Ter Leede – Noordwijk 0-2 (update)

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – VV NOORDWIJK zaterdag 7 november 2015 14.30 uur

TER LEEDE TREKT WEER AAN HET KORTSTE EIND

Trainer Dogan Corneille boekte na twee eerdere verliespartijen tegen Ter Leede nu wel zijn eerste overwinning met Noordwijk op de Roodemolen nog wel en door het verlies van Rijnvogels op Nieuw Zuid neemt het nu weer alleen de koppositie in de hoofdklasse B in.

Nadat Ter Leede goed gestart was nam Noordwijk met zijn tweede aanval in de 9e minuut de leiding, speelde daarna met overtuiging, breidde de voorsprong in de 27e minuut uit en ging met de 0-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft was veel meer voor een feller Ter Leede, maar het kwam niet tot scoren en daarmee is het vierde competitieverlies na vijf achtereenvolgende overwinningen een feit en dat is zorgelijk.

Ter Leede speelde met rouwbanden en de wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden van de moeder van aanvoerder Stanley Raydell Kewal. Zijn plaats achterin naast Tomas Arroyo werd nu ingenomen door Mitchell Kappenberg die later veelvuldig wisselde met de op het middenveld startende Ben van der Lans.

Met Ronnie Verplancke ook weer in de basis op zijn vertrouwde stek toog Ter Leede vol goede moed ten strijde en binnen drie minuten verwierf het zich al drie corners. Het was Raymond Manuputty die voor Noordwijk als eerste doorkwam op links, maar de aanval die nr. 15 Marios Lomis in de 9e minuut op rechts opzette na een ingooi langs de lijn te hebben ontvangen leidde tot de vroege voorsprong. Bij de achterlijn kapte hij linksback Hakkan Bayram uit, legde strak terug naar de rand zestien en zag Maurits Splinter hard en beheerst scoren.

Hoewel Noordwijk hierna de beter combinerende ploeg was, kreeg Ter Leede toch de kans om terug te komen. Al in de 14e minuut kon na een fout achterin bij Noorwdijk Vincent Ammerlaan doorkomen en afleggen op Ronnie Verplancke, maar nam deze de bal niet goed aan en in de 16e minuut kreeg Vincent een mooie kans om op gelijke hoogte te komen maar van dichtbij schoot hij over. Dat deed ook Maurits Splinter twee minuten later na aangeven van Lomis. Een vrije trap van Kappenberg leidde eveneens tot niets.

In de 27e minuut mag Noordwijk op rechts een corner nemen, wordt de aanval afgeslagen, maar wordt het schot van Manuputty van buiten de zestien door Dorothea Ruperto van richting veranderd en komt Noordwijk op 0-2.

Hierna is het Noordwijk dat de klok slaat, de buitenspelers wisselen vaak van positie en de backs komen veelvuldig op, maar het verzuimt de voorsprong verder uit te breiden en dat komt ook door een prima redding van Bogdan Constantin vlak voor rust.

Na de pauze heeft Youssef Ait-El-houssi Kappenberg vervangen en met zijn gedrevenheid wil hij aantonen dat hij in de basis thuishoort. Ter Leede speelt feller, stoort meer op het middenveld en al in de 46e minuut passt Verplancke op Ammerlaan, maar schiet die te zacht in om doelman Amezrine te kunnen verrassen. Als Selmo in de 53e minuut op rechts doorkomt en hij hard en laag voorzet is er niemand om ervan te profiteren – hetgeen zich in de 70e minuut herhaalt – en zijn schot op doel een minuut later is ook te gemakkelijk. Als hij in de 59e minuut doorkomt wordt hij onder de ogen van scheidsrechter Van de Waerdt door Maurits Splinter neergelegd, maar dat mag kennelijk. Overigens fluit de scheidsrechter een prima wedstrijd.

In de 60e minuut wordt Jeffrey Bok door Thierry van der Kooye vervangen en als de laatstgenoemde acht minuten later inspeelt op Vincent verwerkt Amezrine zijn schot tot corner. In de 72e minuut maakt Jonathan Robertson na zijn langdurige blessure, herstel en spelen in het tweede zijn rentree in het eerste. Hij vervangt Hakkan Bayram.

Noordwijk gelooft het verder wel, het beperkt zich tot verdedigen en doet dat succesvol. Het wisselt ook, Hu – vorige week nog scorend in de 87e minuut – vervangt Ruperto en Jeroen Borsboom komt erin voor Emiel Wendt.

In de 89e minuut komt er nog een aardige voorzet van Youssef, maar als scheidsrechter Van de Waerdt na twee minuten extra afblaast is de ruststand ook de eindstand: 0-2.

Noordwijk was duidelijk de bovenliggende partij, start de Tweede Periode goed en Ter Leede moet volgende week uit tegen Rijnvogels maar proberen de slechte serie te beëindigen.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee ©, Tomas Arroyo, Hakkan Bayram (72 Jonathan Robertson), Mitchell Kappenberg ( 32 geel, 46 Youssef Ait-El-houssi ), Ben van der Lans, Ronnie Verplancke, Jeffrey Bok (60 Thierry van der Kooye), Mike Dam, Vincent Ammerlaan (35 geel), Selmo Kurbegovic

Opstelling Noordwijk: Mustafa Amezrine, Brayen Bröcker (83 geel), Martijn le Congé, Dorothea Ruperto (80 Shijie Hu), Mark Veerman (81 geel), Maurits Splinter, Stefano Goncalves ©, Diederick Hoogerwaard, Marios Lomis, Raymond Manuputty, Emiel Wendt (88 Jeroen Borsboom)

Scheidsrechter:                      R.H.J. van de Waerdt

Assistent-scheidsrechter:       S.W.B. Kolkman (1e) en S. Rozemeijer

TV-samenvatting Michel van Delft: Ter Leede TV

TV-samenvatting BO omroep: YouTube

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / Foto’s / Albums / TER LEEDE 1 – HOOFDKLASSE 2015-2016

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel