Wedstrijdverslag Ter Leede – Urk

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – URK

Zaterdag 8 oktober 2022 15.00 uur

EN DAT IS VIER!

Toen Ter Leede – Urk op het punt stond te beginnen, verzamelde het in blauwgeklede trainingspakken gehulde team van Urk O23-1 zich aan de zijlijn. Zij hadden in de met 0-2 gewonnen twaalfuurwedstrijd gedemonstreerd hoe je Ter Leede succesvol kon bestrijden. Als hun “grote broers” dit goede voorbeeld zouden volgen kon het voor Urk een fantastische dag worden.

Wel, die verwachting kwam niet uit.

Ter Leede 1 toonde veel meer slagkracht en organisatie dan TL O-23-1, kreeg in de eerste helft een viertal mooie kansen en ging door de treffer van Dirk Hoekstra al in de vierde minuut aan de leiding en ondanks fel verweer en kansen van Urk dat vooral in de tweede helft regelmatig zelfs een veldoverwicht had, bleef de Roodgeel overeind.

Als je de einduitslag 3-0 bekijkt, denk je misschien “soepele overwinning.”

Echt niet!

Dat de ploeg van Niek Oosterlee uitgerekend in deze wedstrijd voor het eerst de nul wist te houden mag een wonder heten. Immers de witblauwen wisten een twaalftal corners, een zestal kansen en vooral twee penalty’s niet te benutten, dit tot verbijstering van hun in behoorlijke getale opgekomen supporters: “Dit gaat nu al wedstrijden lang zo.”

Zo kwam er geen gelijkmaker en verruimde Ter Leede in de slotfase de marge door doelpunten van invaller Melvin – hij pikt altijd zijn doelpuntje mee! – van Stijn in de 88e minuut en Marc de Kruijs in de extra tijd de 3-0 met een mooi schot na een van zijn snelle acties.

De zesde achtereenvolgende nederlaag voor Urk, de vierde achtereenvolgende overwinning voor Ter Leede. Bijzonder!

Prachtig voetbalweer, behoorlijk veel publiek, dat kan wat moois worden. Ter Leede treedt aan in dezelfde formatie als tegen Hoek, zij het dat doelman Mark de Vries zijn plek onder de lat weer heeft ingenomen en Noah Marti in de basis komt omdat Rowdy van der Putten na de warming-up moet afhaken. De eerste kans is voor Urk, maar de eerste aanval van Ter Leede op rechts met een combinatie Luc de Kruijs – Dirk Hoekstra levert meteen een corner op, die Luc hoog voorgeeft naar de tweede paal waar de ook hoog opspringende aanvoerder Arroyo weer doorkopt naar de altijd op de goede plek staande stand-inspits Hoekstra die de bal intikt en na vier minuten staat de thuisclub voor.

Direct hierop kan Urk gelijkmaken, maar Mark de Vries weet de van dichtbij ingeschoten bal nog net corner te tikken. Dan kan Ter Leede weer scoren als Luc de Kruijs zijn broer met een puntertje aanspeelt en Marc zijn inzet ziet gered worden door doelman Strijker. In de 21e minuut Schiet rechterspits Lucas Schraal links net naast, verricht Mark de Vries alweer zijn tweede redding en kan in de 24e minuut Luc, aangespeeld door Marc de Kruijs scoren maar schiet deze hard over. Urk dringt aan, komt op rechts weer gevaarlijk aan, maar een voorzet lijkt gevaarlijker dan hij is, en na weer een schot van Marc de Kruijs moet aanvoerder Bennie Dunnink zich in minuut 34 laten wisselen voor Dick Hakvoort. De derde kans is een schot van Luc, aangespeeld door Noah Marti dat doelman Strijker maar met moeite in tweeën kan pakken. Als Tim Bloemendaal Luc aanspeelt in de 37e minuut geeft deze prima voor, maar Noah Marti is niet ter plaatse en broer Marc kan er net niet bij. Een vrije trap van Iede Nentjes slaat Mark in de 41e minuut over en in kort bestek mag Urk vijf corners nemen, maar na in totaal negen hoekschoppen gaan de ploegen toch rusten met de 1-0 voorsprong van de thuisploeg.

Kort na rust verricht Mark zijn spectaculairste redding als hij de inzet van invaller Jelle de Boer van dichtbij keert. In de 60e minuut komt Bart van der Weijden erin voor Noah Marti en wisselt ook trainer Bosma drie spelers. Luc de Kruijs schiet in de 63e minuut naast, Mark kan een minuut later een gekraakt schot net oppakken, Ter Leede raakt zwaar in de verdrukking.

Als de verder weer goed spelende Ziad Ouled Hai M’hand even later rechterspits Schraal binnen de zestien onreglementair stuit kent de scheidsrechter een penalty toe en zet Jelle de Boer zich achter de bal.

“Wat Daan Prins deed tegen Hoek, kan ik ook,” denkt Mark, later terecht gekozen tot man-van-de-wedstrijd,  en hij duikt de ingeschoten bal uit de rechterhoek. Geen gelijkmaker.

Urk gaat onverdroten op zoek naar een goal, uit een voorzet schiet invaller Pieter Brands, broer van Riekelt-Jan, hoog over en de aanvalsdrift levert natuurlijk ook ruimte op voor Ter Leede, zo had even eerder Luc uit weer een voorzet van Marc kunnen scoren en schiet Bart van der Weijden in de 80e minuut na een mooie actie hard in het zijnet.

In de 84e minuut krijgt Urk zijn tweede penalty na een duidelijk zichtbare handsbal van Nino Roffelsen. Nu zet Pieter Brands zich achter de bal, maar zijn schot gaat huizenhoog over.

Weer geen treffer van Urk.

Dan doet Ter Leede het maar. Melvin van Stijn en Steven Wajer zijn erin gekomen voor Mike van den Steenhoven en Luc de Kruijs en beiden zijn betrokken bij de 2-0 in de 88e minuut: Dirk speelt Bart van der Weijden aan, die passt naar Steven Wajer en zijn assist komt via een Urker been bij Melvin die het snelst reageert en de bal inschiet. Tot grote vreugde en opluchting bij Ter Leede en die wordt nog groter als Marc de Kruijs in de extra tijd de bal op rechts oppikt, langs twee, drie verdwaasde Urker spelers soleert en vervolgens keihard laag in de rechterhoek schiet.

Eindstand 3-0. Dat is misschien geflatteerd, maar toch het resultaat van heel hard werken met zijn allen en het is ook nog eens goed voor het doelsaldo.