Wedstrijdverslag Ter Leede – Jong FC Den Bosch

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – JONG FC DEN BOSCH zaterdag 06-10-2018  14.30 uur

TER LEEDE BEZORGT JONG FC DEN BOSCH EERSTE NEDERLAAG

Door de knappe en verdiende zege op het jonge en snelle Bossche team meldt Ter Leede zich weer in de (sub)top van de Hoofdklasse A. In de eerste helft kreeg Roodgeel al drie mooie kansen, maar de lat en reddingen van de goede doelman Steven van Dijk verhinderden dat Ter Leede met een voorsprong ging pauzeren. Toen direct na de rust een vierde kans niets opleverde was het Den Bosch dat met inmiddels tien man de eerste de beste uitval wel benutte en op 0-1 kwam. Het even aangeslagen Ter Leede herpakte zich en door een eigen Den Bosch-doelpunt uit een gevaarlijke voorzet van Robert Steemers kwam de thuisploeg gelijk en kon Rob Zandbergen door het benutten van een strafschop de 2-1 op het scorebord zetten wat ook de eindstand werd.

Ter Leede begint de wedstrijd met Stefan Kraaijvanger weer centraal achterin naast Rob Zandbergen waardoor Ben van der Lans zijn plek als verdedigende middenvelder weer inneemt en Steven Wajer op de bank zijn kans moet afwachten. Verder is het team  ongewijzigd met een basisplaats van Mike Dam op rechts voor de nog steeds de ontbrekende Jeffrey Bok. Bij Den Bosch zien we het eerste optreden van nummer 16, de achttienjarige snelle middenvelder Kevin Felida.

De eerste aanval is van de thuisploeg in de tweede minuut met Ian van Otterlo en Joey van den Berg, de eerste corner links van Ian drie minuten later en in de veertiende minuut schiet de weer zeer actieve en steeds sterker spelende Brayan Caicedo Mosquero na een combinatie met Ian op de paal, het was echter toch al buitenspel.

Het is duidelijk, Ter Leede drukt en in de 23e minuut ontstaan de eerste twee kansen uit één aanval: na goed samenwerken van Joey en Brayan komt Ian van rechts door, zijn schot raakt de lat, Brayan mist de terugspringende bal net, Toon Zwetsloot daarentegen kan hard en laag inschieten, maar met een prima reflex weet doelman Van Dijk de eerste competitietreffer van Toon toch weer te verijdelen! Even daarvoor had Brayan trouwens op links zijn tegenstander uitgekapt en hard rechts naast geschoten.

Den Bosch wil iets terugdoen en doelman Bekkers moet in de 27e minuut een mooie voorzet van Albin Gashi onderscheppen, aan de andere kant schiet Mike Dam hoog over na een combinatie tussen hem en Van Otterlo. Vier minuten later plant Omar Boulamhayam in een kopduel zijn elleboog in het gezicht van Joey van den Berg, die even ‘out’ is, behandeld wordt, maar toch zo duizelig dat hij na de rust niet kan terugkeren. Het belet Joey overigens niet om drie minuten voor de rust, op links doorkomend, keihard tegen de onderkant lat te schieten, de bal was er zeker ingegaan als hij niet tijdens het schieten door een verdediger net genoeg gehinderd was. Mike Dam mist daarna net de rebound.

Voor deze derde grote kans van Ter Leede was de opkomende rechtsback Mats Deijl – Brayan verdedigt net iets te laat mee –  nog wel even gevaarlijk, vlak voor pauze treft de vrije trap van Stefan Kraaijvanger geen doel en dus gaan de partijen met 0-0 rusten.

Direct na de aftrap – met als wissel bij Ter Leede Robert Steemers voor Joey van den Berg en Dilivio Hoffman voor Jort van de Sande – creëert Ian van Otterlo de vierde grote kans, hij komt op links door, maar ook nu redt doelman Steven van Dijk en even later wordt Ians schot gekraakt. Zo blijft de thuisploeg op zoek naar de openingsgoal en als al in de 52e minuut Omar Boulamhayam na een kopstootachtige beweging door de onverbiddelijke scheidsrechter Roeleveld met rood van het veld wordt gestuurd komt Ter Leede ook nog in overtalsituatie.

