Wedstrijdverslag Ter Leede – VVOG

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – VVOG zaterdag 07-12-2019 14.30 uur

TER LEEDE WINT, GEEN SCHOKEFFECT VOOR VVOG

Aan de vooravond van Sinterklaas werd bekend dat VVOG en trainer Pieter Mulders per direct uit elkaar gingen. Een onaangename surprise voor de oud-trainer van Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC. Henk Drost, bestuurslid voetbalzaken en ook oud-speler en –trainer van VVOG neemt tijdelijk zijn taken over.

Zo’n abrupte actie kan een schokeffect in het team te weeg brengen en een groot deel van de eerste helft lijkt het daar ook op. Uit twee dode spelmomenten, een corner en een vrije trap komen de Harderwijkers door kopballen, waarvan de tweede een e.d. oftewel eigen doelpunt op een 0-2 voorsprong, een weelde die ze in deze competitie nog niet hadden ervaren. Ter Leede zet daar tot de 42e minuut nul kansen tegenover, maar dan komt het door een penalty van Omar Limon en een aardig schot van Ian van Otterlo binnen drie minuten op gelijke hoogte, verbazingwekkend snel. Na de rust komt Ter Leede weer achter, maar na weer een overtreding in de zestien op Joey van den Berg benut Limon ook zijn tweede penalty en daarna scoort Joey zelf de winnende en wordt hij terecht tot ‘man of the match’ uitgeroepen en stijgt Ter Leede door deze belangrijke zege weer naar de negende plek. De twee gele kaarten voor aanvoerder Boelee zijn dan weer een tegenvaller.

Ter Leede kende wijzigingen in de opstelling door een blessure van Jordly Petronia en afwezigheid van Jonathan Robertson, terwijl ook doelman Bekkers nog niet speelklaar is. Ook Brayan Ciacedo Mosquera staat nog niet op het wedstrijdformulier. Nu waren er basisplaatsen voor Joey van den Berg rechtsvoor en Steven Wajer op het middenveld naast Toon Zwetsloot en achter Ian van Otterlo.

De eerste aanval is voor Ter Leede als Ian van Otterlo op rechts Joey van den Berg aanspeelt, die zijn tegenstander wegzet en daarna zijn inzet ziet gepareerd worden door doelman Eppink. VVOG toont zich echter geenszins de mindere en komt in de vijfde minuut al op voorsprong als uit de eerste corner op rechts de hoog opspringende nummer zeven Rihairo Meulens vrij en ongedekt mag inkoppen. Doelman noch verdedigers doen een poging dit te voorkomen, een domper voor Ter Leede, een vroege opstekervoor de meegereisde Harderwijkers, van wie de jeugd op de tribune zich met vlaggen en aanmoedigingen laat gelden.

Ter Leede valt wel aan, maar het wordt toch geen moment gevaarlijk. Omar zet in de negende minuut op rechts voor, Joey schiet over en Toon Zwetsloot drie minuten later ver naast en een combinatie Joey – Ian – Robert resulteert in een voorzet van de laatstgenoemde die niemand bereikt. Een vrije trap van Steven Wajer op links levert niets op en zijn schot in de 21e minuut wordt aangeraakt en Steven mag op rechts zijn eerste corner nemen.

Dan gaat Daan Prins er in de 24e minuut bij zitten, wordt behandeld, krijgt een pilletje te slikken dat niet helpt en in de 29e minuut komt Clé Vos de Mooij hem vervangen. Zijn eerste daad is dat hij in de 32e minuut de bal uit het net kan halen, want als Henri Kersten een vrije trap op links hoog in de zestien trapt, aarzelt onze defensie en wil Mounir Darrazi de bal wegkoppen, maar ziet hij het leer met een sierlijke boog in de verre linkerhoek verdwijnen en neemt VVOG een 0-2 voorsprong, een tot nu toe ongekende weelde.

Ter Leede oogt hierna enige tijd onzeker, combineert niet soepel en wordt tot de 42e niet gevaarlijk, maar dan gaat het ook snel. Joey van den Berg zet op rechts Randy Onuoha opzij, komt met de bal aan de voet de zestien in en dan neemt de linksback een soort van wraak door Joey onderuit te halen en scheidsrechter Paarhuis fluit en wijst direct naar de stip. Omar Limon zet zich achter de bal en schiet die onberispelijk in.

