Wedstrijdverslag Ter Leede – VVOG

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – VVOG zaterdag 9 april 2022 15.00 uur

EEN SLECHTE WEEK VOOR TER LEEDE

Voorafgaand aan de Goede Week van Pasen beleefde Ter Leede een slechte. Stond Roodgeel na de 2-1 winst op Ajax op een mooie zevende plek in een soort subtop, na de 3-0 nederlaag  op dinsdagavond tegen Sparta Nijkerk en de 1-2 op zaterdag tegen VVOG zakte Ter Leede naar de elfde plek en kijken we toch weer naar onderen. Het uitverlies tegen de Nijkerkers was nog te verwachten, hoewel ze thuis toch te verslaan zijn getuige hun 1-2 verlies van SteDeCo, maar dat de Voetbal Vereniging Ons Genoegen met alle punten naar huis gaat is voor Ter Leede echt een domper. De Harderwijkers beleefden wel een prima week met de winst op twee bollenstreekclubs en ze staan nu met 27 punten op de veertiende plek.

Het verlies was ongelukkig en onnodig. Door een raar misverstand achterin kon Jeremy de Graaf een van zijn gemakkelijkste doelpunten ooit maken en moest Ter Leede alweer vroeg in de achtervolging. De gelijkmaker viel pas in de tweede helft door centrale verdediger en aanvoerder Arroyo en daarna kwamen de kansen op de voorsprong maar door een onachtzaamheid achterin viel de treffer aan de andere kant en ging de winst naar VVOG.

Het was VVOG dat het actiefst uit de startblokken schoot. Onder het toeziend oog van de  nieuwe coach/trainer Dwight Lodeweges en zijn assistent/bestuurslid Henk Drost dwong het in de eerste minuten drie corners af voordat Noah Marti in de zesde minuut uitbrak en scoorde, maar dan wel in buitenspelpositie, dus dat ging niet door.

Het volgende markante moment was het meteen raak. Bij een verre bal kon Dirk Hoekstra, dit keer centrale verdediger naast Arroyo omdat Daan Walraven een kuitblessure had, het leer rand zestien wegschieten, maar de inmiddels uitgelopen doelman Mark de Vries riep “los”, kon de bal niet pakken omdat het nog iets buiten de zestien was en zo ontstond de verwarring. Dirk aarzelde, wachtte af, Mark greep niet in en toen was de ervaren spits Jeremy de Graaf er als de kippen bij om deze vrije bal in het verlaten doel te schieten. Een cadeautje!

Ter Leede is door dit bizarre incident wat van slag en de actieve aanvaller Pernelly Biya schiet een minuut later hard op het doel en na een eerste actie van Shaquille Prijor en Ter Leedes eerste corner kan Biya zelfs alleen op doel af, omdat aanvoerder Arroyo hem buitenspel denkt te zetten, hij wordt echter niet teruggevlagd, maar gelukkig gaat zijn inzet links naast.

Ter Leede herpakt zich, krijgt zijn tweede corner en in de 21e minuut zet Prijor van Links voor en kopt Dirk Hoekstra keihard ….over. Een volgend schot van Luc de Kruijs belandt in het zijnet en in de 26e minuut krijgt Noah Marti een geweldige kans maar hij schiet links naast en ook bij een volgende kansrijke situatie in de zestien weet hij het doel niet te vinden. Het zit hem nog niet mee!

In de 35e minuut volgt een gevaarlijke aanval van VVOG en weet Mark de Vries effectief in de weg te liggen, maar raakt erbij even geblesseerd. Het antwoord van Shaquille Prijor is mooi, hij passeert enkele spelers, gaat dan neer in de zestien, maar scheidsrechter Van Kommer, die een uitstekende en probleemloze wedstrijd fluit, wuift het weg. Na nog corners aan beide kanten gaan de ploegen rusten.

Ter Leede is na de thee meteen kansrijk, Noah breekt door, Bart van der Weijden kan alleen maar ten koste van geel gestopt worden door Dailey Groenewegen en al in de 58e minuut komen Joey van den Berg en Mike van den Steen, niet fit voor een hele wedstrijd, erin voor Noah Marti en Feyo Glim. De wissel pakt meteen goed uit: na de vierde corner van Luc de Kruijs komt Van den Steenhoven in de 62e minuut op links aan de bal, versnelt enorm, behoudt wel het overzicht en trekt bij de achterlijn de bal heel precies terug op de inlopende Tomas Arroyo die doelman Polhoud kansloos laat. In Harderwijk scoorde Mike zelf, nu verzorgt hij de assist.

Het staat weer gelijk!

Ter Leede gaat op zoek naar de voorsprong en de lob van Bart vier minuten later verdient een beter lot dan net links naast de paal te eindigen en de kopbal van Thijs Haarman – met Steven Wajer erin gekomen voor Melvin van Stijn en Noah Marti – uit de voorzet van De Kruijs moet er toch echt in, maar dat gebeurt niet.

In de 83e minuut gaat het mis. Een verkeerde ingooi, Ter Leede staat opgedrongen, de bal komt via het middenveld terecht bij Ter Leedes rechterkant, Steven Wajer verspeelt de bal, hij stapt daarna in waar hij had moeten wachten en een goed passje op Pernelly Biya stelt de laatstgenoemde in staat te doen wat hij eerder verzuimde, hij schiet in de linkerhoek, Mark de Vries duikt eroverheen en VVOG staat weer voor. Een soort zoete wraak voor de late winnende van Ter Leede in Harderwijk!

Nog maar een paar minuten voor de gelijkmaker! Na een overtreding op Joey van den Berg komt de bal bij Thijs Haarman, die zet voor en dan krijgt Tomas Arroyo een prachtige kans op zijn tweede, maar zijn kopbal vliegt rakelings links naast.

Kort hierna fluit Van Kommer af en heeft VVOG de in Harderwijk verloren punten terug.

En Ter Leede moet dan zijn punten maar halen in de laatste partij van de tweede periode, de in haalwedstrijd tegen GOES, dinsdagavond acht uur.

Het is te hopen dat onze aanval dan wel het doel weet te vinden, want met 30 treffers uit 23 wedstrijden hebben we niet bepaald de doeltreffendste voorhoede. Maar ja, ze doen wel hun uiterste best, dus het moet toch gaan lukken!

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Melvin van Stijn (75’ Steven Wajer), Dirk Hoekstra,  Tomas Arroyo © (82’ geel), Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (75’ Thijs Haarman), Tim Bloemendaal, Shaquille Prijor, Feyo Glim (58’ Mike van den Steenhoven), Noah Marti (58’ Joey van den Berg), Luc de Kruijs (77’ geel)

Opstelling VVOG: Wouter Polhoud, Jeffrey Snijders ,Daily Groenewegen (48’ geel), Bruce Lücke, Mitchel Dijkhof ( 79’ Matthias in ’t Anker), Job Hoogedoorn (70’ geel), Dean van Ooijen (79’ Milan Holstege), Jeremy de Graaf, Pernelly Biya, Mark Bottenheft (67’ Rafik el Hamdi), Yasin Kurt

Scheidsrechter: Boyd van Kommer

Assistent-scheidsrechter: Jari van Westen en Dyon Reinshagen