Wedstrijdverslag Ter Leede – Sparta Nijkerk

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPARTA NIJKERK

Zaterdag 25 maart 2023 15.00 uur

 

TER LEEDE LEVERT IN DE SLOTFASE TWEE PUNTEN IN

Tot de 87e minuut leek Sparta Nijkerk het eerste team te worden waarop Ter Leede zes punten ging veroveren. In de 20e minuut stuurde Luc de Kruijs uit de tweede corner van rechts de bal met grote precisie en gedragen door de wind hard en vrij laag in de richting van de eerste paal en daar verdween het leer al of niet aangeraakt in het doel. Hierna bleef Roodgeel goed spelen, kregen beide ploegen voor de rust twee kansen, drongen de in het wit geklede Spartanen na de pauze met het windvoordeel sterk aan, maar wist Ter Leede met een excellerende Tim Bloemendaal tot drie minuten voor het officiële einde stand te houden. Toen kon Spartaantopscorer Mark van der Weijden uit een voorzet van links hard inkoppen en stond het toch nog gelijk. Ter Leede produceerde in de extra tijd nog wel twee mooie aanvallen, maar de inzet van Bart van der Weijden resulteerde slechts in de negende corner voor Ter Leede en die leverde niets op.

Dus werd zes uit twee tegen Sparta Nijkerk slechts vier uit twee.

Is dat jammer? Ja, heel jammer, want door de winst van Urk passeerde het Ter Leede dat daardoor op de vijftiende en dus p/d-plek belandde.

Was winst verdiend geweest? Nee, onverdiende punten smaken wel heerlijk als een onverwacht smakelijk toetje, maar objectief gezien is een gelijkspel tegen een vaak zo soepel combinerend en steeds beter in vorm komend Sparta Nijkerk geen gek resultaat. De Nijkerkers zijn bovendien ook in de race voor de derde periode.

Maar Ter Leede heeft die punten juist zo hard nodig. Dan moeten ze volgende week maar komen, uitgerekend tegen Urk uit. Ook een pittige klus!

“Eerst wind mee of wind tegen,” vraagt een groepje kenners mij als ik voor de aanvang naar mijn plek loop. Ik kies het eerste en oud-speler Pieter van der Plas constateert tevreden: “Jij hebt er verstand van.” Het is geen onbelangrijke vraag, want even later blaast in een stormachtige wind scheidsrechter Sturm – nomen est omen – voor het begin en kan de thuisploeg met de wind in de rug ten aanval trekken. Zonder de geblesseerde spits Rowdy van der Putten en de ziek geweeste Ziad M’hand overigens, waardoor Martijn Youri Wooter zijn basisplek als linksback weer terug heeft, Steven Wajer op het middenveld en Bart van der Weijden in de spits hun plek innemen.

Van aanvallen komt voorlopig niet veel, want het is de ploeg van Erik Speelziek die tegenwind druk zet, al in de tweede minuut een vrije trap mag nemen, gevolgd door een corner en doelman de Vries pakt in de achtste minuut het eerste schot en als de snelle Raymond Huizing in een sprint zelfs Marc de Kruijs voor blijft, snijdt met een superieure actie Tim Bloemendaal hem de pas af en zo zal hij deze middag heel regelmatig een redder in nood blijken en terecht de man-of-the-match worden.

Pas in de zestiende minuut zien we een eerste aanval van Marc en Luc de Kruijs en dan mag Ter Leede twee minuten later twee corners achter elkaar nemen, de eerste links door Steven Wajer, de volgende op rechts door Luc de Kruijs. Die schiet hij hard en laag bij de eerste paal en dan ligt de bal in het doel, maar is het niet direct duidelijk hoe, omroepster Olga zegt zelfs in eerste instantie dat het Dirk Hoekstra is met het hoofd. Het blijkt toch een “hole in one” te zijn van Luc en Ter Leede kan juichen.

Kort hierop krijgt Marc de Kruijs een eerste kans, daarna reageert Max Leeflang voor Sparta door Dirk Hoekstra uit te kappen, maar zijn schot gaat naast.

Hierna volgt een sterke fase van de thuisploeg. Eerst volgen nog twee corners, genomen door Luc de Kruijs, waarna hij een rare mislukte terugspeelbal produceert, Mark de Vries goed ingrijpt en Tim Bloemendaal wegwerkt.

In de 30e minuut pareert doelman Wouter Beukers een knap schot van Mike van den Steenhoven, glijdt een verdediger nog net de pass van Marc de Kruijs corner voordat Bart kan inschieten en dan krijgt in het laatste kwartier Sparta weer de overhand. Eerst schiet Mark van de Weijden in kansrijke positie links over, dan pakt Mark de Vries zijn schot uit een slimme pass van aanvoerder Roy Bakkenes. Ertussendoor heeft Dirk Hoekstra geel gekregen omdat hij te lang gewacht heeft met ingooien, een rare en zware beslissing.

Het slotstuk van de eerste helft is voor Marc de Kruijs: een lange pass van Wesley Goeman neemt hij prachtig aan, kapt Huizing uit en schiet direct met rechts. Beukers weet er een corner van te maken, die levert niks op en de ploegen gaan rusten.

Na de pauze valt Hidde van den Ende in voor Dirk Hoekstra en dat doet hij goed. Dat is ook wel nodig, want de tweede helft met de wind, die trouwens iets afneemt, tegen moet Ter Leede voornamelijk verdedigen. Ook trainer Speelziek wisselt twee spelers, Fonville en Biya voor ex-Noordwijker Reynaers en Van Groen. Ondanks het veldoverwicht verwerven de gasten zich geen echte kansen, het lijkt erop dat ze het even niet meer weten. Tot de 87e minuut met ook nog Ziad M’hand voor Mike van den Steenhoven houdt Roodgeel stand, maar dan moet het,  zoals beschreven toch capituleren.

Na vijf extra minuten fluit scheidsrechter Sturm af en is Ter Leede slechts een puntje rijker, beter gezegd, het verliest er twee. De gele kaarten van Dirk Hoekstra, aanvoerder Arroyo en Wesley Goeman zijn ook echt tegenvallers en u snapt wellicht waarom.

Volgende week uit in en tegen Urk. Dat wordt erop of eronder in dit geval.

Tot daar.

 

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra (38’ geel,46’ Hidde van den Ende), Tomas Arroyo © (66’ geel), Martijn Youri Wooter, Wesley Goeman (68’ geel), Mike van den Steenhoven (74’ Ziad Ouled Haj M’hand), Tim Bloemendaal, Steven Wajer ( (90’ Rik van ’t Woud), Bart van der Weijden),Marc de Kruijs, Luc de Kruijs

Opstelling Sparta Nijkerk: Wouter Beukers, Jerry Geurtsen (77’ Ricardo Fransberg), Raymond Huizing, Mark van der Weijden, Wesley de Laat, Frank Heus (56’ geel,84’ Jesse Buitenhuis), Roy Bakkenes ©, Thomas Reynaers (69’ Tyrone Fonville), Justin van Groen (69’ Pernelly Biya), Max Leeflang (90 +4’ geel), Mike Ahrens

Scheidsrechter: Rick Sturm

Assistent-scheidsrechter: Dyon Reinshagen en Jeroen Eimers