Wedstrijdverslag Ter Leede – ODIN ’59

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – ODIN ’59 dinsdag 22 maart 2022 20.00 uur

TER LEEDE BOEKT OP DE ROODEMOLEN DIKVERDIENDE ZEGE OP ODIN ‘59

Werd het in november op Sportpark Assumburg nog net een benauwd gelijkspel door de late treffer van aanvoerder Arroyo, dit keer was de overwinning op De Roodemolen zeer terecht, want na de snelle voorsprong door Luc de Kruijs na de indrukwekkende dribbel van linksback Mounir Darrazi kreeg de thuisclub nog zeker drie mooie kansen om al voor de pauze de voorsprong uit te breiden. Als dat dan niet gebeurt, blijft altijd de kans op de gelijkmaker, maar echt grote kansen verwierf ODIN ’59 zich niet en dus was het wachten op een tweede treffer van Roodgeel en die viel pas – na tweemaal geel/rood van middenvelder Michael Lanting  – in de 69e minuut door de ingevallen Joey van den Berg. Met tien man drong de tegenstander nog wel aan, kreeg Ter Leede daardoor veel ruimte, maar wist het die niet meer te verzilveren en daardoor werd het in deze aan corners (17, tien voor Ter Leede en zeven voor ODIN ’59) en gele kaarten (vijf om twee) zeer rijke duel bij de twee treffers voor de thuisclub. Niettemin een hard bevochten en zeer welkome zege, waardoor Ter Leede met dertig punten op een zevende/ gedeelde vijfde plaats staat.

Prima voetbalweer, een goede verlichting, alleen het westelijke doelgebied was wat donker, twee ploegen die vast van plan zijn om hun positie te verstevigen, een verwachtingsvol publiek voor deze avondshow, kortom alle ingrediënten voor een aantrekkelijke partij waren aanwezig. En het ging meteen los in een gelijkopgaande strijd waarin de thuisclub via de uitstekend spelende linksback Mounir Darrazi al snel twee corners mocht nemen en in de tiende minuut begint Mounir aan een prachtige dribbel, passeert vier man, kan dan net niet schieten, maar dat doet Luc de Kruijs wel met de vrije bal en met buitenkant links schiet hij de bal hard in de rechterbovenhoek.

ODIN legt zich niet neer bij deze tegenslag en reageert onmiddellijk met een schot in vrije positie dat rechts naast vliegt en een minuut later begaat Michael Lanting zijn eerste overtreding, hij haalt Dirk Hoekstra onderuit en de vrije trap wordt hard ingeschoten door De Kruijs, maar doelman Meendering pakt de bal klemvast en Lucs schot iets later direct uit een ingooi vliegt over.

Dan volgen drie mooie kansen voor Ter Leede: eerst mist Noah Marti, vrij voor het doel de precieze voorzet van Thijs Haarman na een mooie pass van De Kruijs, vervolgens passeert diezelfde Marti zijn tegenstander even later heel slim, draait binnendoor schiet, maar weet Meendering weer te redden en even later kopt middenvelder Feyo Glim in vrije positie een prima voorzet van Dirk Hoekstra naast.

Na weer twee corners van Ter Leede wordt ODIN gevaarlijker met ook enkele corners en een vrije trap, blesseert Joey Kooge zich nadat hij door Daan Walravens kundig wordt uitgekapt zodanig dat hij zich moet laten vervangen door Twan van Tunen en krijgt Noah Marti uit de vijfde corner voor Ter Leede de bal in kansrijke positie volkomen verkeerd op het hoofd en gaan de ploegen na een laatste gevaarlijke counter van ODIN rusten.

Drie minuten na de rust krijgt Noah Marti, daartoe in staat gesteld door Luc de Kruijs weer een mooie kopkans, maar ook nu gaat de bal net naast en als hij in de 50e minuut na een mooie combinatie Bart van der Weijden – Thijs Haarman alleen op doelman Meendering kan afgaan, speelt hij de bal net te veel voor zich uit. Wat scoren betreft is het zijn avond nog niet.

Met Shaquille Prijor en Joey van de Berg voor Haarman en Marti zet Ter Leede het offensief voort en vlak nadat ook Melvin van Stijn erin is gekomen voor Luc de Kruijs krijgt Lanting zijn tweede gele kaart en kan hij inrukken en een minuut later profiteert de thuisploeg van de desorganisatie bij de tegenstander, werkt Tim Bloemendaal uit een vrije trap de bal op de linkerpaal en kopt de instormende Joey van den Berg de teugstuiterende bal in het doel en staat Ter Leede met 2-0 voor.

De voorsprong en de numerieke meerderheid zorgen er gek genoeg niet voor dat de thuisploeg rustig en geconcentreerd kan opbouwen, het blijft gehaast en het spel wordt onnauwkeuriger. Maar ook bij de tegenstander die begrijpelijkerwijs door aandringen meer ruimte weggeeft, waardoor kansen ontstaan op een 3-0. Die worden echter niet benut.

Wel blijken de druiven zuur voor de Heemskerkers, getuige de overtredingen die zij daarna begaan, de aanslag op Dirk Hoekstra in de 76e minuut van linksback Mart Willemse bijvoorbeeld kan het einde seizoen betekenen voor onze offensieve rechtsback, maar Willemse krijgt slechts geel voorgeschoteld.

De laatste tien minuten zien we nog een buitenspeldoelpunt van Joey van den Berg, een kans voor Shaquille Prijor als Meendering een hoge terugspeelbal niet kan controleren, maar na de negende en tiende corner voor Ter Leede fluit scheidsrechter Besselsen na zes extra minuten af en is de winst voor het elftal Roodakkers/Van Tongeren binnen.

Weer een mooie teamprestatie, waardoor Ter Leede met een geruster hart kan afreizen naar Zeeland voor de wedstrijd in en tegen GOES. Die kan ook gewonnen worden, maar is lastig door het moeilijke veld en een ploeg die als een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi (69’ geel), Bart van der Weijden (87’ Stijn van Biezen), Feyo Glim (87’ Chris van der Zaag), Tim Bloemendaal, Thijs Haarman (62’ Shaquille Prijor),Noah Marti (62’ Joey van den Berg (73’ geel)), Luc de Kruijs (68’ Melvin van Stijn)

Opstelling ODIN ’59: Joost Meendering, Mart Willemse (76’ geel), Lefteris Zantman (78’ geel), Nick Burger ©, 1  Ahmed Abdallah al Mahdi, Michael Lanting (57’ geel, 68’ geel), Joey Kooge (45’ Twan van Tunen), Niels Jager, Dustin Mijnders (74’ Sem van Amersfoort), Milan Koenders , Mouad Ben Chekh (’69 geel, (85’ Gianluca Muller))

Scheidsrechter: Jelle Besselse

Assistent-scheidsrechter: Gerke Jansen en Sezgin Degirmenci