Wedstrijdverslag Ter Leede – SteDoCo

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STEDOCO zaterdag 27-11-2021 15.00 uur

PERFECTE EERSTE HELFT BEZORGT TER LEEDE DIKVERDIENDE ZEGE

Van meet af aan trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe met goed veldspel en door druk te zetten. Achterin gaf de defensie met het sterke centrale duo Arroyo-Walraven niets weg, het middenveld van Roodgeel met een zeer actieve Mike van den Steenhoven deelde de lakens uit en in de voorhoede waren Mike Bekooij en Shaquille Prijor een ware plaag voor de Hoornaarse defensie.

Doelpunten bleven dan ook niet uit omdat de voorwaartsen nu ook efficiënt omgingen met de ontstane kansen. De eerste twee waren van Mike Bekooij in de zeventiende na een mooie combinatie en in de eenentwintigste minuut met een mooie lob, de derde was een prachtig afstandsschot na een al even indrukwekkende solo vanaf de zijlijn van Shaquille Prijor en zo stond Ter Leede al op het halfuur op een forse voorsprong. Wat een weelde!

Met drie wissels probeerde het tandem Adelaar/Lems na de rust de bakens te verzetten en met de snelle 3-1 van Pilon leek dat te lukken. De thuisclub rechtte echter de rug, bleef voorwaarts denken en het kreeg mooie kansen op de 4-1 maar verder dan een buitenspeldoelpunt kwam ze niet. Maar ook SteDoCo kon nog maar een keer gevaarlijk worden ondanks dat Ter Leede het laatste kwartier achteruit ging toen de gasten drukten. En zo boekte Ter Leede een zeer verdiende overwinning, een prima teamprestatie.

Met de Zuidwesterwind in de rug start Ter Leede, met Daan Prins op doel voor de geschorste Mark de Vries en Tim Bloemendaal weer op het middenveld en Sami Mouchih als linksback voor de geblesseerde Mounir Darrazi, al in de vierde en vijfde minuut met twee aardige aanvallen, waarna SteDoCo door verdediger Mariana een tegenaanval opzet. De eerste kans is in de dertiende minuut voor Ter Leede als Melvin van Stijn na een pass van Bart van der Weijden de bal op de borst aanneemt, maar het leer iets te ver stuit en doelman Veenboer kan ingrijpen. Het doelpunt komt 240 seconden later toch als Mike Bekooij na een mooie combinatie Hoekstra-Van der Weijden-Prijor van de laatste de bal krijgt en keurig afwerkt en het staat 1-0. Zijn tweede treffer maakt hij al vier minuten later: uit een assist van Prijor produceert Bekooij een prachtige en voor Veenboer onhoudbare lob, Mike Bekooij lijkt weer los, dat is mooi want volgende week kan hij het tegen Barendrecht weer laten zien, als dat ten minste doorgaat.

Het chagrijn van aanvoerder Joran Schröder – zijn ploeg heeft immers nog niets tot stand kunnen brengen, de gastheren delen de lakens uit – is zo groot dat hij een behoorlijke overtreding begaat op de excellerende Mike van den Steenhoven die hem nog niet op een gele kaart van de werkelijk uitstekend leidende arbiter Van der Vrande komt te staan, maar als hij dat een kwartier later herhaalt bij Daan Walraven krijgt hij die alsnog gepresenteerd. Drie van zijn medespelers ondergaan hetzelfde lot, terwijl Ter Leede na negentig minuten “schoon” het veld kan verlaten en dat is ook wel eens lekker, aldus teammanager Dion Piket.

In de 25e minuut schiet aanvoerder Arroyo op aangeven van Melvin van Stijn keihard en strak links naast, twee minuten later kopt hij uit de eerste corner hard in, maar ziet zijn bal van de lijn gehaald door een verdediger en dan zien we vijf minuten later de toch wel mooiste actie van de wedstrijd als Shaquille Prijor links bij de zijlijn de bal ontvangt, diagonaal naar binnen snijdt en drie tegenstanders laat staan en ruim buiten de zestien aanlegt en zijn harde schot met een mooie boog over doelman Veenboer ziet ploffen. Werkelijk een beauty en na een halfuur staat Ter Leede op een riante 3-0!

