Wedstrijdverslag Ter Leede – Sparta Nijkerk

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPARTA NIJKERK zaterdag 09-10-2021

ALWEER ZO SNEL MET TIEN DAN BEN JE TEGEN NIJKERK GEZIEN!

Heel Ter Leede had er meer van verwacht. De koploper op bezoek bij Ter Leede dat op De Roodemolen nog ongeslagen was en ook uit tegen ACV de week ervoor de eerste uitzege had geboekt. Een sterke tegenstander, maar Roodgeel was goed bezig, dus wie weet…..

Wel, we weten inmiddels beter.

Sparta Nijkerk startte uitstekend, Ter Leede allerminst met veelvuldig balverlies op het middenveld en al in de achtste minuut de achterstand. En toen in de negentiende minuut Feyo Glim in de zestien zijn tegenstander onreglementair stopte en er met rood vanaf ging, zorgde de prima penalty voor een 0-2 stand en dicteerde Nijkerk het spel nog meer dan daarvoor en werd het nog voor de rust 0-3 na een mooie actie van Mike Ahrens.

Na de thee kwam de thuisploeg goed de kleedkamer uit, speelde manmoedig verder, maar het was toch Sparta dat na een kwartier op 0-4 kwam alvorens invallers Prijor en Van Stijn voor respectievelijk de assist en de 1-4 zorgden. Toch speelde Ter Leede de tweede helft niet gelijk, want een andere invaller, Jesse van Nieuwkerk stelde Donny van der Wal in staat om met de 1-5 de eindstand te bepalen.

Heerlijk voetbalweer, dat beloofde een leuke middag te worden. En dat werd het ook, maar dan voor de Nijkerkers. Ze startten prima met in de zevende minuut een eerste schot over van Roy Bakkenes na balverlies van Tim Bloemendaal en dat overkwam deze anders zo soepele en betrouwbare middenvelder nog een paar maal deze middag. Een minuut later doet Bakkenes het beter als de razendsnelle spits Gilbrano Plet op links Dirk Hoekstra passeert, voorzet en de nummer zeventien strak en laag de 0-1 aantekent.

Sparta dicteert

Het publiek ziet toe hoe de Spartanen daarna de lakens uitdelen, met goed spel, strakke passing en diepgang. Het middenveld met Steven Wajer voor de te laat gearriveerde Mike van der Steen, kan het niet bolwerken, Maurice de Ruiter krijgt in de zestiende minuut een kans, maar schiet recht in de handen van de goed opgestelde Mark de Vries, er volgen twee corners op rechts voor Sparta en na een razendsnelle counter van de gasten begaat Feyo Glim in de zestien een duw/trekfout, het had misschien geel kunnen zijn, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Preston Henshuijs geeft rood en de penalty wordt door Maurice de Ruiter onberispelijk ingeschoten, nul-twee!

Weer met tien verder

Weer met tien man tegen Sparta Nijkerk, net als in november 2019, heeft de thuisploeg nog minder in de melk te brokken en in de 23e minuut lijkt het na alweer balverlies op het middenveld 0-3 te worden als drie man vrij kan opkomen, Plet weer voorgeeft, maar de treffer wegens buitenspel wordt afgekeurd. Vijf minuten later redt doelman De Vries knap in de zestien en schiet Roy Bakkenes over.

Pas in de 39e minuut komt Ter Leede aan aanvallen toe als Thijs Haarman tweemaal heel goed kan voorzetten en van rechts overschiet, maar het doelpunt valt toch weer aan de overkant als Mike Ahrens in de 43e minuut op links Dirk Hoekstra knap passeert en keihard in de korte hoek de 0-3 scoort.

De enige echte kans voor de thuisclub in de eerste helft is voor Daan Walraven als hij uit de eerste corner van rechts door Steven Wajer vrij kan inkoppen, maar de bal vliegt rechts ziet overvliegen.

Na de rust komt Melvin van Stijn erin voor Steven Wajer, Ter Leede lijkt zowaar een behoorlijke portie daadkracht te hebben opgedaan, Bart van der Weijden wint zijn duel, steekt diagonaal het middenveld over en past op de opkomende Dirk Hoekstra die met een vlammend schot in de korte bovenhoek doelman Beukers dwingt tot een knappe redding, de enige, geloof ik.

Wat een pegel!

Daarna wordt Sparta toch weer gevaarlijk en in de 55e minuut brengt Daan Walraven redding op de doellijn, kopt Dirk Hoekstra uit de derde corner voor Ter Leede naast en dan zijn we getuige van de mooiste treffer deze middag als Rick van den Brink niet eens zover over de middellijn een schot afvuurt dat onhoudbaar in de rechterbovenhoek verdwijnt. Wat een afstand! Wat een schot!

De eer gered

Hierna slaan beide coaches aan het wisselen, voor Thijs en Bart komen Mike van den Steenhoven en Shaquille Prijor erin en vooral de laatstgenoemde vertoont op rechts zijn kunsten en een slim balletje op Melvin stelt hem in de 82e minuut in staat om doelman Beukers toch te passeren.

Dat laat Sparta niet zomaar over zijn kant gaan en eerst kopt invaller Van Nieuwkerk al vrij over, maar in de 85e minuut passeert Jesse Tomas Arroyo op snelheid en uit zijn precieze voorzet van rechts brengt die andere invaller Donny van der Wal de 1-5 eindstand op het scorebord.

Het is geen schande van dit sterke team te verliezen, met elf niet en zeker niet met tien man en Roodgeel moet volgende week in Harderwijk maar proberen om daar weer punten te gaan scoren.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven (70’ Gijs Beekwilder), Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (58’Mike van den Steenhoven), Steven Wajer(35’ geel, 46’ Melvin van Stijn), Tim Bloemendaal, Feyo Glim (20’ rood), Thijs Haarman (58’ Shaquille Prijor), Mike Bekooij

Opstelling Sparta Nijkerk: Wouter Beukers, Jerry Geurtsen (75’ Thomas van Dijk), Janic Makizodila ©, Justin van Groen (66’ Sam Krant), Jesse Buitenhuis (66’ Donny van der Wal), Gilbrano Plet (72’ Jesse van Nieuwkerk), Maurice de Ruiter, Roy Bakkenes, Rick van den Brink (75’ Max Leeflang), Ricardo Fransberg, Mike Ahrens

Scheidsrechter: Preston Henshuijs

Assistent-scheidsrechter: Wouter Linders en Kamal el Hajjaji