Wedstrijdverslag Ter Leede – SJC

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SJC

Zaterdag 18 november 2023 15.00 uur

RUIME WINST TER LEEDE IN EERSTE DERBY MET SJC

Nee, het was geen aangenaam voetbalweer met die harde miezerige regen en die windvlagen, maar ja, er was toch een behoorlijke publieke belangstelling voor deze eerste derby van deze twee clubs in de Bollenstreek. En het was het waard met vijf doelpunten, waarvan de thuisploeg er tot groot genoegen van het thuispubliek vier voor zijn rekening nam.

In dezelfde basisopstelling gestart als tegen Hollandia komt Ter Leede al na twaalf minuten voor: Marc de Kruijs ziet zijn foute inspeelpass door de verdediging onbeholpen weggewerkt zodat de bal bij Boy Tetteroo ideaal voor zijn voeten komt en hij het leer in de rechterbovenhoek jaagt. Ter Leede met de harde wind in de rug draait nu beter en, daar waar SJC in de openingsminuten twee mooie mogelijkheden niet benut, veel efficiënter, want in de 32e minuut passeert Carlito Fermina twee spelers en schiet hij laag links in.

Met 2-0 gaan de ploegen rusten, want kort hierna kan Mike van den Steenhoven een scherpe voorzet van Luc de Kruijs net niet afwerken en schiet Fermina over nadat Luc in de 40e minuut op links gevaarlijk doorkomt.

Na de pauze speelt SJC met de wind in de rug beter en maakt Wesley Haasnoot in de 51e minuut de aansluitingstreffer en in de 59e minuut krijgen de gasten een mooie kans op de gelijkmaker, maar is het de goed op dreef zijnde Carlito Fermina die in op knappe wijze de 3-1 scoort in de 62e minuut.

Hierna slaat de vlam even in de pan als Boy Tetteroo na een ongelukkige overtreding rood krijgt en Max de Haas hierna een soort wraak wil nemen en ook direct met rood Boy naar de kleedkamer mag vergezellen.

Tien tegen tien en met Steven Wajer voor Luc de Kruijs en Oscar Minnaart even daarvoor voor zijn broer Marc speelt Ter Leede een gewonnen wedstrijd en het is de actieve en voor zijn rechtsback vaak ongrijpbare Oscar Minnaart die zijn tegenstander in de 80e minuut zijn hielen laat zien en met een geplaatst laag schot in de verre hoek de 4-1 aantekent. Een volgende goal na een vergelijkbare actie weet doelman Kelvin Schelvis net nog tot corner te verwerken.

Na twee minuten extra fluit scheidsrechter Baars af en heeft Ter Leede deze nieuwe derby met ruime cijfers gewonnen. Het hierna volgende feest in de Ter-Leedekantine kan dan losbarsten en blijft nog lang heel gezellig op de Roodemolen.

Volgende week naar Broek op Langendijk, naar BOL.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra, Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven, Luc de Kruijs (77’ Steven Wajer), Boy Tetterode (51’ geel, 68’ rood), Carlito Fermina (89’ geel), Marc de Kruijs (75’ Oscar Minnaart)

Opstelling SJC: Kevin Schelvis, Sven Wesselink (69’ Younes Seghrouchni), Timo Verweij (68’ geel), Jordy Groot (42’ geel), Frans van Niel, Tom Duindam (84’ Rick Brabander), Timo Ruigrok © ( 68’ geel, 16’ Chris Hoogervorst), Martijn van Trigt, Max de Haas (68’ rood), Puck Postma 46’ Jelle van Went), Wesley Haasnoot

Scheidsrechter: Luc Baars

Assistent-scheidsrechter: Sebastiaan de Vries en Elco van Gurp

Scoreverloop:

12’       Boy Tetteroo               1-0

32’       Carlito Fermina          2-0

51’       Wesley Haasnoot       2-1

62’       Carlito Fermina          3-1

80’       Oscar Minnaart          4-1