Wedstrijdverslag Ter Leede – Purmersteijn

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – PURMERSTEIJN

Zaterdag 2 september 2023 15.00 uur

TER LEEDE VERLIEST OP DE ROODEMOLEN OOK ZIJN TWEEDE COMPETITIEWEDSTRIJD

Na de wedstrijd sprak stichtingsvoorzitter Zuidhoek bittere woorden over alweer de tweede nederlaag in deze competitie en vertolkte daarmee het algemene gevoel van verslagenheid en ontevredenheid. Immers op de ruime 2-5 zege van een snel en vaardig Purmersteijn viel niets af te dingen. Daar waar Ter Leede donderdag nog heel goed getraind had en vastbesloten was om het beter te gaan doen dan tegen Huizen, zetten de Purmersteijners de thuisploeg vanaf het begin vast en het was nog een wonder dat de 0-1 pas na een half uur viel, want daarvoor had de ploeg van trainer Mohammed el Bouziani al twee grote kansen gehad. Ter Leede stond niet goed en na de treffer van Rowen Meijer ging het snel: vier minuten later scoorde Luca Gilliot uit een dubieus toegekende penalty de 0-2 en tien minuten later, vlak nadat Marc de Kruijs uit een voorzet een mooie kans kreeg maar overschoot, was het Timo Polman die de 0-3 aantekende.

Na de rust met de inbreng van de niet geheel wedstrijdfitte Mike van den Steenhoven en Martijn Youri Wooter als rechtsback kwam er op het middenveld meer evenwicht doordat Tim Bloemendaal daar ook weer ging spelen, kwam Ter Leede aan opbouwen en aanvallen toe en kon aanvoerder Arroyo uit een corner in de 57e minuut de 1-3 inkoppen. Ter Leede is wel eens meer teruggekomen van een 0-3 achterstand. Kon dat weer gebeuren?

De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar een vervelend incident rond de 65e minuut gooide roet in het eten. Op advies van de grensrechter stuurde scheidsrechter Kenneth van Dijk trainer Oosterlee met rood weg, ondanks diens verzekering dat hij helemaal niets gezegd of geroepen had. Ook na de wedstrijd toen teammanager Dion Piket hem dat wilde vertellen was de leidsman niet voor rede vatbaar.

Deze consternatie zorgde wel voor concentratieverlies en daarvan maakte de ingevallen Omar Nait Aicha een minuut later gebruik door op rechts Hidde van der Ende uit te spelen en met een hard, laag schot doelman Daan Prins te passeren. Dat was voor Ter Leede de nekslag en een kleine tien minuten later scoorde Luca Gilliot zijn tweede treffer en bepaalde de uitslag op 2-5, ook al omdat Daan Prins in de extra tijd met een knappe redding een zesde treffer voorkwam.

Een blamerende nederlaag en Ter Leede moet de scherven bijeenrapen om volgende week tegen de ons bekende Amsterdamse voetbalvereniging  AVV Swift een beter resultaat te boeken.

Ter Leede startte weer met Jeffrey van Kempen als linksback en Tim Bloemendaal als rechtsback. En dat laatste is zonde. Als je Dirk Hoekstra in de spits wilt zetten, dan heb je in Martijn Youri Wooter een goede rechtsbenige rechtsback en dan kan Tim op het middenveld spelen en dat was des te meer nodig omdat Mike van den Steenhoven geen hele competitiewedstrijd kon spelen. Het was al snel duidelijk dat er geen balans in het team was. Bovendien was het opvallend dat een linksbenige centrumverdediger als Dave Star als hij ging opbouwen bijna altijd naar rechts speelde en de vaak volledig vrijstaande Marc de Kruijs niet zag staan. Speel hem in de voeten of gebruik zijn snelheid voor een lange bal. Marc kreeg zo geen mogelijkheid om in zijn spel te komen. Kapitaalvernietiging! Pas in de 35e minuut speelde Dave voor het eerst Marc aan en dat leverde prompt een gevaarlijke situatie en een corner op links op. Dat was overigens al na de penalty die de arbiter aan Purmersteijn gaf omdat hij het duel in de zestien van Arroyo en een aanvaller interpreteerde als een overtreding van de eerste. Tja …

Het nam niet weg dat het spel van Purmersteijn veel sneller was, met leuke een-tweetjes waardoor er voortdurend gevaar ontstond voor het doel van Daan Prins. De 0-3 met de rust was dan ook volkomen verdiend.

Zoals gezegd marcheerde het na de rust met Mike van den Steenhoven en Tim Bloemendaal op het middenveld veel beter, zo mocht Ter Leede vanaf de 55e minuut vier corners achtereen nemen waaruit die van Luc leidde tot de 1-3 die Tomas Arroyo inkopte.

De 1-4 na het incident zorgde voor de beslissing en de rest is geschiedenis.

Nul uit twee en al een aardige kaartenlast. Dat kan en moet beter!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Boy Tetteroo (46’ Martijn Youri Wooter, 87’ geel)), Hidde van den Ende (70’ Stijn van Biezen), Tim Bloemendaal, Steven Wajer (70’ Oscar Minnaard (85’ geel)), Marc de Kruijs, Jeffrey van Kempen, Dirk Hoekstra, Dave Star (46’Mike van den Steenhoven), Luc de Kruijs (83’ geel)

Opstelling Purmersteijn: Nick van Santen, Nathan Sibilo, Senna den Dunnen, Danyl Plasmeijer, Rowan Meijer, Rachad Madi (85’ Román Castelo da Silva), Gani Meholli (66’ Mircle Elstak), Timo Polman (66’ Demio Walberg), Mylan Polman,Job van der Meulen (72’ Luca Gilliot), Ufuk Ulker

Scheidsrechter: Kenneth van Dijk

Assistent-scheidsrechter: Ryan Witteveen en Jeffery Adu Boahen