Wedstrijdverslag Ter Leede – Sportlust ’46

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPORTLUST ‘46

Zaterdag 28 mei 2022 14.30 uur

 

ZO GEWONNEN ZO GERONNEN

In de oude betekenis, vlotte (0-5) winst en snel (0-5) verlies en dat binnen vijf dagen. Eerst een prachtige overwinning en daarna een beschamend verlies. Ter Leede speelde thuis, maar gaf niet thuis. Waar de drie-vijf-twee-opstelling dinsdagavond uitstekend werkte omdat VVSB niet hoog druk kon of wilde zetten en Ter Leede rustig kon opbouwen, doet Sportlust dat wel en profiteert het dankbaar van de fouten bij de slordige opbouw van de thuisclub.

In de zevende minuut komt er een diepe bal op spits Mark van der Weijden, doelman de Vries loopt uit om de bal te onderscheppen, is iets te laat, er is enig contact, de spits gaat neer en even later benut hij de penalty. De Vries kiest nog wel de goede hoek, zit er nog aan, maar staat het toch al 0-1.

Ter Leede, zonder rechtsback Dirk Hoekstra die zich donderdag te laat meldde op de uitlooptraining, valt hierna wel aan, maar creëert niets en in de 27e minuut speelt doelman De Vries Mike van den Steenhoven kort aan, die neemt aan en wil terugspelen op Tomas Arroyo, maar de alerte Sabir el Ghanjaoui is hem voor, hoog druk zetten, weet u nog wel,  en kan het leer in een leeg doel deponeren. Het staat 0-2. In de 41e minuut wordt het bij weer een foute bal van achteruit bijna 0-3, maar met 0-2 gaan de partijen rusten.

Na de pauze gaat het nog veel sneller. Veel toeschouwers hebben misschien de volgende doelpunten gemist en ook de drie wissels van Ter Leede, Dirk Hoekstra, Steven Wajer en Noah Marti krijgen niet de kans om iets te laten zien: in de eerste minuut na de rust houdt bij de achterlijn van Ter Leede een speler van Sportlust de bal binnen, speelt Van der Weijden aan en hij knalt zijn tweede hoog in de touwen.

Vier minuten later een dieptepass van Thomas Heideman op zijn centrumspits, Arroyo grijpt in, maar gaat in contact met Van der Weijden onderuit, scheidsrechter Oosting laat doorspelen en Van der Weijden scoort zijn derde, 0-4.

De staf van Ter Leede wisselt zijn verongelijkte aanvoerder voor de centrumverdediger van O23, Jarno Berkhof, die goed invalt, maar niet kan voorkomen dat na een mooie dribbel van Thomas Heideman van achteruit de centrumspits van Sportlust ’46 zijn kwartet doelpunten voltooit. Zijn toekomstige club Sparta Nijkerk kan nog veel plezier aan deze goalgetter beleven, maar eerst moet hij nog de promotiewedstrijden van zijn huidige club spelen en misschien komt hij dan nog wel tegenover zijn toekomstige club te staan.

Ter Leede krijgt vanaf de 60e minuut nog kansen, Hoekstra kopt naast, doelman Romero pakt een schot van Prijor en in de 78e minuut staan Prijor en Hoekstra elkaar in de weg om een pass van Luc de Kruijs te verzilveren en kan Romero het puntertje van Dirk oprapen. Prijor schiet ook nog een keer op de paal, Stijn van Biezen ziet zijn schot door Romero gekeerd, het blijft bij 0-5.

Een offday van Ter Leede.

Lichtpuntjes? Het goede invallen van Jarno Berkhof en vooral Jael van de Graaf die bijna een assist had op Prijor. En ondanks deze slechte prestatie staat Ter Leede toch nog negende en dat is een plek waar vooraf niemand op gerekend had!

Volgende week maar een goede afsluiting van het seizoen uit tegen Staphorst.

 

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Melvin van Stijn (46’ Dirk Hoekstra), Tim Bloemendaal, Tomas Arroyo © (Jarno Berkhof), Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (74’ Joel van de Graaf), Thijs Haarman (46’ Noah Marti), Mike van den Steenhoven ( ’46 Steven Wajer), Stijn van Biezen, Luc de Kruijs, Shaquille Prijor

Opstelling Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen © (46’ Aaron Sieders), Floris Mulder , Mark van der Weijden( 80’ Mohammed Bendadi (88’ geel)), Martijn Jansen ( 29’ geel, 46’ Kesly den Haag), Thomas Heideman (68’ Bas van Zoest), Zakaria Issarti, Sabir el Ghanjaoui ( 46’ Marley Berkvens), Wessel Meiring, Christiaan van Hussen (45’ geel), Abdel Metalsi

Scheidsrechter: Marco Oosting

Assistent-scheidsrechter: Ruben Reinders en Wouter Linders