Wedstrijdverslag Ter Leede – SteDoCo

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – STEDOCO zaterdag 26-09-2020 15.00 uur

 

TER LEEDE GEEFT NA RUST VOORSPRONG UIT HANDEN

 Al in de eerste helft had SteDoCo het initiatief en dus ook meer balbezit, maar toch waren de beste kansen voor Ter Leede en uit één daarvan wist Lulinho Martins vlak voor rust te scoren. Na de pauze stelde SteDoCo orde op zaken,  kwam het snel op gelijke hoogte, speelde daarna in een hoger tempo om op voorsprong te komen. Toen Sami Mouchih namens de thuisploeg een prachtkans op de 2-1 niet benutte waren de gasten er als de kippen bij om wel te scoren en in de 81e minuut stelde het team van Adelaar de winst door de 1-3 veilig en dit keer was Ter Leede niet in staat om in de eindfase nog op gelijke hoogte te komen en zo wint een veel ervarener SteDoCo van het jeugdige Ter Leede en nemen de Hoornaren de koppositie in de Derde divisie over. Ter Leede blijft onderin verkeren en moet proberen om daar volgende week uit tegen VVSB verandering in te brengen.

 Nadat pupil van de week Glenn Elkerbout eerst een verdediger poort en daarna doelman Mark Smith passeert begint het echte werk. Ter Leede, met spits Lulinho Martins weer in de gelederen, start behoorlijk en de actieve rol van centrumspits Mike Bekooij valt in deze fase op. In de dertiende minuut passeert hij op links en komt dan met iets dat het midden houdt tussen schot en voorzet en dus een prooi voor SteDoCo’s doelman wordt. Vijf minuten later schiet hij hoog over uit een voorzet van links van Sami Mouchih.

Hierna nemen de gasten het initiatief over en kopt de gevaarlijke nummer tien Joren Schröder eerst over en kan hij een minuut later de bal uit een scherpe voorzet van links er net niet inglijden. SteDoCo kan bouwen en Ter Leede weet de bal niet in de ploeg te houden, zo kaatst en passt Steemers tweemaal verkeerd.

Toch krijgt de mee opgekomen Tomas Arroyo de beste kans tot nu toe als hij in vrije positie met links kan inschieten, maar hij ziet de bal net naast gaan. Dit luidt voor Ter Leede een goede periode in, ook al omdat onze buitenspelers van positie wisselen en daarom kan Martins in de 43e minuut van links opkomend doelman Smith met een hard en laag schot in de korte hoek verrassen en zo de thuisploeg aan de leiding brengen. Direct hierna breekt Bekooij weer door, zijn pass op Martins is dan net te hard om een mooie assist te worden, maar toch kan Ter Leede met een goed gevoel gaan rusten: SteDoco heeft zijn veldoverwicht te weinig daadkrachtig weten te benutten.

Dat verandert na de thee met de komst van Charlton Juan Vicente voor Dos Santos na de rust. In de eerste minuut van de tweede omwenteling kan Ibrahim Toure – ik dacht aanvankelijk dat het Dos Santos was –  uit een voorzet van rechts van Benjamin van Wanrooij de bal erin glijden. Daaraan ging wel een ongelukkige uittrap – à la Sergio van der Padt – van Bekkers aan vooraf die op het middenveld werd opgevangen en direct naar Van Wanrooij werd doorgespeeld die op zijn beurt vrij kon voorzetten omdat de volkomen verraste linksback Darrazi uit positie was.

Ter Leede schrikt even, maar herpakt zich snel en het is Sami Mouchih die probeert gevaar te stichten. Eerst wordt hij in zijn dadendrang nog onrechtmatig gestuit door Van Wanrooij wat deze een gele kaart oplevert, maar in de 55e minuut krijgt hij na ingrijpen van Petronia de bal in zijn bezit, komt na een vloeiende combinatie vrij voor de keeper, kapt de bal naar zijn linkervoet en schiet dan schuin in, maar we zien het leer via de rechterpaal weer uit het doel stuiteren.

“Dan doen wij het,” denkt SteDoCo en er is een wereldredding van Michael Bekkers voor nodig om de 1-2 te voorkomen als de door Steemers vrijgelaten Van Wanrooij kan voorzetten, maar drie minuten later is Michael kansloos als de rechterspits hem na balverlies van Ter Leedes middenveld met een mooi geplaatst schot in de lange linkerhoek passeert.

Ter Leede heeft nog 25 minuten om de achterstand te repareren. Met Yassin Kaabouni en Steven Wajer voor aanvoerder Glim en Robert Steemers en later ook nog Dirk Hoekstra voor Petronia. En er komt nog één kans in de 72e minuut voor de mee opgekomen Tomas Arroyo, maar doelman Smith weet Tomas’keiharde schot in de korte rechterhoek knap te pareren.

Het is het laatste wapenfeit van Ter Leede, maar niet van de gasten, want in de 83e minuut scoort Toure zijn tweede en brengt de stand op 1-3.

Een mooie actie van Kaabouni op links levert niets meer op en na enkele minuten extra fluit de goed leidende scheidsrechter Roeleveld af en lijdt Ter Leede zijn derde verlies.

Jammer, maar de ploeg moet verder. Voorlopig zonder hoofdtrainer Roodakkers die aan zijn herstel werkt, maar met een duidelijk waarneembaar toenemende strijdlust. Wat scorend vermogen kan de ploeg wel gebruiken en die loopt er wel rond in O23 getuige hun 8-0 zege tegen DHC in de twaalfuurwedstrijd.

Dat kunnen we gebruiken, volgende week uit tegen VVSB.

 

Tot dan!

 

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers, Jordly Petronia (75’ Dirk Hoekstra, 86’geel), Tomas Arroyo, Daan Walraven, Mounir Darrazi, Sohaib Echahbouni, Feyo Glim © (25’ geel, 69’Steven Wajer),Sami Mouchih, Mike Bekooij, Robert Steemers (69’ Yassin Kaabouni )

Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Bryan Jongeneel, Hayri Pinarci, Benjamin van Wanrooij 49’ geel), Jesse Wielinga, Joran Schröder ©, Vincent Verheul, Ibrahim Toure,  Steven Edwards, Guytano dos Santos (46’Charlton Juan Vicento), Milad Intezar (83’ Jeroen Sterrenburg)

Scheidsrechter: Marcel Roeleveld

Assistent-scheidsrechter: Frank Winter en Soerish Ramcharam