Wedstrijdverslag Ter Leede – Scherpenzeel

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SCHERPENZEEL

Zaterdag 12 oktober 2024 15.00 uur

ZESDE GELIJKSPEL VOOR TER LEEDE

Het is Ter Leede voor de derde maal achtereen niet gelukt om thuis een 1-0 voorsprong tot het laatste fluitsignaal met succes te verdedigen. Tegen Jos Watergraafsmeer werd het in de 87e minuut gelijk, tegen AFC ’34 in de 80e en nu tegen het Gelderse Scherpenzeel  duurde het zelfs tot de een-na-laatste minuut voordat aanvaller Frank Heus ervoor zorgde dat onze spits Sieb Rutgers niet de matchwinner werd met zijn 1-0 in de 55e minuut.

En dat is natuurlijk erg zuur, vooral als je bedenkt dat de thuisploeg na een erg zwak begin waar het wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf kwam zich goed herpakte, bij vlagen goed spel op de mat begon te leggen en zich al voor de rust een handvol mooie kansen schiep. De 1-0 na de rust in de 55e minuut van Sieb Rutgers die daarmee zijn score op acht treffers bracht was dan ook zeer verdiend. En dan is het jammer dat de volgende kansen er niet ingaan en met het verstrijken van de tijd wordt het thuispubliek ongerust en denkt: “Als wij ze niet maken, dan scoort de tegenstander misschien weer wel.”

Hetgeen geschiedde.

Terug naar het begin. Nadat Pupil van de Week Koen van der Lip zijn doelpunt had gemaakt, hij weet hoe dat moet, want had als linksbuiten van JO 11-1 driemaal gescoord in de met 20-1 gewonnen wedstrijd tegen Roodenburg! – startte Ter Leede met een kleine wijziging ten opzichte van de eerdere wedstrijden. Voor Julian van der Kwaak was een basisplek als aanvallende middenvelder ingeruimd achter onze aanvallers Sieb Rutgers centraal met links en rechts Marc de Kruijs en Jordan de Jong, dit ten koste van defensieve middenvelder Stijn van Biezen.

Dat was kennelijk even wennen, want in de defensie van Ter Leede was het de eerste minuten een chaos die meteen al leidde tot een zeer gevaarlijke aanval van Scherpenzeel waarna doelman Fikkert uiterst riskant ingreep en op de tribune onmiddellijk gedacht werd aan een penalty en een gele of rode kaart voor de Ter Leede-doelman. Tot opluchting van velen bleek de scheidsrechter die er kort op zat het anders te zien en maakte het ‘doorspelen’gebaar. Direct hierop volgden nog twee hachelijke situaties: aanvoerder Flemming verspeelde bij het opkomen de bal, doelman Fikkert wist al grabbelend het leer nog te veroveren, maar zorgde kort hierop zelf voor gevaar door volkomen verkeerd in te gooien.

Kortom, Ter Leede had al ruim achter kunnen staan en pas na zo’n dertien minuten kwam het zelf aan aanvallen toe en werd de weer veel opstomende rechtsback Dirk Hoekstra door Bryan Burgerhout onreglementair gestuit wat hem een gele kaart opleverde, de enige overigens in de hele wedstrijd.

Ter Leede herpakt zich. Na een kwartier blesseert aanvaller Pernelly Biya zich zodanig dat hij enige minuten later het veld moet ruimen en vlak daarvoor biedt rechtsback Dirk Hoekstra met een magnifieke lange pass linksbuiten Marc de Kruijs een riante mogelijkheid om zijn eerste competitietreffer te maken, maar zijn harde, lage schot gaat rechts naast.

Net weer niet! De eerste van een reeks gemiste kansen. Marc zou overigens ook de wedstrijd niet uitspelen omdat hij door een eerder opgelopen gekneusde rib te veel moeite kreeg met ademhalen, de pijnstillers waren na zeventig minuten uitgewerkt. Halverwege de eerste helft krijgt Marc zijn tweede kans als hij razendsnel de opbouw achteruit van Scherpenzeel onderbreekt, alleen op de doelman kan afgaan, de bal net te veel voor zich uitspeelt waardoor de uitlopende Brummel nog kan ingrijpen.

