Wedstrijdverslag VV Spijkenisse – VV Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG VV SPIJKENISSE – VV TER LEEDE zaterdag 14 mei 2016 14.30 uur

DOELPUNTRIJKE SLOTWEDSTRIJD TUSSEN SPIJKENISSE EN TER LEEDE

In een leuke ‘vriendschappelijke’ wedstrijd kreeg Spijkenisse de eerste kansen, maar was het  Ter Leede dat met twee mooie treffers een 0-2 voorsprong nam die door Spijkenisse weer snel werd tenietgedaan waarna de ploegen door een tweede treffer van Ait-El-houssi met 2-3 gingen rusten. Na de pauze werd het 2-4 en in de 83e minuut bepaalde Jazzy Adams met zijn tweede treffer, een mooi schot de eindstand op 3-4. Net als de eerste uitwedstrijd tegen Hoek scoorde Ter Leede viermaal, alleen kreeg het nu drie treffers tegen.

Spijkenisse startte uitstekend en de snelle Serginio van Axeldongen was een plaag voor verdediger Robertson, maar het vizier van de topscorer van Spijkenisse stond niet scherp gesteld en daarom kon Ter Leede door een mooie kopbal van Youssef Ait-El-houssi de leiding nemen en vier minuten later liet Jonathan Robertson met een schitterend schot in de kruising zien dat hij wel met scherp kon schieten en in een vloek en een zucht stond Roodgeel met 0-2 voor.

Dat lieten de Groen-witten niet op zich zitten en in de 13e minuut scoorde Elwin Spoel tegen en een minuut later kon een verbouwereerde Bogdan Constantin de bal alweer uit het net halen na de gelijkmaker van Jazzy Adams. Vier doelpunten binnen het kwartier, wat een weelde!

Lang duurde de gelijke stand niet, want in de 28e minuut moest tweede doelman Christian van Wijngen een tweede treffer van Youssef toestaan en in de 35e minuut kon Vincent Ammerlaan na een perfecte voorzet van Jeffrey Bok inkoppen, maar schampte de bal zijn hoofd en in de 43e minuut schoot hij – weer op aangeven van Bok – naast en omdat ook Bogdan een kopbal uit een mooie voorzet van rechts bekwaam pakte gingen de ploegen met 2-3 rusten.

Ter Leede kwam actief uit de kleedkamer en al in de 46e minuut leverde een aanval op links en een keihard schot van Marc de Kruijs een corner op en uit die corner scoorde Ben van der Lans de 2-4. Hierna kreeg Spijkenisse enkele corners, maar gevaar leverde dat niet op en het schot van Mitchell Kappenberg in de 62e minuut op aangeven van Bok werd een prooi voor de keeper.

Beide coaches gingen wisselen, bij Spijkenisse als eersten Marvin van der Pluijm en Daan Bourgogne voor Elwin Spoel en Jeffrey Schenk en in de 65e minuut Emir Jasarcvic voor aanvoerder Bart van Muijen en bij Ter Leede kwam Mike Dam erin voor Jeffrey Bok en later Hakkan Bayram voor Robertson en maakte Marc de Kruijs plaats voor Thierry van der Kooye, die zo zijn eerste minuten na zijn blessure kreeg.

Voordat de 3-4 daadwerkelijk viel kreeg Axeldongen in de 75e minuut een prachtige kans, maar schoot hij huizenhoog over en eindigde prijsschieten voor het Ter Leededoel drie minuten later in niets, maar in de 83e minuut kon Jazzy Adams met een mooi schot zijn tweede scoren en nadat Bogdan in de 88e en de 89e minuut eerst een kopbal plukte en daarna tot corner verwerkte floot scheidsrechter Roeleveld precies op tijd af en kon Ter Leede tevreden het veld verlaten. Veertig punten en een zevende plek, voorwaar geen slecht resultaat.

Op naar de volgende competitie!

Opstelling Spijkenisse: Christian van Wijngen, Etienne Mariana, Bart van Muijen ©(64 Emir Jasarcvic), Jeffrey Schenk (52 Daan Bourgogne), Marco de Borst, Eric Polet, (93 geel), Sander Barragan, Serginio van Axeldongen, Jazzy John Adams, Felimo Jardin, Elwin Spoel (52 Marvin van der Pluijm)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee, Stanley Raydell Kewal ©, Tomas Arroyo, Jonathan Robertson (78 Hakkan Bayram), Ben van der Lans, Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi, Marc de Kruijs (78 Thierry van der Kooye) Jeffrey Bok ( 65 Mike Dam), Vincent Ammerlaan

Scheidsrechter:                 M.A. Roeleveld

Assistent-scheidsrechter: 1e P. van der Zwan (Sr.) en P.A. Eppenhof