Wedstrijdverslag Ter Leede – VVSB

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – VVSB zaterdag 24 augustus 2019 14.30 uur

DOOR OVERTUIGENDE TWEEDE HELFT VERDIENDE OVERWINNING TER LEEDE OP VVSB

Vooraf was de grote vraag waar de kersverse derdedivisionist Ter Leede stond, wat kan het tegen ex-tweededivisionist VVSB dat toch meer kwaliteit werd toegedicht?

Na ruim negentig minuten en een 2-0 winst voor de thuisploeg was het duidelijk dat Ter Leede zich met ploegen als VVSB kan meten en dat is een prettige wetenschap.

De ploegen wogen in de eerste helft tegen elkaar op met aan beide zijden kansen voor onder anderen Ian van Otterlo en Lulinho Martins, maar de tweede helft was overduidelijk voor Roodgeel en met mooie aanvallen vielen  kort na elkaar de 1-0 en de 2-0. Het antwoord van VVSB daarop was onthutsend mager, nauwelijks een (slot)offensief, nog maar één kans voor Tim de Rijk en daarom kon Ter Leede betrekkelijk eenvoudig de 2-0 zege en de eerste drie punten veilig stellen.

Een prima seizoensopening voor de ploeg van Stefan Roodakkers en oud-Ter Leedespelers Tomas Arroyo en de jarige Rob Zandbergen bleven bedremmeld achter.

Nadat de pupil van de week de score heeft geopend start Ter Leede het competitiebal in een ten opzichte van de vorige (beker)wedstrijd iets gewijzigde opstelling: Ben Van der Lans heeft in het centrum naast aanvoerder Boelee plaats genomen en hij doet dat op zijn vertrouwde, degelijke en geconcentreerde wijze en voorin staat op links Robert Steemers voor Brayan Caicedo en op het middenveld acteert Jonathan naast Steven Wajer als verdedigende middenvelder. Bij VVSB zien we Rob Zandbergen weer op het middenveld en verder zit nieuwkomer Felitciano Zschusschen op de reservebank wegens een misverstand, hij is, niet volgens afspraak, direct naar de Roodemolen gegaan.

De eerste vrije trap is voor VVSB, de eerste mooie aanval echter voor Ter Leede, maar in plaats van te schieten wordt de bal op de opkomende Samih Mouchih teruggelegd en als die de bal even later kwijtraakt, maakt hij een overtreding en krijgt meteen geel. Voor de thuisploeg zou het bij die ene kaart blijven, meer acht de uitstekend leidende scheidsrechter De Bruijn niet nodig.

Sami en ook zijn collega rechtsback Dirk Hoekstra hebben trouwens vooral in de eerste helft hun handen vol aan het afstoppen van de snelle buitenspelers Lulinho Martins op rechts en Loyd van der Wilden links. Vooral Lulinho krijgt veel ruimte en kan regelmatig zijn voorzetten verzenden maar gelukkig voor Ter Leede, komen ze niet aan, is er steeds geen spits die er iets zinnigs mee weet te doen. Uiteindelijk is hij zelf in de 36e minuut het dichtst bij een doelpunt als hij, nu op links Dirk te snel af is, kapt en draait en zijn keiharde lage schot door een prima blok van Ben van der Lans slechts in een corner ziet resulteren.

Maar daarvoor is ook Ter Leede al gevaarlijk geweest. In de twaalfde minuut schiet Robert Steemers, die overigens op links ook sterk opereert, uit een pass van Van Otterlo te zwak in na een vrije trap van Bok op rechts. In de zestiende minuut, na een gele kaart voor Frans van Niel, ook voor VVSB de enige, zien we een mooie combinatie tussen de opgekomen Mouchih en Van Otterlo, komt de bal bij Jeffrey Bok en wordt diens schot gekeerd door doelman Ruben Valk. Hierna krijgt Ter Leede zijn eerste corner op rechts en krijgt Rob Zandbergen de weer in de zestien gebrachte bal op zijn hand, waarna Robert Steemers de bal in het zijnet schiet om vervolgens scheidsrechter De Bruijn tevergeefs te attenderen op hands. “Ik had mijn arm langs het lichaam”, zo verklaarde de “boosdoener” later.

