Wedstrijdverslag Ter Leede O23-1 – Fortuna Wormerveer O23-1

Zaterdag 9 april 2022 12.00 uur

TER LEEDE O23-1 VERSLAAT KOPLOPER FORTUNA WORMERVEER O23-1

En dat is best opmerkelijk want de ploeg uit Wormerveer is al een jaar oftewel veertien wedstrijden ongeslagen, maar keek op de Roodemolen in de rust al tegen 3-0 achterstand aan.

Jong Ter Leede speelde vanaf het begin veel feller dan vorige week, veel compacter met als gevolg al een voorsprong in de tiende minuut. Aanvoerder Stijn van Biezen veroverde zelf de bal, speelde af, kreeg die terug en scoorde met een laag schot.

Hierna volgden diverse aardige aanvallen, maar tot de 37e minuut was net de laatste pass of kaats niet precies genoeg. In die minuut kreeg Luca Schut een kansje, wat resulteerde in een corner. Vlak ervoor was Fortuna gevaarlijk, maar ook dat leverde slechts een corner op.

In de 40e minuut zagen we een mooie pass van rechtsback Gijs Beekwilder op Luca Schut en diens voorzet van rechts was zo precies dat Sam Rotteveel hard en laag de 2-0 kon maken.

Kers op de taart was kort daarop een mooie aanval en nu was de assist van doelpuntenmaker Rotteveel en kon Luca Schut afronden.

Een 3-0 voorsprong in de rust. Wat een weelde, maar het was verdiend met goed spel.

Het zal in de kleedkamer van Fortuna wel gedonderd hebben, want de ploeg kwam feller uit de kleedkamer en dat resulteerde al in de 48e minuut in een treffer van verdediger Coen Nusse. Hierna ontwikkelde zich een soort vechtwedstrijd waaraan scheidsrechter Fabiany Lugtigheid zijn handen vol had, maar hij bleef goed op de been.

In de 58e minuut draaide Luca Schut zich rand zestien vrij, werd aangepakt en ging misschien iets te gemakkelijk liggen waar hij door had kunnen gaan, want de arbiter wuifde alles weg.

Fortuna zette aan, hun nummer 13 Temme Ivan kreeg een kans omdat het vlagsignaal van grensrechter Dick van Biezen genegeerd werd, maar Ivan schoot over. De frustratie over de achterstand openbaarde zich in de 73e minuut bij Gianluca Locatelli, met zo’n mooie naam mag je nooit zo’n zware overtreding (op Martijn Youri Wooter) begaan en daarom kon hij direct met rood vertrekken. Ook centrale verdediger Van de Poll kreeg geel na zijn overtreding op Julian Autar.

Met tien man probeerde Fortuna nog de bakens te verzetten, maar de defensie van Ter Leede onder aanvoering van een uitstekende Chris van der Zaag gaf geen krimp. Voor de thuisploeg kwamen er door de ruimte voorin ook nog mooie kansen, maar met name de ingevallen Lars Sandberg stond dan te vaak buitenspel. In de 90e minuut in een overtalsituatie had hij kunnen afgeven, maar ging hij voor eigen kans en zijn schot werd tot corner verwerkt.

De laatste kans was toch nog voor Fortuna Wormerveer, maar de bal verdween in het zijnet en dat telt nog steeds niet.

Fortuna blijft leider met negen uit vier, maar door deze mooie overwinning neemt het team Blankespoor/Schepers met zes uit drie de derde plaats in, voor FC Lisse O23-1. En dat is in deze zware poule veelbelovend.

Opstelling Ter Leede O23-1: Daan Prins, Gijs Beekwilder, Jarno Berkhof, Martijn Youri Wooter, Julian van der Kwaak, Luca Schut (80’ Lars Sanberg), Stijn van Biezen ©, Rik van ’t Wout, Julian Autar, Sam Rotteveel

Scheidsrechter: Fabiany Lugtigheid

Assistent-scheidsrechter: Dick van Biezen en Erwin Kuiper