Wedstrijdverslag Ter Leede – Huizen

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – HUIZEN

Zaterdag 20 januari 2024 15.00 uur

VERGEEFSE JACHT TER LEEDE MET TIEN MAN OP DE GELIJKMAKER

Als Ter Leede in de openingswedstrijd van de tweede competitiehelft had gewonnen, had het goede zaken gedaan in de tweede periode. En de thuisploeg begon goed met de nieuwe aanwinst Thijs Timmermans op het middenveld, waardoor de andere middenvelders Steven Wajer, Mike van den Steenhoven en Stijn van Biezen onder de dekens op de bank hun beurt moesten afwachten.

Ter Leede valt aan en dat levert al snel resultaat op. In de achtste minuut krijgt Marc de Kruijs op links de bal, hij speelt kort Boy Tetteroo aan en die bedient accuraat de op rechts opgekomen spits Carlito Fermina en die aarzelt geen moment en schiet hard, laag en precies de 1-0 bij de verre paal binnen.

Huizen reageert, dat leidt tot een botsing van Marc die hem geel oplevert vanwege zijn merkwaardige reactie als hij achterovervalt waarna de slimme en bedrijvige linkerspits Frank van den Bosch aan de bal komt, hoog voorzet en doelman Daan Prins de bal in tweeën weet te controleren. Hierna krijgt Ter Leede de uitgelezen kans om op een ruimere voorsprong te komen: uit de tweede, eerst kort genomen corner op rechts komt de bal hoog bij de tweede paal waar de mee opgekomen aanvoerder Arroyo de bal kan doorkoppen naar de andere paal waar Dirk Hoekstra het leer gemakkelijk kan inkoppen. Een beproefd recept, maar nu ziet iedereen de bal via de paal het doel weer uitkomen!

In plaats van de 2-0 wordt het 1-1. Waarschijnlijk blijft de ploeg nog hangen bij die gemiste voorsprong, want als meteen hierna Huizen op rechts een vrije trap mag nemen wordt die ook kort gespeeld op spits Sergio Kozjak en hij zet dan hoog voor. De bal is lang onderweg dus je zou verwachten dat een verdediger of de doelman wel zouden ingrijpen, maar volkomen ongedekt kan Joshua Lo-Asioe bij de tweede paal de gelijkmaker inkoppen!

Een domper voor de thuisploeg en die blijkt ook best even van slag te zijn en gaat over tot het rondspelen achterin met het inschakelen van de doelman. Al jaren een soort Nederlandse methode die je ook een ziekte kunt noemen als het niet accuraat gebeurt. Een slimme spits als Sergio Kozjak rekent erop en zo kan hij tot twee toe doelman Daan Prins afblokken. De eerste keer gaat de bal naast, maar in de 22e minuut verdwijnt de bal in het doel. Is het nu 1-2? Nee, scheidsrechter Jobse heeft hands geconstateerd en het blijft gelukkig 1-1.

Maar niet voor lang. Zoals Heerenveen de avond ervoor door een foute terugspeelbal op achterstand wordt gezet, zo gebeurt dat in de 33e minuut bij Ter Leede als aanvoerder Arroyo terugspeelt op zijn keeper, maar de attente Joshua Lo-Asioe daar al lang op heeft gerekend, het leer oppikt en met een schuiver door de benen van Daan Prins de stand toch op 1-2 brengt.

Hierna volgt een rommelige fase met irritatie aan beide kanten met een kans voor Huizen als Frank van den Bosch in de 39e minuut hard links naast schiet. Daarna vloert Sergio Kozjak op rechts Dirk Hoekstra, krijgt slechts geel tot verontwaardiging van Ter Leede en dat leidt tot de onbesuisde actie van Boy Tetteroo in de 45e minuut waarna scheidsrechter Jobse hem resoluut met rood van het veld stuurt. Jammer en ook onverstandig om eigen rechter te gaan spelen, te meer omdat Boy in zijn eerste wedstrijd na zijn schorsing juist goed bezig was.

En dus moet de thuisploeg in de tweede helft met tien man op zoek naar de gelijkmaker. En er moet worden gezegd, dat doen ze kranig! Met de wind in de rug valt Ter Leede aan, Huizen gaat terug, het loert alleen op de kansen uit een counter en natuurlijk komen die er, want als je met tien aanvalt, komt er ruimte. Uit een vrije trap in de 56e minuut omdat Dirk Hoekstra op de rand zestien zijn tegenstander onreglementair stuit –  hij mag met geel niet klagen –  wordt de bal door Sebastiaan van Kammen op de lat geschoten. Twee counters van Huizen in de 84e en de 86e minuut worden niet benut op, twee schoten van Jeffrey van Kempen in de 68e  en 70e minuut leveren Ter Leede ook niets op, de kopbal van Hidde van der Ende in de 91e minuut uit een voorzet van Marc de Kruijs is te zacht om de doelman te verontrusten en als Jeffrey van Kempen in de zestien neergaat wuift de scheidsrechter het weg en na een laatste kans voor Huizen fluit de scheidsrechter af.

Echt een tegenvaller voor Ter Leede en uit dit verloop moet toch wel lering worden getrokken, anders loopt het volgende week uit tegen Purmersteijn ook niet goed af.  Ter Leede heeft toch bewezen dat het elk team aankan, maar dan moet het wel goed staan, geen concentratieverlies lijden of gekke dingen doen.

We gaan het zien, de volgende week

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (50’ geel, 69’ Mike van den Steenhoven), Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal, Thijs Pieter Job Timmermans, Boy Tetteroo (45’ rood), Luc de Kruijs (45’ geel, 58’ Oscar Minnaart), Carlito Fermina, Marc de Kruijs (11’ geel)

Opstelling Huizen: Olivier Pabon, Sergae Kogeldans (76’Remco Helms), Jeroen Lamme, Dailey Groenewegen, Dennis Lamme, Frank van den Bosch (86’ Lars van der Wal), Joshua Lo-Asioe ©, Sergio Kozjak (41’ geel), Hidde van der Veldt (62’Theo Visser), Nathaniel Johnson, Sebastiaan van Kammen (62’ Adil Haian)

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Assistent-scheidsrechter: Niels Sprenkeling en André van Vliet

Scoreverloop:

8’         1-0       Carlito Fermina

17’       1-1       Joshua Lo-Asioe

33’       1-2       Joshua Lo-Asioe