Wedstrijdverslag Ter Leede – Sportlust ’46 (met TV beelden)

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – SPORTLUST ’46 zaterdag 05-09-2020 15.00 uur

EERSTE WINST VOOR SPORTLUST ’46 OP DE ROODEMOLEN

“Eén verloren, nog drieëndertig te gaan”, zei oud-voorzitter Jaap Wijntjes na de wedstrijd en klopte me bemoedigend op de schouder. Ja, dat is waar, nog 33, dat zijn maximaal 99 punten, de honderd halen we dus niet meer, maar daar mikken we ook niet op, want heel Ter Leede zal content zijn met een plek ergens in de middenmoot al moeten de spelers natuurlijk altijd een hoger streven hebben.

Tegen de promovendus uit Woerden werd al snel duidelijk dat er nog veel moet gebeuren. Na een aardige opening viel de thuisploeg terug, werd onzekerder, kwam het antwoord van Sportlust snel met een bal op de paal en al binnen het kwartier stonden de gasten met 0-1 voor. Hierna herstelde Ter Leede, wegens ziekte van Steef Roodakkers gecoacht door assistent-trainer Cees van Tongeren met Jeroen Désar naast zich op de bank, zich, zagen we aardige aanvallen van de Ter-Leede-elf met bijbehorende corners, maar bleef de stand tot de rust ongewijzigd. Na de thee opende Roodgeel met centrumspits Bekooy feller en wist het na een paar mooie aanvallen begin vierde kwart met een geweldige kopbal van middenvelder Echabouni uit een corner langszij te komen. Doorgaan of inzakken? De keuze was niet duidelijk en de uitploeg maakte hiervan mooi gebruik door uit een counter de winnende 1-2 te scoren.

Al met al een terechte overwinning van een team dat slimmer en meer als eenheid opereerde.

Na een mooie minuut stilte voor de overledenen, Carla Batenburg, de vrouw van penningmeester Nanne Batenburg, trouwe supporter Bert Uithol en gouden-spelddrager Klaas de Wolde, mocht pupil van de week Bram Batenburg doelman Antonioli passeren en probeerde Yassin Kaabouni hem dat in de eerste minuut al na te doen, maar nu was Sportlusts doelman wel op zijn post en antwoordde de ploeg van trainer Patrick Loenen razendsnel met al in de volgende minuut een bal op de paal en kwam Ter Leede met de schrik vrij.

Het luidde wel een onzekere fase in bij de thuisploeg, het uitverdedigen ging regelmatig mis en dat was ook de oorzaak van de snelle voorsprong in de twaalfde minuut: de geheel vrije nummer tien Daniël van Warven werd in de loop aangespeeld en liet met een prachtig bekeken boogschot in de rechterbovenhoek doelman Bekkers kansloos.

De eerste tegentreffer in deze kersverse competitie! Ter Leede moet hier even van bekomen, maar daarna zijn het Kaabouni en vooral Lulhinho Martins die voorin gevaar weten te stichten en een tweetal corners af te dwingen. Martins schiet in de 23e minuut uit een mooie aanval op aangeven van Kaabouni naast en elf minuten later in zeer kansrijke positie nog eens en twee minuten later weer over en dat zijn voor Ter Leede de laatste wapenfeiten van de eerste helft.

De zwervende acties van Robert Steemers, zijn pogingen verrassend naar binnen te komen hebben geen effect gesorteerd en eigenlijk slechts voor verwarring in eigen geledingen gezorgd en daarom komt er met Mike Bekooij voor Yassin Kaabouni nu een echte centrumspits in en start de thuisploeg  feller. Maar het is toch Sportlust ’46 dat Bekkers tot ingrijpen noodt en achter elkaar twee corners afdwingt, waardoor Bekkers in de 51e minuut slechts met de voet weet te redden. Kort hierna komt Thijs Haarman de geblesseerde Steemers vervangen en in de 62e minuut zien we dat Martins op rechts een mooie verre pass van Dirk Hoekstra direct op zijn slof neemt en links naast schiet.

Hierna is Dirk ook de initiator van twee mooie aanvallen in de 67e en 70e minuut , de eerste keer op Martins en Bekooij en daarna op Martins en Jordly Petronia en die laatste combinatie resulteert in een corner van Martins op rechts en hèt hoogtepunt voor Ter Leede, de machtige kopbal van Sohaib Echahbouni die boven iedereen uittorenend het leer in de rechterbovenhoek deponeert.

De stand is gelijk, wat nu? Verdedigen, aanvallen? Nu wreekt zich ook dat we twee rechtsbenige centrale verdedigers hebben. Daan Walraven speelt goed, maar passt veelvuldig breed naar Dirk of naar links en zo wordt onze snelle rechterkant met Petronia en Martins te weinig benut en krijgt ook Bekooij te weinig bespeelbare ballen.

Sportlust vindt het allemaal best en bepaalt zich tot snelle en gevaarlijke counters en uit zo’n uitval van Zakaria Issarti in de 80e minuut weet spits Kesley den Haag de 1-2 te scoren en twee minuten later weet Mark van der Weijden met een mooie actie op rechts Walraven te misleiden en kan de laatste dankzij zijn snelheid met een ultieme sliding een derde treffer voorkomen.

Ter Leede gaat achterin één-op-één spelen, Dirk naar voren als aanjager, maar het mag niet meer baten en na twee minuten extra speeltijd fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Serik af en heeft Sportlust ’46 voor het eerst op de Roodemolen gewonnen.

Volgende week krijgt Ter Leede een nieuwe kans, uit tegen Ajax op de Toekomst. Dat zal het zonder Sassems publiek moeten stellen, want dat is helaas niet welkom door corona dat in Mokum op de loer ligt.

Wij wensen Ter Leede en zijn trainer beterschap toe!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Jordly Petronia, Steven Wajer, Sohaib Echahbouni, Feyo Glim ©, Robert Steemers (56’ Thijs Haarman), Lulinho Martins, Yassin Kaabouni ( 30’ geel, 46’ Mike Bekooij)

Opstelling Sportlust ’46: Romero Antonioli, Nick Verhagen ©, Martijn Jansen, Jordi Balk, Bas van Zoest, Mark van der Weijden (76’ geel), Daniël van Warven (73’ Thomas Heideman), Kesley den Haag (90’ Bart v.d. Voort), Zakaria Issarti, Jasper Werkhoven (32’ geel), Marley Berkvens (6’ geel)

Scheidsrechter: Derya Serik

Assistent-scheidsrechter: Brett Smets en Robert Leenstra