Zoals zo vaak, weet juist de ploeg met een man meer niet goed met de nieuwe situatie om te gaan, er ontstaat meer ruimte, in de 54e minuut moet Kraaijvanger al in grijpen als Rik Mulders gevaarlijk doorkomt en bij een uitval in de 60e minuut kan invaller Hoffman uit het niets de eerste kans van Den Bosch benutten en komt het op 0-1.

Ter Leede is duidelijk even de weg kwijt en het is doelman Bekkers die na een fout van Ben van der Lans in een één-op-één-situatie de 0-2 weet te voorkomen en in de 70e minuut weet Rob Zandbergen met één van zijn machtige slidings een treffer van aanvoerder Slabbekoorn te voorkomen.

In deze periode krijgen Ian en Stefan ook geel van een scheidsrechter die geen enkel commentaar op de leiding duldt en het duurt ook echt even voordat Ter Leede met de man meer de tegenstander weer onder druk kan zetten. Dat lukt uiteindelijk wel en precies op het goede moment verzendt Robert Steemers van rechts een scherp indraaiende voorzet, die verdediger Deijl corner wil koppen, maar …. de bal verdwijnt prachtig naast doelman Van Dijk in de rechterbovenhoek. “Een van de mooiste eigen doelpunten” vindt Ter Leedes penningmeester.

Ter Leede gaat nu op zoek naar de winnende treffer en Den Bosch bepaalt zich tot verdedigen. In de 78e minuut mislukt een steekpass van Brayan op Ian nog net, wordt Mike Dam een minuut later in de zestien neergetrokken, maar gebaart Roeleveld “doorspelen” en krijgt ook Brayan geel, komt Tavilla erin voor Mike Dam en dan zien we in de 81e minuut een prachtige een-twee tussen Ian en Brayan en gaat de laatste in de zestien over de knie en wijst Roeleveld gedecideerd naar de stip, Den Bosch protesteert ook nauwelijks. Met een mooi hard en halfhoog schot voltrekt Rob Zandbergen het vonnis en komt Ter Leede verdiend op 2-1.

Ter Leede zou misschien de score nog hebben kunnen uitbreiden, de steeds vrijstaande Robert Steemers staat te zwaaien en te roepen om de bal, maar achterin dringt Ter Leede niet echt meer aan, speelt het de bal vakkundig rond totdat de scheidsrechter na drie extra minuten affluit en Ter Leede met man-van-de-wedstrijd Brayan Caicedo Mosquera in hun midden een mooie 2-1 zege heeft behaald op Jong FC Den Bosch! Een prima resultaat voor Ter Leede dat ’s morgens ook het tweede met dezelfde cijfers van Rijnvogels 2 zag winnen.

Volgende week volgt thuis een nieuwe kraker tegen nummer twee Volendam.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen,Stefan Kraaijvanger (71 geel), Floris Mulder, Ben van der Lans (72 Steven Wajer), Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo (70 geel), Mike Dam (80 Tomas Tavilla), Joey van den Berg (46 Robert Steemers, 79 geel), Brayan Mosquera Caicedo

Opstelling Jong FC Den Bosch: Steven van Dijk, Mats Deijl (81 geel), Albin Gashi (75 Hoessein el Barnichi), Kevin Felida, Joet van de Sande (46  Dilivio djh Hoffman), Rik Mulders (88 geel), Dhoraso Moreo Klas (63 Declan Lambert), Omar Boulamhayam (52 rood), Jorn van Hedel, Steven van der Heijden (30 geel), Marlon Slabbekoorn (c) (52 geel)

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld

Assistent-scheidsrechter: Chris Hoogland (1e) en Glen Moraal