De volgende kans is voor de uitstekend spelende centrumverdediger Lars van der Steen, maar zijn kopbal uit een vrije trap vliegt rakelings over, daarna passt Marc de Kruijs uitstekend op de opkomende Jordan de Jong, maar ook hij weet deze prachtige kans niet te benutten en schiet woest over.

Jammer, het spel is goed, de ploeg creëert kansen, maar is te nerveus en forceert te veel en daarom schieten ook Boy Tetteroo en nogmaals Jordan de Jong naast.

Dan moet hij na de rust maar vallen. En dat gebeurt ook. En door wie anders dan door centrumspits Sieb Rutgers! Eerst schiet Jordan de Jong nog naast en weet doelman Brummel te redden op een inzet van Julian van der Kwaak, maar dan kopt Sieb uit een assist van Dirk Hoekstra het leer steenhard via de onderkant lat in het doel.

Het staat 1-0 en nog geen minuut later zet onze omroepster Olga de overwinningstune al weer aan als de attente Sieb na een hard schot de bal uit de rebound van de doelman in het net deponeert. ” Zet maar uit die tune”, wordt er geschreeuwd want het feest gaat wegens buitenspel niet door. Geen ruimere marge, ook niet in de 68e minuut als Sieb in een duel de bal verovert en alleen op het doel mag afgaan, de arbiter heeft een overtreding geconstateerd. Scheidsrechter Geert den Ouden zou hier zeker niet voor hebben gefloten, getuige zijn negeren van het wegduwen van aanvoerder Flemming door een Zuidvogel.

Na de zeventigste minuut gaat Ter Leede wat behoudender spelen en begint Scherpenzeel meer aan te dringen en we zien een inzet van Mano Bakkenes de lat boven Fikkert schampen en na balverlies van Boy Tetteroo komt Tomas de Louw hem aflossen, een schot van Tomas uit een corner van Marc vliegt net naast. Ook Martijn Youri Wooter en Wessel Blankespoor komen erin.

De spanning stijgt. Houdt Ter Leede weer stand, net als uit bij Hollandia?

Het lijkt erop, maar toch valt de 1-1, vrij onnozel als de bal in de 89e minuut niet goed wordt weggewerkt en Frank Heus rustig en vrij simpel in de rechterhoek weet te scoren.

Hierna krijgt Sieb Rutgers toch nog een prachtige kans in de 91e minuut, hij probeert weg te draaien van doelman Brummel, had ook nog over kunnen spelen, maar de doelman kan nog net ingrijpen.

Goed gespeeld, uitslag 1-1.

Zuur, maar het is niet anders.

Volgende week uit naar Sportpark De Nollen tegen Kolping Boys. Om vier uur.

Tot daar.

Opstelling Ter Leede: Timon Fikkert, Xamm Flemming, Dirk Hoekstra, Lars van der Steen, Julian Jansen, Julian van der Kwaak, Steven Wajer, Boy Tetterode (72’ Tomas de Louw), Sieb Rutgers, Marc de Kruijs (86’ Martijn Youri Wooter), Jordan de Jong (86’ Wessel Blankespoor)

Opstelling Scherpenzeel: Stef Brummel, Kevin Greeven, Stijn Schipper, Bryan Burgerhout (13’ geel, 67’ Mourad Marbouh), Mark de Graaf, Pernelly Biya (23’ Bart Posthouwer), Lars den Teye, Frank Heus, Barry Beijer ©( 82’ Jur Rebergen), Timo Jochemsen, Mano Bakkenes ( 82’ Bjorn Cuperus)

Scheidsrechter: Kylian Walthuis

Assistent- scheidsrechter: Nedal Issa en Chris van Rijswijk

Scoreverloop:

55’       :           1-0       Sieb Rutgers

89’       :           1-1       Frank Heus