Wedstrijdverslag Ter Leede – Smitshoek

WEDSTRIJDVERSLAG  TER LEEDE – SMITSHOEK  zaterdag  09-02-2019 14.30 uur

TER LEEDE SCOORT DRIEMAAL EN WINT MET 2-1 VAN SMITSHOEK

Met de wind in de rug had Ter Leede de eerste helft geen kind aan Smitshoek, maar het scoorde zelf slechts eenmaal door een mooie vrije trap van Jeffrey Bok. Ook na de rust tegen de wind in behield de thuisploeg het initiatief en Rob Zandbergen kon al na twee minuten met een prachtige actie de 2-0 scoren, waarna aanvoerder Boelee in een poging om een pass van de ingevallen Deprez te onderscheppen de bal in het eigen doel werkte. Hierna kreeg de thuisploeg nog vier mooie kansen om de score uit te breiden, maar toen dat niet gebeurde kwam Ter Leede in de eindfase toch nog “in nauwe schoentjes” zoals de Vlaming zegt en kreeg Smitshoek nog een mooie kans op de gelijkmaker, het bleef echter bij 2-1.

Enkele verder opvallende zaken in deze wedstrijd waren de twaalf corners die Ter Leede kreeg te nemen, de drie niet benutte kansen door Robert Steemers en de ruzie van aanvoerder Boelee met zijn onwillige rechterschoen. Al met al een zeer verdiende overwinning en door het puntenverlies van Volendam en De Jodan Boys wordt het bovenin weer spannend èn in de tweede periode èn in de totaalstand!

In de inmiddels vertrouwde samenstelling betreedt Ter Leede het strijdperk, bij Smitshoek zien we Ruben Roodnat alweer voor de vierde keer achtereen als doelman, waar dat in de uitwedstrijd nog Mike van de Wijngaart was. Verder staan nu Rutger van der Kleij – aanvoerder-  en topscorer Jurien Reineta in de basis.

De ploegen moeten wennen aan de harde westenwind en pas in de twaalfde minuut zien we een eerste geplaatst schot van de actieve Jeffrey Bok dat rechts naast gaat en twee minuten later een voorzet van aanvoerder Boelee waar Robert Steemers net niet bij kan. In de vijftiende minuut mag Steven Wajer zijn eerste corner van links nemen en Toon Zwetsloot schampt de strakke bal bij de eerste paal, en meteen daarop volgen de tweede en derde corner. Steven speelt ze meestal goed en strak in, ook alle volgende, maar uit de vele corners wordt niet gescoord, dat kan beter!

Ter Leede heeft het initiatief en mede door de wind speelt het spel zich bijna uitsluitend op de helft van Smitshoek af, de ploeg van trainer Middelkoop bepaalt zich tot afweren. We zien een vrije trap na een leuke aanval in de 25e minuut, even later negeert scheidsrechter Vos het buitenspelsignaal van grensrechter Fieret maar het levert nog niets op. De eerste kans krijgt Ian van Otterlo in de 30e minuut na twee blessurebehandelingen van Jeffrey Bok en Joey Kleijn, een mooie aanval en een kaats van Steven Wajer. Ians schot vliegt links naast.

Met een counter en een voorzet van rechtsbuiten Rekondie in de 32e minuut doet Smitshoek iets terug, maar Ter Leede neemt snel weer over met een zevende corner en een keihard schot van Rob Zandbergen dat afketst op de rug van Bok, hij moet het gevoeld hebben! Het is de opmaat naar de 1-0 in de 36e minuut: bij een vrije trap iets buiten de zestien gaan Ian en Jeffrey achter de bal staan, de laatste neemt hem, natuurlijk met links en hij schiet hem feilloos in de korte hoek.

Hij is mooi! Twee minuten later probeert Robert Steemers het ook na een aardige combinatie tussen Ian en Toon, helaas gaat zijn stuiterbal links naast. Direct hierop blesseert Rekondie zich en hoewel hij na de rust nog even terugkeert, zal hij worden vervangen door Bart Deprez. Voor de pauze zien we nog één wapenfeit: doordat Jonathan Robertsons terugkopbal door de harde wind wordt afgeremd kan aanvoerder van der Kley een schot lossen dat door doelman Bekkers gekeerd wordt, het is zijn eerste en enige echte optreden in de eerste helft.

