Wedstrijdverslag Ter Leede – Jong Almere City FC

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – JONG ALMERE CITY FC

Zaterdag 26 oktober 2019 14.30 uur

VERDIENDE ZEGE VAN TER LEEDE OP JONG ALMERE CITY FC

Minimale winst levert toch ook de maximale punten op! Een overwinning die overigens gezien de kansen best groter had kunnen uitvallen, maar net als pupil van de week Teun van der Zwam twee pogingen nodig had om de boomlange doelman Sam Krant van Jong Almere te passeren kwam ook het enige doelpunt pas in de tweede omloop tot stand en was de maker niet Robert Steemers, zoals het vanaf de tribune leek, maar Ruggero Mannes van de Almeerders zelf die met Steemers in de rug – “Ik had hem toch gemaakt!” – in volledige paniek de bal achter Krant schoot.

Ter Leede kwam aanvankelijk onder druk te staan, verweerde zich gaandeweg de eerste helft echter steeds feller, zat er als één geheel kort op en was in de tweede helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong. Het kreeg mooie kansen om de score uit te breiden, maar stelde na de 70e minuut met een extra verdediger de zege veilig, stond de tegenstander nog slechts één kans toe en verzuimde in de slotfase om de 2-0 aan te tekenen. De vreugde was er niet minder om, want Jong Almere City FC heeft een goed team en gaat gegarandeerd nog veel punten halen, maar een energiek Ter Leede wist hun aanvalskracht te beteugelen en kon de tweede helft zelfs regelmatig domineren. Een mooie prestatie!

De thuisploeg start dit keer met Mounir Darrazi op de linksachterpositie, verder in dezelfde opstelling als tegen DOVO en krijgt al vrij snel te maken met een Jong Almere dat Ter Leede onder druk zet en al in de derde minuut de eerste van de in totaal zeven corners mag nemen, waarvan vijf in de eerste helft. In de negende minuut volgt hun eerste vrije trap en een minuut later krijgt centrale verdediger Mitch Willems geel van scheidsrechter Mike de Bruijn, die aan het slot van de partij ook zijn collega achterin Joshua Zimmerman erop trakteert, de enige kaarten in deze verder sportieve wedstrijd.

Pas in de elfde minuut komt Roodgeel zelf aan aanvallen toe als Jordly Petronia op rechts op komt, passt op Robert Steemers die op zijn beurt Ian van Otterlo bedient en diens inzet dwingt doelman Krant tot zijn eerste actie. Zeven minuten later kan Robert net niet bij de voorzet van Brayan Caicedo Mosquera en repareert Petronia ten koste van een tweede corner een door hem zelf gemaakt foutje. Een blok van Ian bij een uittrap van doelman Krant gaat even later over en dan komt na een vrije trap van Ter Leede de eerste kans als na een schot van Mounir Darrazi, gepareerd door de keeper er net binnen de zestien hands wordt gemaakt, maar arbiter De Bruijn ziet voordeel, laat doorspelen waarna de kans verkeken is.

Jong Almere antwoordt met een derde corner in de 27e minuut en een mooi schot van Joshua Zimmerman en zo ziet het publiek zich gaandeweg getrakteerd op een aantrekkelijk partij van twee felle ploegen die beide willen winnen. Na een counter in de 29e minuut van Ter Leede komt Steemers alleen voor de keeper, maar zijn harde schot gaat rakelings over omdat de doelman er nog net met zijn vingertoppen aan kan en Ter Leede mag zijn eerste corner nemen.

In de 31e minuut raakt Toon Zwetsloot in duel met nummer 46 Guiliano With, de doelpuntenmaker  tegen SteDoCo, geblesseerd, hij speelt door, kan vijf minuten later zelf scoren, maar besluit jammer genoeg af te geven en heeft toch zoveel last dat hij in de rust achterblijft en wordt vervangen door Sohaib Echahbouni. In het laatste kwartier speelt Ter Leede overigens goed, het heeft het initiatief en krijgt in de 35e minuut ook een kans als Darrazi op links opkomt, de bal met de knie meeneemt, voorgeeft op Brayan Caicedo die zijn inzet tot corner ziet verwerkt worden. Uit die corner kopt de volledig vrijstaande Jordly Petronia over omdat hij de bal niet goed op zijn hoofd krijgt.

