Ter Leede 1 – Spijkenisse 1

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPIJKENISSE zaterdag 28-11-2015 14.30 uur

Scheidsrechter B. Elissen

GEEN WINST, MAAR OOK GEEN VERLIES

Vijfenzeventig minuten kon Ter Leede Spijkenisse goed partij geven en het kwam vlak na rust op voorsprong door een mooie actie van Jeffrey Bok, maar na de gelijkmaker in de 76e minuut drong Spijkenisse sterk aan en dreigde er voor Roodgeel weer een nederlaag die er niet kwam omdat een tweede treffer van Spijkenisse in de 90e minuut wegens hands werd geannuleerd en zelfs met geel bestraft. Met een punt en handhaving van de zevende plek moest Ter Leede dus genoegen nemen.

Met de straffe zuidwester in de rug begon Ter Leede zonder basisspelers Kurbegovic en Verplancke aan de wedstrijd en ook de zieke Mike Boelee haakte al na de warming up af en dus stond Jordy Vierbergen vanaf het begin als zijn vervanger in de basis en hij deed dat met verve. Tony Schreurs zat op de bank en was dus weer inzetbaar.

Ter Leede begon goed en al in de 4e minuut kwam Thierry van der Kooye vrij op rechts in scoringspositie, maar hij koos in plaats van zelf te schieten voor een soort voorzet en daarmee was een mooie kans verkeken. Ter Leede drong verder aan, maar ook Spijkenisse zette in de 12e minuut een mooie aanval via Serginio van Axeldongen op, maar de kopbal ging net over.

Dat Ter Leede alert verdedigde bleek ook in de 19e minuut toen Youssef anticipeerde op een vrije trapvariant van Spijkenisse even buiten de zestien en adequaat ingreep. Een schot van Vincent Ammerlaan in de 21e minuut maakte keeper Dyron Bijl in twee keer onschadelijk, zeven minuten later werd Kappenberg uitgekapt, maar kon Jordy de pass voorlangs net wegwerken, kortom het ging over en weer. Uit een fout van Danny Kerpel op Vincent schoot Mitchell de toegekende vrije trap direct op doel, maar de keeper liet zich niet verrassen en ook het keiharde schot van Jeffrey Bok vlak erna pareerde hij bekwaam. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was een schot van de opgekomen Jordy Vierbergen op een pass van Jeffrey, maar dat ging naast en met 0-0 gingen de ploegen rusten.

Met Tom van der Vlugt voor Mike Dam begon Ter Leede goed aan de tweede helft. Tom liet direct zien dat hij op de spitspositie scherp was, voor een plaats in de basis wilde vechten en ging de persoonlijke duels met de centrale verdedigers gedreven aan. En na een mooi schot van de prima spelende en verdelende aanvoerder Jardim Felino in de 47e minuut was het Jeffrey Bok die de zestien instormde met de bal aan de voet, met een mooie pirouette de verdediging misleidde en beheerst de 1-0 scoorde.

Dat pikte Spijkenisse niet en in de 54e minuut kwam aanvoerder Jardim op, forceerde een corner waaruit voor het doel van Bogdan een hachelijke situatie ontstond en Tomas Arroyo op de lijn moest redden. Vooralsnog geen tegentreffer ook niet na twee vrije trappen en verschillende corners in de minuten 60 tot 69.

Pas in de 70e minuut kwam Ter Leede weer aan aanvallen toe. Een pass van Jeffrey Bok werd door de keeper onderschept en de doorgebroken Van der Kooye werd twee minuten later door Felino Jardim gestuit, waarbij beiden geblesseerd raakten en negen minuten later moest de aanvoerder dan ook gewisseld worden.

Maar toen was de stand al gelijk. Door balverlies van Ter Leede op het middenveld in de 76e minuut komt de bal bij nr. 4 Jeffrey Schenk en zijn prachtige voorzet van links wordt door Emil Jasarcvic bij de tweede paal hard en onhoudbaar ingekopt. En deze lange nummer twaalf staat nog geen minuut in het veld als vervanger van verdediger Danny Kerpel! Een gouden wissel die overigens kort erop geel ziet.

In de 78e minuut komt Tony Schreurs Thierry vervangen, maar tot veel daden kan hij niet komen, want kort erop geeft eerste assistent Ramcharan aan dat hij wegens een heupblessure niet verder kan en wordt de wedstrijd een kwartier onderbroken alvorens in C. Cornelissen een vervanger wordt gevonden. Mevrouw Krijt- van der Linden komt nu als eerste assistent aan de tribunekant vlaggen, zo werkt dat.

Na de hervatting moet Bogdan in de 84e minuut een schot in tweeën onschadelijk maken, kan John Jazzy Adams in de 89e minuut uit een voorzet vrij koppen en wordt er uit de eruit voortvloeiende corner gescoord, maar wordt het doelpunt afgekeurd wegens handspel en krijgt dader en topscorer Marvin van der Pluijm geel van scheidsrechter Elissen, een man van woorden en daden, die goed leidde en zijn autoriteit bij herhaling wilde benadrukken. Na vier minuten extra fluit hij af en verlaten beide ploegen met één punt in de tas het veld.

Een enerverende partij, waarin Ter Leede met inzet streed voor een goed resultaat. Dat biedt perspectief voor de volgende wedstrijd tegen het Woerdense Sportlust ’46.              Komt dat zien!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Jordy Vierbergen, Stanley Raydell Kewal ©, Tomas Arroyo, Hakkan Bayram, Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi, , Thierry van der Kooye (78 Tony Schreurs), Mike Dam (46 Tom van der Vlugt), Jeffrey Bok, Vincent Ammerlaan(86 Melvin van Stijn)

Opstelling Spijkenisse: Dyron Bijl, Etienne Mariana, Danny Kerpel (76 Emir Jasarcvic, 77 geel), Jeffrey Schenk, Eric Polet, Marvin van der Pluijm (93 geel), Shane van den Engel, Sander Barragan, Serginio van Axeldongen, Jazzy John Adams, Felino Jardim © ( 79 Elwin Spoel)

Scheidsrechter:                    B.L.J.M.M. Elissen

Assistent- scheidsrechter: H. Ramcharan (1e , 83 C.Cornelissen) en mevr. N. Krijt- van der Linden

TV-samenvatting Michel van Delft: Ter Leede TV

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / Foto’s / Albums / TER LEEDE 1 – HOOFDKLASSE 2015-2016

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel