Wedstrijdverslag Ter Leede – Sparta Nijkerk

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPARTA NIJKERK zaterdag 09-11-2019 14.30 uur

DRIEËNDERTIG MINUTEN EEN AANTREKKELIJKE WEDSTRIJD…

Waarin Ter Leede de koploper uitstekend partij geeft en zelfs mooie mogelijkheden krijgt op een voorsprong en dan……….

– ” Kleine vossen verderven de wijngaard,” spreekt de bruid in het Hooglied –

In de 34ste minuut  trekt scheidsrechter Vos een gele kaart omdat hij iets ziet vliegen en terwijl een Spartaan al een verontschuldigend gebaar maakt omdat hij net als iedereen op de tribune denkt dat de kaart voor hem is, presenteert de arbiter hem aan Ian van Otterlo en aangezien het Ians tweede gele kaart is kan hij naar de kant en de thuisploeg moet met tien man verder. Ongeloof, verbijstering, de wedstrijd is volledig gekanteld en als het tiental daarna binnen tien minuten met 0-2 achter komt is niet alleen de eerste helft voorbij, maar voor Ter Leede ook de hele wedstrijd.

In de tweede helft scoren de Spartanen nog tweemaal, zij winnen weer, blijven fier aan de leiding en voor Ter Leede is er een wreed einde gekomen aan de ongeslagen status van zeven wedstrijden. Een domper. Op waarde geklopt worden, daar kunnen we mee leven, maar zo…!

Beide ploegen starten met een andere keeper onder de lat, bij Sparta Nijkerk Gino Coutinho en bij Ter Leede Daan Prins. Verder is Ter Leede ongewijzigd en het begint goed en verrassend aanvallend aan de wedstrijd. Al in de vierde minuut speelt Toon Zwetsloot Ian van Otterlo op rechts aan en diens harde lage schot stopt Coutinho geroutineerd.

Sparta Nijkerk antwoordt in de zevende minuut met een dieptepass op Jesse Buitenhuis, maar linksback Darrazi bezweert met een schouderduw het gevaar en dan krijgt in de achtste minuut Ter Leede zijn grootste kansen als Robert Steemers en Ian van Otterlo op links een mooie dubbele één-twee opzetten en Ian besluit met een schot dat via de rechterpaal weer het veld in stuitert waarna Omar Limon vrij voor het doel de rebound overschiet.

Ter Leede is op dat moment aanvallend beter, maar Sparta Nijkerk laat zich niet onbetuigd en in de veertiende minuut voorkomt Daan met attent uitlopen dat een dieptepass succes kan hebben en vier minuten later duwt hij met zijn vingertoppen een ziedend schot van Kruisheer over en ontstaat na de eerste corner van Sparta op rechts enig gevaar in de doelmond van Ter Leede. Kort hierop krijgt Ian zijn eerste kaart voor een overtreding op Kruisheer.

In de 25e minuut krijgt Ter Leede zijn tweede, of derde grote kans als Jordly Petronia op kracht tussen twee verdedigers in de zestien in dendert en het publiek zijn schot al het doel ziet ingaan, maar de bal wordt aangeraakt en verdwijnt net naast de rechterpaal en uit de corner komt niets meer voort.

Daarna de beruchte 33e minuut. Op links komt Ian op, passeert Adriaan Kruisheer op snelheid, die trapt hem op de hak en Ian gaat neer en dan reageert de scheidsrechter met geel en “een Schwalbe, ik laat me niet piepelen”. Na de wedstrijd wil hij deze gele kaart overigens niet meer toelichten.

Met tien man gaat de thuisploeg manmoedig verder en in de 37e minuut wordt de snelle Robert Steemers tweemaal achtereen onderuitgehaald, fluit de scheids bij de tweede keer wel, maar als aanvoerder Boelee hierna verhaal komt halen, reageert de arbiter met een gele kaart.

Het schot van Steemers even later pakt doelman Coutinho bekwaam, maar dat gaat zijn collega aan de overkant minder goed af en Daan Burgerhout scoort in de 40e minuut met een laag schot de 0-1 en vlak voor rust lost doelman Prins een inzet en kan Jerry Geurtsen de 0-2 aantekenen.

Met deze stand gaan de ploegen rusten en iedereen beseft dat hiermee de wedstrijd wel zal zijn gespeeld en dat is ook zo. Twee minuten na de pauze keurt de scheidsrechter nog wel de 0-3 af en weet Ter Leede nog dapper stand te houden, maar vijf minuten na de wissel van Jeffrey Bok voor centrale verdediger Dirk Hoekstra weet Gilbrano Plet een steekpass door het centrum bekwaam af te ronden en staat het toch 0-3.

In de 69e minuut zien we nog een aardige aanval van Ter Leede als Jeffrey Bok op rechts kan voorgeven, Omar Limon weet echter niet af te ronden. Aan de andere kant doet Rob Diderik dat wel en hij brengt de stand in de 77e minuut op 0-4.

De wissels van Joey van den Berg en Brayan Caicedo Mosquera brengen geen verandering in de stand en nadat niet Gilbrano Plet na een overtreding, maar Jona Robertson wel geel krijgt, fluit scheidsrechter Vos precies na negentig minuten af.

Een wedstrijd die veelbelovend begint, verandert na een dik half uur in een kansloze missie voor de thuisploeg.

Jammer, volgende week staat Ter Leede stil, uithuilen en dan wacht op 23 november de volgende thuiswedstrijd tegen DVS ’33 Ermelo, weer een sterke tegenstander.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra (60’ Jeffrey Bok), Mike Boelee © (37’ geel), Jordly Petronia, Mounir Darrazi , Jonathan Robertson (86’ geel), Toon Zwetsloot,  Sohaib Echahbouni (78’ Brayan Ciacedo Mosquera), Ian van Otterlo (23’ geel, 34’ geel), Robert Steemers, Omar Limon (78’ Joey van den Berg)

Opstelling Sparta Nijkerk: Gino Coutinho , Janic Makizodila © (69’ Mohammed  al Haydar), Wesley de Laat, Justin van Groen, Bryan Burgerhout (65’ Mohammed Bendadi), Jesse Buitenhuis, Gilbrano Plet, Maurice de Ruiter, Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer (72’  Donny van der Wal)

Scheidsrechter: Martijn Vos

Assistent-scheidsrechter: Danny Kempinga (1e) en Rick van Rijn