Heel Ter Leede leeft op, de ploeg dringt aan en Henri Kersten stopt de snelle Steemers ten koste van een gele kaart in de 44e minuut af, een daaropvolgende corner van Steven op rechts wordt door de verdediging weggekopt, maar de bal komt mooi voor de voeten van Ian van Otterlo en zo’n kans moet je hem niet bieden, hij haalt uit en zijn schot verdwijnt in het dak van het doel en in no time is Ter Leede op gelijke hoogte gekomen en met die 2-2 stand gaan de ploegen rusten.

Heel Ter Leede is hoopvol en verwacht dat Roodgeel nu wel door zal drukken, maar niets is minder waar. Nadat Jeroen Buitenhuis erin is gekomen voor de geblesseerde Mark Bottenhelft is het Bas Wobbes die na een voorzet van Rihiaro Meulens niet goed verdedigd wordt, afdraait en van de rand zestien met een prachtig schot doelman Vos de Mooij in de 49e minuut het nakijken geeft en de thuisploeg staat weer achter tot verbijstering van het thuispubliek.

Ter Leede reageert met een schot van Robert Steemers dat de linkerpaal teistert en even later doet Omar dat met de rechterpaal. Geen treffer, wel een gele kaart voor aanvoerder Boelee en wegens aanmerking op de leiding ook een voor Bas Wobbes.

Wordt het weer zo’n ongelukkige middag voor Ter Leede? Nee, want in de 60e minuut mag Omar Limon voor zijn tweede penalty gaan nadat nu Jurriën Hop Joey van den Berg in de zestien neerlegt. En Omar treft weer feilloos doel, nu in de linkerhoek en de stand is weer gelijk. Direct hierna komt Jeffrey Bok erin voor Steven Wajer en scoort Joey nu zelf op aangeven van Ian van Otterlo, maar gaat het feest wegens buitenspel niet door.

Voor VVOG is het uitstel van executie want Joey is vastbesloten toch te scoren en hij rondt de mooiste aanval van de middag doeltreffend af. Ian passt op rechts op de wegsprintende Steemers, die speelt Joey in de loop aan en nu is er niemand die hem een strobreed in de weg legt en hij laat doelman Eppink kansloos en de thuisploeg leidt in de 64e minuut voor het eerst deze middag, niet tot genoegen van de VoetbalVereniging  Ons Genoegen.

Een counter van Ter Leede, Omar speelt Joey aan levert slechts een corner op, nu op rechts door Bok genomen en in het hierop volgende kopduel raakt Dirk Hoekstra geblesseerd aan het hoofd, maar hij kan door. Vanaf de zeventigste minuut zakt Ter Leede nu meer in, middenvelder Sohaib Echahbouni komt erin voor Van den Berg en dat is voor VVOG nog meer een mogelijkheid om aan te vallen. Na een corner van Ter Leede op links haalt Boelee de counter er uit, maar volgens Paarhuis met een overtreding die geel oplevert en aangezien het zijn tweede is kan onze aanvoerder vertrekken.

Met tien man valt Ter Leede af en toe nog aan en nadat Mike Ahrens in de 82e minuut overschiet, schiet Omar Limon na een pass van Bok naast. Jeffrey heeft nog niet zo veel succes met zijn acties, zijn kenmerkende passeeracties lukken meestal niet, ook de dubbele één-twee twee minuten voor tijd gaat mis en nadat Steemers in de 92e minuut op links doorbreekt en ten koste van geel gestopt wordt fluit de goed leidende scheidsrechter Paarhuis af, heeft Ter Leede drie kostbare punten verdiend en stijgt het naar de negende plek.

Volgende week  de verre uitwedstrijd naar GOES.

Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins (29’ Clé Vos de Mooij), Dirk Hoekstra, Mike Boelee  ©(54’ en 76’ geel is rood), Ben van der Lans, Mounir Darrazi,  Toon Zwetsloot, Omar Limon, Steven Wajer ( 61’Jeffrey Bok), Ian van Otterlo, Robert Steemers (85’ geel), Joey van den Berg ( Sohaib Echahbouni)

Opstelling VVOG: Paul Eppink, Jeffrey Snijders (92’ geel), Tim Muller ©, Jan Jurriën Hop, Rihairo Meulens, Bas Wobbes ( 57’ geel), Henri Kersten (44’ geel), Zakaria Fadili, Randy Onuoha, Mike Ahrens, Mark Bottenheft (50’ Jeroen Buitenhuis)

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis

Assistent-scheidsrechter: Nathan Kromme (1e) en Laurens Maas