De harde tegenwind deert Ter Leede in de tweede helft niet in het minst, het trekt ten aanval en al in de tweede minuut rukt Rob Zandbergen onvervaard op, de verdediging van Smitshoek splijt open als de Rode Zee voor het volk Israël en met een mooi schot in de rechterbovenhoek bekroont hij zijn “homerun” en het staat 2-0, de muziek kan aan! En wat meer is, kort daarop  stelt hij met een prima pass Robert Steemers in staat om de 3-0 te maken, maar helaas, diens schot gaat rechts naast!

Geen 3-0, maar wel 2-1! Bij een schaarse uitval op rechts ontsnapt de actieve invaller Deprez aan de aandacht, hij kan voorgeven en in een ultieme poging om de pass met een sliding te onderscheppen ruimt Boelee met rechts en wij zien de bal via zijn linkervoet in het doel verdwijnen!

Een domper, maar geen nood, want drie minuten later zet Jeffrey Bok de bal “pan”klaar voor  op de vrijstaande Brayan Ciacedo, diens kopbal gaat echter rechts naast. Alweer een tweede grote kans, en er komen er meer. Het schot van Boelee uit een pass van Ian wordt geblokt, Jona schiet hoog over en in de 74e minuut zet Steven Robert geheel vrij voor de keeper, maar Roodnat redt ten koste van de twaalfde corner. Even daarvoor heeft onze doelman Bekkers trouwens een scherpe voorzet van rechts deskundig onderschept.

Waar Smitshoek in de 64e en 74e minuut met Van der Wal en Dekker zijn laatste reserves heeft ingezet, wisselt de Ter Leedestaf pas in de tachtigste minuut, Jim Gillissen komt erin voor de moegestreden Brayan Ciacedo en in diezelfde minuut krijgt Smitshoek zijn grootste kans als Jurien Reinata uit een vrije trap op links de bal hoog richting de vrijstaande Deprez stuurt en deze volkomen ongedekt overkopt.

Dit leidt de fase in waarin Smitshoek alle risico’s neemt om gelijk te komen en dan komen er natuurlijk kansen voor de thuisploeg. Weer passt Rob Zandbergen in de 85e minuut op Robert Steemers, die stoomt weer op doelman Roodnat af, weer lukt het niet, de bal vliegt rakelings over, het wil hem deze zaterdag maar niet lukken!

De slotminuten leveren geen doelpunten, maar nog wel drie gele kaarten op, één voor Ter Leede en twee voor Smitshoek en nog één corner voor Smitshoek als Steven Wajer de bal verkeerd raakt. Alles het gevolg van de druk van Smitshoek op het doel van Ter Leede, een druk die niets oplevert, want na vier extra minuten fluit de goed leidende arbiter Vos af en heeft Ter Leede gewonnen.

Door de vele onbenutte mogelijkheden werd het slot nog onnodig spannend, maar deze zevende winstpartij in tweede periode is toch echt een prachtige prestatie: Ter Leede staat op doelsaldo nu eerste in de periode en op een punt van koploper Volendam! De ultieme test volgt nu met de aanstaande confrontatie in en tegen Volendam. Spanning gegarandeerd!

Opstelling  Ter Leede: Michael Bekkers, Mike Boelee ©, Rob Zandbergen (88’ geel), Ben van der Lans, Jonathan Robertson (64’ geel)  Steven Wajer, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, , Jeffrey Bok, Robert Steemers, Brayan Mosquera Caicedo (80’ Jim Gillissen)

Opstelling Smitshoek: R.P. Roodnat, Lorenzo Braaf (90’ geel), Rutger van der Kleij ©, Frank Karreman, Erwin Nuytinck (74’ Jordy Dekker), Jurien Reineta, Luc Delmee,  Thijs Oomsen, Joey Kleijn, Pucho Rekondie (50’ Bart Deprez), Ryan van Dijk

Scheidsrechter: Martijn Vos

Assistent-scheidsrechter: Robert Bruining (1e) en Marck Fieret