In de 21e minuut moet Mo El Osrouti geblesseerd plaatsmaken voor Loyd van der Wilden, een eerste tegenvaller voor VVSB. Vlak daarna de eerste drinkpauze, de tweede corner voor Ter Leede en dan volgt in de 29e minuut de mooie kans voor de inlopende Ian van Otterlo die zijn boogbal niet in het doel, maar op het dak ervan ziet terechtkomen. Uit een snelle counter van Ian en Robert na de tweede corner voor VVSB krijgt vervolgens Omar Limon in de 35e minuut een kans, hij draait zich vrij en schiet rechts naast.

In de 41e minuut een mooie actie van de wegstormende Ian van Otterlo die wegens hands wordt teruggefloten waartegen deze protesteert, een schot naast van Robert nadat Ian de bal op hem heeft teruggelegd en dan kunnen de ploegen na drie extra minuten de warme kunstgrasmat inwisselen voor een veel koelere kleedkamer.

Ongewijzigd beginnen de ploegen aan de tweede helft en al na vier minuten biedt Jeffrey Bok Omar een mooie kans, maar zijn schot kan net aan geblokt worden. Het is echter uitstel van executie, want hierna manifesteert Ian van Otterlo zich als de assist-koning van deze wedstrijd: In de 54e minuut komt hij de zestien binnen, legt de bal panklaar terug op Omar Limon en die scoort droog en laag het eerste doelpunt van Roodgeel in deze competitie, 1-0!

En Ter Leede gaat door: twee minuten later weet doelman Valk de doelpoging van Omar Limon na een prachtige combinatie nog te verijdelen, maar in de 58e minuut is hij kansloos als Ian hem in de zestien passeert,  iets te ver bij de rechterpaal uitkomt en de bal net als vier minuten eerder precies teruglegt, dit keer op Robert Steemers die net zo eenvoudig als Omar de 2-0 aantekent en de feestmuziek kan tot grote vreugde van het thuispubliek weer aan!

Een minuut later probeert Jeffrey van grote afstand de ver voor zijn doel staande Ruben Valk te verschalken en die ziet het leer maar net rechts van zich over zeilen.

Kort hierop wisselt coach Eric Meijers Justin Valk voor Tom Kok en gaat Rob Zandbergen centraal achterin spelen, maar veel helpt het niet, ook niet wanneer hij zijn laatste wissel toepast door de jonge Wout Heemskerk in te brengen voor Tim de Rijk. VVSB blijkt niet tot een echt slotoffensief in staat te zijn.

Ook Stefan Roodakkers wisselt: de moegestreden Steemers wordt vervangen door Sohaib Echahbouni om het middenveld te versterken, Brayan Caicedo komt erin voor Omar Limon en in de 78’minuut moet aanvoerder Boelee het veld verlaten nadat hij even daarvoor een steenhard schot van Tomas Arroyo midden in het gezicht heeft gekregen. Jordly Petronia komt er als rechtsback in en Dirk Hoekstra speelt de resterende tijd naast Ben van der Lans centraal achterin.

In de 81e minuut zien we nog een hoogstandje van Brayan rechts bij de hoekvlag waarna een combinatie met Ian net aan mislukt, lijkt een blessure van Ben van der Lans ernstiger dan hij is, mag Sint Bavo nog een corner nemen en krijgt Van Niel nog een kans en schiet als laatste wapenfeit Brayan Caicedo te zacht in na een combinatie tussen hem en Van Otterlo en dan fluit scheidsrechter De Bruijn in de 51e minuut af en kan Ter Leede de eerste competitieoverwinning in en buiten het clubgebouw gaan vieren en in gezelschap van oud-Ter Leedespelers Rob Zandbergen en Stefan Kraaijvanger blijft het nog heel lang zeer gezellig op de Roodemolen.

Volgende week naar Barendrecht, naar De Bongerd!

Tot daar!

Opstelling Ter Leede: Clé Vos de Mooij, Dirk Hoekstra,  Mike Boelee ©(78’ Jordly Petronia), Ben van der Lans, Sami Mouchih ( 3’ geel),  Jonathan Robertson, Steven Wajer, Ian van Otterlo, Robert Steemers ( 65’Sohaib Echahbouni),  Jeffrey Bok, Omar Limon (77’ Brayan Mosquera Caicedo)

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Justin Valk (62’ Tom Kok), Tomas Arroyo, Peter Verhoeve, Jelmer Vijlbrief, Rob Zandbergen, Mo El Osrouti (21’ Loyd van der Wilden), Frans van Niel ©  (14’geel), Tim de Rijk (69’ Wout Heemskerk), Lulinho Martins, Yannick Bouw

Pupil van de week: Timo Rambat

Man of the match: Ian van Otterlo

Scheidsrechter: Mike de Bruijn