Wedstrijdverslag Ter Leede – VVSB

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – VVSB zaterdag 05-03-2022 14.30 uur

TER LEEDE FLIKT HET WEER!

Er waren TerLeedesupporters die in de laatste minuten hoopten dat het bij 1-1 zou blijven, maar ervoor vreesden omdat VVSB nadrukkelijk op zoek was naar een tweede doelpunt. Zo niet een speler als Dirk Hoekstra: “Ik heb liever nul punten omdat ik voor de winst ben gegaan dan één punt door alleen maar verdedigen.” En inderdaad, Ter Leede haalt vaak in extremis de volle buit binnen. Dat was tegen ACV en VVOG uit al het geval, en vorige week tegen DVS ’33 Ermelo en nu weer tegen VVSB. Het kan mis gaan: tegen BVV Barendrecht uit ging de formatie Roodakkers/Van Tongeren na de 2-2 inhaalrace ook voor de volle winst en toen werd het door pech 4-2. Nu is het weer raak door Mike Bekooij die– net als tegen DVS ’33 – met zijn 2-1 het vonnis voltrekt … tegen zijn toekomstige ploeg! Het geeft hem een dubbel gevoel, zegt hij later, maar hij speelt voor Ter Leede en als hij kan scoren zal hij het niet laten en met elke wedstrijd wordt hij voor Ter Leede belangrijker.

Hoewel het van Roodgeel niet de beste wedstrijd was, de ploeg begon mat, telde ik voor de rust toch nog vier kansen voor de thuisploeg tegen VVSB één, maar bleef de eerste helft doelpuntloos.

Direct na de thee start Ter Leede daverend en komt uit de zesde corner op 1-0 door een kop-schouderbal van verdediger Daan Walraven en er volgen meer kansen, maar geen treffer. Dan wordt VVSB sterker en de fraaie vrije trap van Enzo Huntink zorgt in de 78e minuut voor de gelijkmaker waarna de gasten extra gemotiveerd op zoek gaan naar de winnende, maar uiteindelijk toch het lid op de neus krijgen en pupil van de week Jayden Kiggundu zijn voorspelling ziet uit komen: 2-1 winst!

Matige start van Ter Leede

Al direct na de actie van de pupil van de week tonen de gasten aan dat ze voor drie punten zijn gekomen en mogen ze in de derde minuut een eerste corner nemen en ontstaat er in de vierde minuut een scrimmage in de zestien voor doelman Daan Prins en kan de bal slechts met enige paniek worden weggewerkt. Pas in de tiende minuut doet Ter Leede van zich spreken: het mag een corner op links nemen, het wordt een korte en Feyo Glim kan voorzetten waarna de hoog opspringende doelman Valk mis zit en aanvoerder Arroyo kan inkoppen en zijn bal op het doel ziet eindigen in plaats van erin. De eerste kans.

Hierna zien we een schot over van de nieuwe VVSB-aanwinst Youssef Blel dat overgaat

En in de 25e minuut als de bal uit de defensie van Ter Leede niet goed wordt weggewerkt een mooie voorzet van links , die zo maar voorlangs gaat zonder dat er een VVSB’er  in de zestien is die ervan weet te profiteren, iets waarover trainer Wilfred van Leeuwen na afloop terecht klaagt.

Kansen, maar geen treffer

Dan komt na een half uur de tweede kans voor de thuisclub, weer uit een corner. Nu is het Dirk Hoekstra die hoog opspringend de bal inkopt en ziet dat die van de lijn wordt gehaald door een verdediger.

Zes minuten later de eerste kans voor VVSB. Een gevaarlijke voorzet wordt gevolgd door een schot dat nog zodanig gekraakt wordt dat Daan Prins de bal kan pakken. VVSB mag dan aandringen, het is Bart van der Weijden die in de 40e minuut de derde kans krijgt als Thijs Haarman van links strak voorzet op de volledig vrijstaande nummer zeven die vanaf zes meter half mis trapt waardoor het schotje een gemakkelijke prooi wordt voor doelman Valk.

Twee minuten later komt de vierde kans: Mike Bekooij draait zich in de zestien knap vrij en wil Valk verschalken door hem door te benen te schieten, maar die heeft geluk dat de bal hem raakt, smoort en hij een score kan voorkomen. Laatste wapenfeit, de ploegen gaan rusten.

