Wedstrijdverslag Ter Leede VR 1 – Forum Sport VR 1

Afgelopen zaterdag startte ook voor onze eerste vrouwenelftal de bekercompetitie. Na een goede voorbereiding was dit het eerste echte werk, Forum Sport uit Voorburg kwam naar de Roodemolen.

Ook in de voorbereiding was dit team tegenstander geweest van ons tweede elftal en ook toen bleek dat deze promovendus naar de eerste klasse over een goed team beschikte. Ter Leede vloog uit de startblokken. Binnen 10 minuten had de Voorburgse goalie al twee keer de bal uit het net moeten halen. Ter Leede zette hoog druk en balverlies van de tegenstander leidde tot doelpunten van Akke van der Born en Anna Shimizu. Ter Leede kreeg volop mogelijkheden om de stand uit te breiden maar het vizier van de voorwaartsen stond nog niet op scherp. Na twintig minuten liet Ter Leede de teugels wat vieren en Forum Sport maakte hier dankbaar gebruik van door brutaal de aanval te kiezen. Het eerst werk voor de keepster van Ter Leede Evelien Diederich werd vakkundig opgelost.
Na ruim half uur kon Forum Sport toch de aansluitingstreffer maken, Een vrije trap werd hoog in het doelgebied gebracht en via de lat ingekopt. Ter Leede schakelde direct een tandje bij en via Luna Knoester, die attent reageerde bij een weifeling van de keepster van Forum Sport.

Na de rust een zelfde spelbeeld, Ter Leede de beter voetballende ploeg, Forum Sport hardwerkend voor een goed resultaat. De voorwaartsen van Ter Leede hadden meer moeite om kansen te krijgen voor het doel. Onnodig balverlies en slap verdedigen gaf de spits van Forum Sport de mogelijkheid om de wedstrijd toch weer spannend te maken. Alleen voor de keepster maakte zij geen fout.(3-2) Maar ook nu schakelde Ter Leede naar een hoger tempo en binnen drie minuten was de marge weer twee, Romy van Beelen kon een fraaie aanval afronden. Dit was tevens de eindstand.

Ter Leede speelde in gedeeltes van de wedstrijd goed, maar zal zeker in verdedigend opzicht de puntjes nog op de i moeten zetten.

Zaterdag de tweede bekerwedstrijd uit in Leiderdorp bij RCL.

Tags:, , , , , ,