Hierna mag de thuisclub drie corners nemen, het laatste gevaar komt echter van SteDoCo, maar doordat in kansrijke positie hands wordt gemaakt gaat het feest niet door en dan krijgen de overblufte Hoornaarders de kans om in de rust tot zichzelf te komen.

Dat lijkt met drie nieuwe spelers, Benjamin van Wanrooij, Jeroen Sterrenburg en Simon van Zeelst voor Intezar, Verheul en Dos Santos vrijwel meteen na de rust te lukken, want door slecht ingrijpen en mistrappen in de zestien van Ter Leede kan Olivier Pilon in de 47e minuut de 3-1 maken. Gaat dan hier gebeuren wat Ter Leede in januari SteDoCo flikte toen het binnen tien minuten van 0-3 terugkwam tot 3-3?

Nee, want Ter Leede herpakt zich en gaat weer aanvallen. Mike Bekooij schiet hard in en dwingt Veenboer tot een mooie redding en uit de rebound schiet Bart van der Weijden over. Vijf minuten later zien we uit een prachtige combinatie een doelpunt, maar het wordt wegens buitenspel afgekeurd en even later onderneemt Daan Walraven op rechts bij de zijlijn een bliksemsnelle solo die uiteindelijk net door de doelman gestuit kan worden en als even later Mike van den Steenhoven op links doorbreekt moet hij weer reddend optreden. Het schot van Bart van der Weijden uit de zesde corner wordt in de 64e minuut gekraakt en de kopbal van Tomas Arroyo pakt Veenboer bekwaam.

SteDoCo doet na een vrije trap in de 70e minuut wat terug, maar een prima blok van Dirk Hoekstra voorkomt erger en als even later doelman Daan Prins, die verder een prima vervanger blijkt, met rechts de bal ongelukkig in het spel brengt loopt ook dat goed af.

Met Feyo Glim voor Melvin van Stijn gaat Ter Leede het laatste kwartier in en moet het ook onder de druk van SteDoCo terug en toekijkend doelman De Vries begint daarom zijn medespelers vanaf de tribune aan te vuren de druk te houden. In de 87e minuut heeft Ter Leede echt geluk als een kopbal van de lat terugkomt, het schot uit de rebound op de paal komt en de volgende inzet geblokt wordt.

Dat is het laatste gevaar voor Ter Leede, want als de corner van Van Zeelst in de tweede minuut van de extra tijd met een boog over de achterlijn weer binnenzeilt blaast scheidsrechter Steven van der Vrande die een vlekkeloze wedstrijd fluit af en heeft Ter Leede een uitstekende 3-1 overwinning geboekt.

Een mooie teamprestatie van een ploeg die deze middag Sterker Door Combinatie was!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Sami Mouchih, Bart van der Weijden, Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven, Melvin van Stijn ( ‘78 Feyo Glim), Mike Bekooij (84’ Thijs Haarman), Shaquille Prijor, (84’ Noah Marti)

Opstelling SteDoCo: Stephan Veenboer, Etiën Mariana, Ingo van Weert, Bryan Jongeneel (75’ geel), Steven Edwards (77’ geel), Milad Intezar (46’ Benjamin van Wanrooij), Olivier Pilon, Joran Schröder © (’37 geel, (’77 Giovanni Hiwat)), Vincent Verheul (46’ Jeroen Sterrenburg), Mitchell de Zwart, Guytano dos Santos ( 77’ Simon van Zeelst (91’ geel))

Scheidsrechter: Steven van der Vrande

Assistent-scheidsrechter: Jamie van Dijk en Chris Hoogland