Er lijkt meer balans in de ploeg te zitten.

Trainer Correia antwoordt, na een blessurebehandeling van Hulleman, met een aanvallende wissel: Thom de Vries komt er voor verdediger Lars Boekel in, Hulleman en Mijnders gaan respectievelijk links- en rechtsback lopen en vooral de laatste weet met zijn verre ingooien gevaar te stichten.

Het is toch Ter Leede dat doeltreffend is. In de 56e minuut zet Caicedo van rechts voor, in de zestien kan Robert Steemers de bal aannemen en controleren en met een mooie omhaal scoort hij de gelijkmaker.

Wordt het de aanzet tot een offensief van Ter Leede? Nou, niet echt, want in de 62e minuut kopt Hulleman door naar Thom de Vries die in kansrijke positie de bal volledig mist en zich daarbij ook blesseert, maar hij kan door. Er volgt dan wel een mooie een-twee tussen Van Otterlo en Caisedo, maar weer plukt Meendering de voorzet uit de lucht.

Met Dikker voor Halman en even later Bas Kansen voor Daan Driever zet ODIN de laatste wissels in en bij Ter Leede komt Benjamin van Aken er op rechts in voor de moegestreden Caicedo. Na een tackle krijgt Petronia geel, moet de driftige Hulleman tot kalmte gemaand worden en zien we ODIN gevaarlijker worden met een mooi schot van Thom de Vries dat maar net rechts over vliegt en vervolgens treft centrumspits Sietse Brandsma de bovenkant lat in de 85e minuut. Twee minuten later is het toch raak: uit een verre ingooi van Dustin Mijnders komt er een keihard schot op doel waarna de geraakte Dirk Hoekstra neergaat en van de rebound en de verwarring weet invaller Jurjen Dikker te profiteren en hij scoort de 1-2. Er volgen protesten van Ter Leede wegens buitenspel, maar daar wil scheidsrechter Ris, waarschijnlijk terecht, niks van weten en als doelman Beckers bij de grensrechter verhaal gaat halen wordt hij op een gele kaart getrakteerd.

Wordt het een derde verlies? Een minuut later moet Beckers redden op een inzet van Thom de Vries, maar weer toont Ter Leede veerkracht: de tweede scherp aangesneden voorzet van Benjamin van Aken van rechts in de 91e minuut is wel succesvol, Hulleman probeert weg te koppen, raakt de bal nog wel, maar dat is precies goed voor de bij de linkerpaal instormende Robert Steemers die vanuit een moeilijke hoek de gelijkmakende 2-2 inkopt.

Dat wordt ook de eindstand want de drie corners die ODIN hierna nog achter elkaar mag nemen leveren geen doelpunt op en na vier minuten extra fluit scheidsrechter Ris af en heeft Ter Leede toch weer gelijkgespeeld en de aanhang kan hier echt mee leven.

Volgende week op naar Excelsior ’31 in Rijssen dat uit zo knap met 2-4 wist te winnen van Jong Almere City.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Michael Beckers (87’ geel), Dirk Hoekstra,  Mike Boelee ©(61’geel)’ Jordly Petronia (77’ geel)), Sami Mouchih ( 46’ Sohaib Echahbouni),  Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot (74’ geel) Ian van Otterlo, Robert Steemers,  Omar Limon, Brayan Mosquera Caicedo (79’ Benjamin van Aken)

Opstelling ODIN ’59: Joost Meendering, Lars Boekel (52’ Thom de Vries), Mart Willemse, Ron Scheffer ©, Jayson Jamall Halman (70’ Jurjen Dikker), Sietse Brandsma, Nicky Eekhout, Daan Driever (77’Bas Kansen), Koen Tros, Dustin Mijnders, Jim Hulleman

Scheidsrechter: Victor Ris

Assistent-scheidsrechter: Jaimy Pleijte (1e) en Yency Rodenburg