Wedstrijdverslag Ter Leede – Staphorst

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STAPHORST zaterdag 25-09-2021 15.00 uur

TER LEEDE THUIS TEGEN STAPHORST: DOELPUNTLOOS, MAAR SPANNEND

Prachtig voetbalweer, een sterke tegenstander, boeiend spel, voor het eerst weer de pupil-van-de-week en een geweldige scheidsrechter.

Wat wil je nog meer op de Roodemolen?

Doelpunten! Maar die kwamen er niet. Ook niet in de dertigste minuut toen spits Mike Bekooy na een foutje achterin bij Staphorst alleen op doelman Maats kon afgaan, hem passeerde en door hem werd neergehaald. “Penalty,” dacht iedereen en de vrees bij menig Staphorster was groot: dat wordt ook nog rood.

Zo niet leidsman Marcel Roeleveld.

“Doorspelen,” gebaarde hij. “Duel om de bal,”verklaarde hij, later. Hij leidde Ter Leede voor de achtste keer en zo kennen wij hem weer.

Het werd een wedstrijd met een grote inzet aan beide kanten, met ook kansen voor beide ploegen, maar verder dan een bal op de paal door Mike Reuvers kwamen de ploegen niet.

Nadat pupil-van-de-week Tim Wilschut zijn kunsten had vertoond, in de rust scoorde hij zeven op tien penalty’s, gaf de scheidsrechter het beginsignaal en waren de eerste acties voor Ter Leede met een voorzet van Thijs na een aardige actie en op een aanval via hangende rechterspits Bart van der Weijden volgde een eerste corner.

Ter Leede nam het initiatief en al snel viel het sterke spel van linksback Mounir Darrazi op met in de tiende minuut een scherpe voorzet op de in de basis gestarte Mike Bekooij. Even later lette Mounir even niet op, hief buitenspel op waardoor Sander de Groot ineens vrij kon doorgaan, daar zo van schrok dat hij prompt de bal verspeelde.

Hierna kreeg Bekooij zijn eerste kans, hij schampte de bal waardoor zijn inzet ongevaarlijk was, een minuut later gaf hij op rechts met een subtiel hakje de bal door op de opkomende Dirk Hoekstra die met een vervaarlijk schot doelman Maats in de korte hoek testte, het werd slechts de tweede corner.

In de 22e minuut komt eerst Matthijs Verheul de geblesseerde verdediger Reinier Crediet vervangen en kopt de mee opgekomen Daan Walravens na twee corners en een slim een-tweetje tussen Mike en Melvin de bal in de rechterhoek, niet zo hard dat Maats hem niet kan pakken. Met enig geluk krijgt hierna Daimen Schra de bal mee en ziet zijn schot over gaan.

Dan volgt na een halfuur de eerder beschreven scene. Op de rand zestien treuzelt de verder uitstekend verdedigende aanvoerder Pascal Mulder, Mike Bekooij weet hem de bal te ontfutselen, waarna Maats hem zoals vermeld het scoren belet. Er volgen drie corners achtereen, Bart raakt in de 42e minuut geblesseerd door Sander de Groot die daarvoor geel krijgt en dan volgt in de 45e minuut een duel tussen Mounir en de rechterspits van Staphorst die beiden in de zestien neergaan. Wie is de hoofdschuldige? Geen van beiden beslist Roeleven, doorspelen en na een vrije trap van Ter Leede van Mike proberen Dirk en Melvin allebei in te koppen, maar raken elkaar waardoor Dirk even groggy is. In de rust kan hij herstellen.

Had in de eerste helft de thuisploeg toch wel de overhand, na de pauze wegen de partijen tegen elkaar op. Ter Leede heeft ook zoveel energie in zijn spel gestopt dat sommige helden langzaamaan vermoeid worden en in de 54e minuut komen Feyo Glim en Noah Marti Bart en Mike aflossen en korte tijd later zien we de entree van de ene Stijn (van Biezen) voor de andere Stijn, Melvin, die hard werkte en zich verdedigend goed van zijn taak kweet, maar gaandeweg ongelukkiger werd in de opbouw.

Staphorst wordt intussen beter en dat zien we aan een mooi schot van Matthijs Verheul dat door de immer solide keepende Mark de Vries bekwaam gepakt wordt. Ter Leede antwoordt met een aanval via Thijs Haarman, een zevende corner na een keihard schot van Feyo Glim die op het middenveld zijn draai begint te krijgen en een artistieke omhaal van Dirk als pass op Noah, maar die schiet in het luchtledige en daarmee is ook deze kans verkeken.

In de 75e minuut ontsnapt Ter Leede aan een achterstand als de handige en snelle Mike Reuvers de al behoorlijk moegestreden Dirk Hoekstra bij de achterlijn uitkapt en in zeer kansrijke situatie schiet. Dat moet een goal worden, maar nee, via de rechterpaal gaat de bal achter.

Steven Wajer komt erin voor Bart en Thijs Beekman, die eerder met O23 al met 2-0 gewonnen had van Den Hoorn, voor Mounir Darrazi. De laatstgenoemde wordt man-of-the-match, zijn strakke pass van links na aangeven van Thijs was de mooiste van de wedstrijd, maar helaas liep niemand daar tegenaan. Een terechte keuze, maar het hele elftal werkte zich een slag in de rondte voor een goed resultaat, wat bijvoorbeeld iemand als Daan Walraven verrichtte was ongelofelijk, hij was overal!

Ook de laatste strakke voorzet van Steven Wajer op rechts in de extra tijd kan niet door Noah worden verzilverd en dan fluit scheidsrechter Roeleven af en je ziet van beide ploegen spelers uitgeput op de grond neerzijgen.

Een intense wedstrijd eindigt in 0-0. Staphorst blijft ongeslagen, Ter Leede blijft dat in eigen huis.

Nu nog uit aan punten zien te komen. Gaat dat volgende week gebeuren bij ACV?