Wedstrijdverslag Ter Leede – Staphorst

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STAPHORST

Zaterdag 24 september 2022 15.00 uur

EINDELIJK, DE EERSTE OVERWINNING!

Precies op de zestigste verjaardag van trainer Niek Oosterlee schonk zijn hardwerkende team hem het cadeau waar heel Ter Leede naar uitkeek: de eerste overwinning.

Gemakkelijk ging het niet. De Staphorsters die eerder deze week tweededivisionist AFC Amsterdam via strafschoppen op de knieën kregen en zo de eerste ronde van de KNVB-beker inkwamen en mededivisionist Urk lootten, waren vast van plan om via de Roodemolen een plek te stijgen. In een standaardsituatie kwam het fysiek sterke team ook al snel op voorsprong, maar de thuisploeg startte veel feller dan vorige week tegen SteDoCo en begon zich gaandeweg steeds beter te verweren. Met de oostenwind tegen in de tweede helft wist de weer fitte Rowdy van der Putten na een mooie actie gelijk te maken en de vreugde was in de 72e minuut compleet toen de weer fel doorzettende Dirk Hoekstra, die ook de gevaarlijke aanvaller Stan Haanstra steeds beter in de tang kreeg, nu niet met het hoofd, maar met een puntertje van zijn uitschuifbeen de 2-1 scoorde. Tevergeefs probeerde het tiental Staphorsters – na de uitsluiting van linksback Julius Duit – nog langszij te komen, de uitstekend spelende Nino Roffelsen moest nog een bal van de lijn halen, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg, zo had Marc de Kruijs moeten scoren, maar raakte de paal.

De zege kwam niet meer in gevaar, de tafel kon voor het eerst deze competitie weer dansen onder het zingen van het clublied!

Er zit natuurlijk spanning op deze wedstrijd, zelfs bij pupil van de week Brian Skomski! Ter Leede draait en start met de oostenwind in de rug, de eerste corner is voor Staphorst, maar het eerste schot op doel is op aangeven van Luc de Kruijs van rechtsbuiten Melvin van Stijn; doelman Jorick Maats pakt het schot in de korte hoek.

Ter Leede speelt aanvallend, de eerste treffer valt echter aan de overkant in de zestiende minuut uit de tweede corner. Doelman De Vries lijkt in te stappen op de hoge bal, doet dat toch niet en de in het ontstane gat vrij opspringende Martin van ’t Ende kan hard inkoppen en Ter Leede staat alweer vroeg achter.

De thuisploeg antwoordt in de twintigste minuut in kansrijke positie met een geblokt schot van Melvin van Stijn uit een pass van de opgekomen Dirk Hoekstra, dat herhaalt zich drie minuten later en daarna ziet Luc de Kruijs zijn schot van rechts links naast gaan. Ook een hard schot van Rowdy van der Putten pareert doelman Maats bekwaam en uit de verre ingooi van Melvin in de 44e minuut ontstaat wel een gevaarlijke situatie voor het Staphorster doel, maar geen treffer en dus gaan de ploegen rusten met de 0-1 stand.

Aanvankelijk geen wissels, maar in de 56e minuut maakt Melvin van Stijn plaats voor Mike van den Steen en hij start op het middenveld energiek met zijn snelle rushes en brengt nieuw elan dat zich uit in een gemiste kans voor Tim Bloemendaal op aangeven van Marc de Kruijs. Het is de opmaat voor de gelijkmaker. Aanvaller Haanstra raakt geblesseerd, wil verzorging bij balbezit van Ter Leede, Marc de Kruijs wacht even af, maar als hij ziet dat Haanstra weer opkrabbelt speelt hij Rowdy van der Putten centraal aan, die kapt zich knap vrij en verrast de hele defensie, doelman incluis, met een hard en laag schot in de rechterhoek en de ploegen staan gelijk.

Staphorst reageert met een gevaarlijke aanval, Mark de Vries keert een laag schot met één hand en Nino Roffelsen weet op te ruimen, ruim een kwartier later doet hij dat nog eens door een zeker lijkende treffer op de doellijn net weg te schieten, maar dan staat Ter Leede al met 2-1 voor en speelt Staphorst met tien man. Eerst schiet Mike van den Steen op aangeven van Tim Bloemendaal over, daarna vergrijpt linksback Julius Duit zich na een incident letterlijk aan Nino Roffelsen door hem met twee handen de keel te omklemmen en geeft scheidsrechter Steeg na advies van zijn assistent Malki direct rood waar hij hem eerder geel gaf, net als Ter- Leedelinksback Leverland. Hierna komt het moment voor Dirk Hoekstra. Als Rowdy van der Putten gevaarlijk aanvalt, komt Dirk op volle snelheid op rechts aan de bal, speelt die zo te zien te ver voor zich uit, maar met een bekeken puntertje met zijn uitschuifbeen verdwijnt het leer tot verbazing van vriend en vijand laag in de verre hoek, Dirk heeft het weer geflikt!

Met wissels aan beide kanten, Joel van de Graaf voor Luc de Kruijs en Noah Marti voor de licht geblesseerde Van der Putten, Kaluzi en Rietman voor Kwant en Quispel spelen de ploegen verder en krijgen ze de eerder genoemde kansen, maar er wordt niet meer gescoord en als scheidsrechter Alwin Steeg na drie minuten extra affluit is voor Roodgeel de eerste winst binnen en kan opa Oosterlee op het veld zijn kleinkind enthousiast knuffelen.

Ter Leede speelde weer als collectief met een uitstekende man-of-the-match Nino Roffelsen en een prima optreden van verdedigers Ziad Ouled Haj M’hand en Lucas Leverland naast aanvoerder Arroyo en het daadkrachtige middenveld aangevoerd door Tim Bloemendaal. En met spits Van der Putten weer in de gelederen tussen de gebroeders De Kruijs is er weer perspectief op een goed herstel!

Dat zullen we zien in de komende zware partij tegen de Spartanen van Nijkerk en kort daarop tegen HSV Hoek, beide op verplaatsing.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Tomas Arroyo ©, Ziad Ouled Haj M’hand, Lucas Leverland (71’ geel), Nino Roffelsen, Tim Bloemendaal, Melvin van Stijn (56’ Mike van den Steenhoven), Marc de Kruijs, Luc de Kruijs (76’ Joel van de Graaf), Rowdy van der Putten (85’ Noah Marti)

Opstelling Staphorst: Jorick Maats, Dirk Muis, Matthijs Verheul, Julius Duit (71’ rood), Stan Haanstra, Marlon Luchtenberg, Daimen Schra, Freddy Quispel (82’ Joren Rietman), Kjelt Engbers, Emiel Kwant (82’ Yannick Kaluzi), Martin van ’t Ende (76’ Jurian van den Brink)

Scheidsrechter: Alwin Steeg

Assistent-scheidsrechter: Gabriël Malki en Chris Hoogland