Een behoorlijke kans en er komt er in de 42e minuut nog een als Omar Limon met een prima pass Van Otterlo aanspeelt, maar Ian weet er niet van te profiteren en na de vijfde corner van Jong Almere gaan de ploegen rusten.

Ter Leede komt goed de kleedkamer uit, het valt aan en we zien weer een voorzet van Jordly Petronia die Steemers over werkt en dan na de blessurebehandeling van Jona Robertson na weer hard ingrijpen van With valt in de 57e minuut de enige treffer in deze partij. Robert Steemers passt op de op rechts opkomende Omar Limon, die lost een keihard schot dat doelman Krant wegbokst, maar in de rebound lijkt Robert Steemers de bal erin te lopen, maar zoals eerder vermeld blijkt het Ruggero Mannes te zijn. Het resultaat is hetzelfde: Ter Leede leidt met 1-0!

Met een gevaarlijke aanval probeert Mannes een minuut later zijn fout goed te maken, Ter Leede antwoordt met een leuk balletje van Steemers en als Dirk Hoekstra, die steeds beter gaat spelen, en Mounir Darrazi op links met zijn tweeën de rechterspits willen afstoppen, een soort misverstand, ontstaat even een gevaarlijke situatie, maar het schot van Omar Limon aan de andere kant is toch gevaarlijker, Krant kan maar ternauwernood redden.

In de 64e minuut twee wissels bij Jong Almere: Rodney Kemp en Rogier Benschop voor Ruggero en de lange Victor van der Linde en bij Ter Leede komt na drie corners voor de thuisploeg Ben van der Lans er voor Brayan in om de verdediging te versterken.

Intussen heeft Jordly Petronia net naast geschoten, net als Jona Robertson en dan vindt Ian het in de 73e minuut weer tijd om te scoren en van links passeert hij enkele Almeerders diagonaal en besluit met een ziedend schot dat deze keer helaas aan de verkeerde kant van de rechterpaal vliegt.

We naderen de eindfase, de topscorer van Jong Almere, Kenneth Aninkora, laat zich zien met een mooie actie, past trainer Wolf zijn laatste wissel toe, With out en komt Joey van den Berg erin voor Limon en hij krijgt in de 88e minuut nog een uitstekende kans op 2-0 als Robert Steemers de opbouw van Almere verstoort, misschien zelf in het lege doel kan schieten, maar de bal aflegt op Joey die op rechts er nog beter voor staat, “misschien iets te zacht” zegt hij zelf waardoor doelman Sam Krant Joeys inzet nog net tot corner weet te verwerken.

Het is het laatste wapenfeit, want na de vijfde en zesde corner voor de thuisploeg fluit scheidsrechter De Bruijne af in de vijfde extra minuut en heeft Ter Leede in de zes wedstrijden onder zijn leiding evenzoveel keer gewonnen!

Zo komt er een eind aan een aantrekkelijke wedstrijd, weliswaar met maar één treffer, maar voor Ter Leede is het een mooie opwarmer voor de kraker volgende week uit naar FC Lisse!

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra, Mike Boelee ©, Jordly Petronia, Mounir Darrazi, Jonathan Robertson, Toon Zwetsloot ( 46’ Sohaib Echahbouni ),  Ian van Otterlo, Robert Steemers,  Omar Limon (86’ Joey van den Berg), Brayan Caicedo Mosquera  (72’ Ben van der Lans)

Opstelling Jong Almere City FC: Sam Krant, Joshua Zimmerman ( 84’ geel), Mitch Willems (10’ geel), Jesper Vos, Samuel Brobbey, Ruggero Mannes (64’ Rodney Kemp), Victor van der Linde (64’ Rogier Benschop), Guiliano With (84’ Kelt Jager), Meghon Valpoort, Stijn Keller ©, Kenneth Aninkora

Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Assistent-scheidsrechter: Chieljan Veen (1e) en Gijs van Mun