WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – WV-HEDW

Zaterdag 6 april 2024 15.00 uur

EXTRA KWALITEIT IN EXTRA TIJD LEVERT TOCH NOG DE VOLLE WINST OP

Verbijstering bij Wilhelmina Vooruit, verbaasde vreugde bij Ter Leede!

Als je in de 89e minuut door een lucky wereldgoal op 0-1 komt is de buit toch bijna binnen! Bijna, want dan heb je buiten Marc de Kruijs gerekend, onze eigen MVP van dit seizoen. Hij was wel moe, had zware benen zei hij na de wedstrijd, maar dit kon en mocht hij niet laten gebeuren. En was de volley van Ashraf Azzouch, gedragen door de wind, prachtig,  Marcs op techniek getrapte inzet uit een doorgekopte assist van rechts in de 91e minuut mocht er ook zijn en via een Amsterdamse verdediger verdween de bal achter de verblufte doelman Ruben Zandwijken in het doel.

Gelijk, 1-1!

En het werd nog mooier, want een aandringend Ter Leede kreeg vier minuten later een corner op rechts te nemen en omdat broer Luc al gewisseld was nam Marc die voor zijn rekening. En hoe! Strak met links, een wreeftrap die als een voetzoeker zo snel over het hele pak verdedigers en aanvallers vloog, te snel voor de instappende doelman, maar niet voor centrale verdediger Hidde van den Ende die met een krachtige kopbal het leer in het net stootte, zijn tweede na die tegen Purmersteijn uit. Die winnende leverde hem de titel van Man-van-de-wedstrijd op, mooi, het had ook Marc de Kruijs kunnen zijn.

2-1 Winst!

Vrijwel direct hierna floot scheidsrechter Luuk Hendrix af, was het zesde achtereenvolgende verlies van Wilhelmina Vooruit een feit en haalde Ter Leede het vierentwintigste punt uit twaalf thuiswedstrijden binnen. Twee punten gemiddeld per wedstrijd, dat is mooi, daar steken de tien punten uit elf uitwedstrijden schril bij af. Als de inhaalwedstrijd tegen BOL dinsdagavond winst oplevert kan het met dertien uit twaalf net 1.08 punt gemiddeld worden.

En dan nu terug naar de reguliere speeltijd. Van verschillende kanten werd mij na afloop gezegd dat ik daar kort over kan zijn en inderdaad het was van de kant van de thuisploeg niet goed. Dat kwam ook doordat de wind de grote spelbreker was, een harde en warme zuidenwind die ervoor zorgde dat de meeste lange passes over de achterlijn bij WV vlogen met een tevergeefs hardlopende voorhoedespeler erachteraan.

Ter Leede startte dus allerminst overtuigend met een ietwat gewijzigd middenveld. Steven Wajer had last van een hamstring, zat op de bank en zou niet worden ingezet en Thijs Timmermans, wel die was er niet … Het middenveld werd nu bezet door de verdedigende Stijn van Biezen en Boy Tetteroo en Mike van den Steenhoven ervoor en dat was tegen een gastploeg die Ter Leede fel op de huid zat wel even zoeken naar een goede balans. Bij WV-HEDW zat overigens ook de niet fitte Tim Correia op de bank en hij zou later invallen voor de mat spelende Joost Heij.

Het eerste wapenfeit was voor WV toen in de negende minuut Tomas Arroyo een overtreding maakte op een aanvaller in de vlucht en Dirk Hoekstra daarvoor even later geel kreeg. Het antwoord van de thuisploeg was in de negentiende minuut een harde en geplaatste kopbal van Boy Tetteroo uit een voorzet van Stijn van Biezen die doelman Zandwijken net over kon tikken. Een schot van Luc de Kruijs vloog over, toen Marc de Kruijs in de 28e minuut finaal onderuit werd gelopen en de grensrechter vlagde wuifde de scheidsrechter dat weg en in de 36e minuut blesseerde Marc zich aan de rechterheup door de derde aanslag van middenvelder nummer 20 Denis Wooninck na de eerste twee op Mike van den Steenhoven. Hij kwam er na een vermanend woord van de referee weer mee weg en produceerde even later uit een voorzet van de gevaarlijkste speler van WV, Azzouz, een omhaal die overvloog.

Een laag schot van Carlito Fermina in de veertigste minuut keerde Zandwijken met de voet en daarna gingen de ploegen rusten.

Tegen wind speelde Ter Leede, zoals verwacht, na de rust wat beter en we zagen een laag en hard schot van Marc de Kruijs van rechts rakelings naast vliegen, de inglijdende Dirk Hoekstra kon er net niet bij.

Met de wind in de rug konden de gasten de gehele helft geen vuist maken, alleen in de 74e minuut werden ze uit een corner gevaarlijk en moest doelman Kwant handelend optreden, terwijl twee minuten later zijn collega aan de andere kant een kopbal van aanvoerder Arroyo uit een combinatie Mike van den Steenhoven – Boy Tetteroo onschadelijk maakte.

Met Oscar Minnaard en even later Benjamin van Aken voor Luc de Kruijs en Stijn van Biezen werd de aanval van Ter Leede nieuw leven ingeblazen, maar de verdediging van Wilhelmina Vooruit bleef goed en fel verdedigen en zo leek deze matige vertoning te eindigen in een bloedeloze 0-0 totdat Azzouz uit een voorzet van invaller Romello Austin zoals beschreven in de 89e minuut doeltreffend uithaalde.

Ter Leede bewaarde dus het beste voor het eind. Dat is erg riskant, maar het pakte gelukkig goed uit en laten we dan maar al het voorgaande vergeten, dat zal niet moeilijk zijn. De punten tellen.

Dinsdag naar BOL op sportpark Groet.

Tot daar.

Opstelling Ter Leede: Alessandro Kwant, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (10’ geel), Hidde van den Ende, Jeffrey van Kempen, Stijn van Biezen (89’ Benjamin van Aken), Mike van den Steenhoven (50’ geel), Luc de Kruijs (79’ Oscar Minnaard), Boy Tetteroo, Carlito Fermina (88’ geel), Marc de Kruijs

Opstelling WV-HEDW: Ruben Zandwijken, Yamiro Macrander, Nick Lammers, Oscar Abouseada (75’ geel), Timo van Roemburg (66’ Romello Austin), Ashraf Azzouz, Joost Heij (66’ Tim Correia), Mick van Moerkerk © (82’ Max Dekker), Jordy Dijkhuizen, Dean van Zwieten (53’ Jordy Kreeberg 55’ geel), Denis Wooninck

Scheidsrechter: Luuk Hendrix

Assistent-scheidsrechter: Kevin Rombouts en Peter Heuts

Scoreverloop:

88’       0-1       Ashraf Azzouz

90+1’   1-1       Marc de Kruijs

90+5’   2-1       Hidde van den Ende