Wedstrijdverslag Ter Leede – Zwaluwen

Wedstrijdverslag Ter Leede 1 – Zwaluwen 1 zaterdag 30 september 2017 14.30 uur

TOCH NOG WINST VAN TER LEEDE TEGEN ZWALUWEN

In een aantrekkelijke wedstrijd was Ter Leede uiteindelijk de gelukkigste. Beide ploegen weigerden wanneer ze de overhand hadden de trekker definitief over te halen, Ter Leede na de vroege voorsprong van Ian van Otterloo in de eerste helft, Zwaluwen in de tweede na de 1-2 door de directe vrije trap van Jesper Gudde. Omdat Zwaluwen de kansen op 1-3 liet liggen kon Ter Leede door een prachtige actie van Jeffrey Bok langszij komen en werd het vlak voor tijd zelfs 3-2. Doordat Zwaluwen daarna va banque ging spelen kreeg Ter Leede nog drie kansen op 4-2, zowel Bok als aanvoerder Verplancke misten echter het lege doel, maar na 92 minuten was de thuiszege met 3-2 toch een feit en Stefan Kraaijvanger, de maker van de derde treffer, de man van de wedstrijd.

Ter Leede start in dezelfde formatie als tegen Noordwijk, dus aanvoerder Boelee komt alleen in het veld om pupil van de week Floris Bastiaansen in te schieten en nadat deze gescoord heeft en de ploegen even daarvoor ook nog gedraaid hebben schiet Ter Leede uit de startblokken, krijgt Zwaluwen wel twee corners, maar resulteert een mooie combinatie tussen Jesse Dingjan, Ronnie Verplancke en Ian van Otterloo al in de achtste minuut in een knappe goal van de laatstgenoemde. Het lijkt de opmaat naar meer treffers, want Ter leede valt aan en de kansen voor Stefan Kraaijvanger in de 15e minuut uit een vrije trap van Ian en voor Marc de Kruijs in de 16e en 18e minuut komen, maar de schoten van de naar binnen gezwenkte linkerspits treffen geen doel. We zien een veelbelovende doorbraak van Toon Zwetsloot in de 20e en een prachtige aanval van linksback Sami Mouchih, Marc de Kruijs resulterend in een schot Ian van Otterloo weet doelman ten koste van een corner onschadelijk te maken. Geen treffers en ook de voorzet van Bok op Van Otterloo in de 25e minuut wordt net geen succes.

Intussen heeft Zwaluwen zich hersteld en komt het ook aan aanvallen toe en dat leidt al in de 28e minuut tot de gelijkmaker: een bal wordt uit de verdediging van Ter Leede hard weggekopt, Ricardo Merrelaar controleert de bal met de borst en vrijwel uit stand levert hij een schitterend schot af dat, sterk dalend, keeper Laszlo Sandor kansloos laat.

Een behoorlijke tik voor Ter Leede en een opsteker voor Zwaluwen, het komt nu ook aan aanvallen toe en aanvoerder Verplancke moet door een goed blok in de 35e minuut erger voorkomen.

Ter Leede probeert de bakens weer te verzetten, maar de opbouw verloopt nu veelvuldig via rechtsback Ben van der Lans omdat hij geen directe tegenstander heeft en zijn voorzetten stichten meestal geen gevaar. Een mooie combinatie van Ter Leede door het centrum in de 36e minuut wordt iets te ver doorgevoerd en sterft in schoonheid en een gevaarlijke aanval van Zwaluwen twee minuten later heeft ook geen succes.

De mooiste kans krijgt Jesse Dingjan nog in de 44e minuut als hij op links vrij kan opkomen maar zijn lob net rechts naast ziet gaan en dus gaan de ploegen met een gelijke stand rusten.