Ter Leede slaat direct toe.

Met Shaquille Prijor voor Thijs Haarman komt de thuisploeg feller uit de kleedkamer en krijgt al na twee minuten een corner van rechts te nemen, de zesde inmiddels. Feyo Glim gooit hem strak en hoog voor en Daan Walraven profiteert onmiddellijk, kopt in en via zijn eigen schouder verdwijnt de bal met een mooi effect in de linkerbovenhoek. Eén-nul, de muziek kan aan!

Twee minuten later loopt Tim Bloemendaal goed vrij, ontvangt de bal in de loop, zet van rechts voor, de bal wordt door verdediger Lo-Fo-Sang nog afgeremd, maar Feyo Glim kan de vrijwel stilliggende bal ongehinderd inschieten, doet dat te onbesuisd en ziet zijn keiharde schot een halve meter overvliegen. Een geplaatst schot was misschien beter geweest.

Langzaamaan dringt VVSB wat meer aan, maar Ter Leede geeft voorlopig geen krimp, Tomas Arroyo ruimt in de 55e minuut doeltreffend, Prijor komt op links door, draait en schiet, de zevende corner is het resultaat.

VVSB komt terug

Vanaf de 63e minuut en na de wissel van Van Doorneveld voor aanvoerder Rauws wordt VVSB sterker en door een corner en een verre ingooi van rechts gevaarlijker en een hard schot wordt door Dirk Hoekstra knap geblokt, maar het levert hem wel een blessure op. Hij kan gelukkig wel verder.

Een goed schot wordt door Daan Prins moeizaam verwerkt, maar als Enzo Huntink in de 76e minuut een vrije trap mag nemen, zien we vanaf de tribune de bal direct over de muur in de rechterbovenhoek verdwijnen en het staat weer gelijk. Dat hebben we vaker zien gebeuren!

Dit geeft VVSB moed, ze willen door en krijgen vijf minuten later weer een kans als Daan Prins een hard schot niet kan klemmen en de rebound – voor Ter Leede – gelukkig wordt overgeschoten.

Ter Leede komt toch weer op 2-1

Als slot op de deur komt good old Peet van Slot erin voor de wat aangeslagen doelpuntenmaker. Bij Ter Leede is Luc van der Kruijs er inmiddels ook ingekomen en hij krijgt bij een counter een mooie schietkans, had ook kunnen afspelen, maar zijn knal gaat over.

Melvin van Stijn neemt de plek van Feyo Glim in, levert een mooie pass af en in de eerste minuut van de extra tijd pikt Mike Bekooij een klutsbal op het middenveld op, begint een dribbel, poort de enige verdediger op weg naar doelman Valk en schiet het leer langs de tevergeefs blokkerende keeper die de bal nog wel even beroert. Ter Leede komt weer op voorsprong!

In een uiterste poging ontstaat er in de volgende minuut nog enig gevaar voor het doel van Daan Prins, valt Chris van der Zaag nog in voor Bekooij die met kramp bij de zijlijn ligt en dan fluit scheidsrechter Dogterom een spannende, sportieve wedstrijd die hij uitstekend heeft geleid af, staat Roodgeel door deze winst steviger op de vijfde plek. Het was misschien briljante partij van Ter Leede, maar de spirit en Ausdauer van de thuisploeg zijn hartverwarmend en doorslaggevend. En VVSB moet aanstaande dinsdagavond thuis tegen HSV Hoek en zaterdag uit tegen GOES proberen Zeeuwse punten te pakken.

Ter Leede wacht de volgende clash: de kraker uit tegen FC Lisse.

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden (70’ Luc de Kruijs), Tim Bloemendaal, Mike van den Steenhoven,  Feyo Glim (86’ Melvin van Stijn), Mike Bekooij (90 + 4’ Chris van der Zaag),  Thijs Haarman ( 46’ Shaquille Prijor )

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Jermano Lo-Fo-Sang, Obi Onyeike, Lars Rauws © (62’ Brooklyn van Doorneveld), Jason Jamall Halman, Youssef Blel, Danny Bakker, Richelo Fecunda, Enzo Huntink (86’ Peet v.d. Slot), Raygivano Dompig, Nicky Eekhout ( 76’ Matthieu van Assem (80’ geel))

Scheidsrechter: Thijs Dogterom

Assistent-scheidsrechter: Robert Kunst en Patrick Otten