Wegens blessures van Ben van der Lans en Toon Zwetsloot is trainer Wisman genoodzaakt om in de rust al tweemaal te wisselen en komen Jonathan Robertson en Oussama Siali er op het middenveld in en verleent aanvoerder Verplancke de driemansverdediging van Ter Leede af en toe assistentie. Op de een of andere manier draait het op het middenveld nu niet soepel en een fel Zwaluwen lijkt hiervan te kunnen profiteert ervan en komt al na drie minuten op voorsprong. Jesper Gudde mag vrij ver op links een vrije trap nemen, het schot lijkt houdbaar, maar er zit een verraderlijke stuit in zijn schot die doelman Sandor totaal verrast en de bal verdwijnt in de lange hoek.

Ter Leede probeert de balans te herstellen, schoten van Ian en Rob Zandbergen verdwijnen naast en over, maar nu komt de fase waarin Zwaluwen had kunnen doordrukken om de voorsprong te vergroten. De kansen komen voor Ricardo Merrelaar in de 60e minuut en vooral drie minuten later als hij zelf kan en moet doorgaan, maar de bal opzij legt die dan gelukkig kan worden onderschept.

Ter Leede leeft nog en omdat Zwaluwen achteruit gaat kan het het initiatief weer overnemen al leidt dat vooralsnog niet tot grote kansen. Met Niels van Veen voor Marc de Kruijs probeert de staf de ploeg nieuwe impulsen te geven, Jesse gaat naar links, Niels in het centrum en met Bok op rechts heeft Ter Leede drie spitsen met de twee aanvallende middenvelders Siali en Van Otterloo erachter en aanvoerder Verplancke als controleur. Ter Leede kan daardoor drukken en door een prachtige individuele actie van Jeffrey Bok  wordt de stand in de 82e minuut gelijkgetrokken: op zijn Robbens trekt hij naar binnen en schiet de bal onhoudbaar hard in de linkerbovenhoek.

De aanvallende tactiek levert ook veel ruimte op voor Zwaluwen en al een minuut later moet Rob Zandbergen met een geweldige sliding een doorbraak op links voorkomen. Vier minuten later mag Ter Leede op rechts een corner nemen, die wordt kort genomen en daarna door Bok voorgezet en de mee opgekomen Stefan Kraaijvanger kan zijn eerste competitietreffer voor Ter Leede hard in de touwen koppen.

Daarmee wordt hij in de 88e minuut de matchwinnaar, want er wordt in de resterende vijf minuten niet meer gescoord en dat had beslist wel gekund, want Zwaluwen neemt nu alle mogelijke risico’s en ook doelman Van Tienen trekt mee ten aanval en laat zijn doel leeg en daardoor krijgt Jeffrey Bok tweemaal de kans om te scoren, maar beide keren wil hij de keeper passeren in plaats van meteen te schieten en weet Van Tienen hem dat te beletten en ook Ronnie Verplancke ziet zijn vrije trap rechts naast het doel verdwijnen. Hierna fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Jobse af.

Niet goed voor het doelsaldo, die gemiste kansen, maar de winst is wel binnen en dat stemt heel Ter Leede tot uiterste tevredenheid en de Vogels die puntloos huiswaarts moeten vliegen tot bitterheid.

Volgende week naar Achilles Veen. Ga mee allemaal, met de bus die dan zeker rijdt!

Opstelling Ter Leede: Lazslo Sandor, Ben van der Lans (46 Jonathan Robertson), Stefan Kraaijvanger, Sami Mouchih, Rob Zandbergen,  Ronnie Verplancke ©,  Jeffrey Bok, Ian van Otterloo, Marc de Kruijs (71 Niels van Veen),  Toon Zwetsloot (46 Oussama Siali), Jesse Dingjan

Opstelling Zwaluwen: Marvin van Tienen, Mario Nijgh, Leon Krznaric, Vincent van Dorp, Wesley de Heij, Erwin de Groot, Jozef Goncalves (85 Raoul Gillet), Jerry Scholman (90 geel), Jesper Gudde (76 geel), Dennis van Rijn (90 geel), Ricardo Merrelaar , Marvin van Tienen

Scheidsrechter: M. Jobse

Assistent-scheidsrechter: B. Aykan (1e) en O. Erdogan

Foto’s HP ProSportPics: Facebook Hans J. Schalk