Wedstrijdverslag Ter Leede – ASWH (update)

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – ASWH zaterdag 19-03-2016 14.30 uur

 

GEEN SCORE OP DE ROODEMOLEN

Ter Leede heeft de gevaarlijke aanval van ASWH weten te weerstaan en dat is winst. Maar jammer was het dat het zelf een aantal mooie kansen niet wist te verzilveren. Al in het begin van de eerste helft had Ter Leede twee keer op voorsprong kunnen komen, maar net als na de rust wilde de bal er niet in. Uiteindelijk was er nog een cruciale redding van doelman Constantin nodig om het ene punt veilig te stellen.

 “We komen de punten ophalen.” Met deze mededeling betrad ASWH rond één uur het clubgebouw van Ter Leede. Maar daar leek het in het begin echt niet op. Wegens een schorsing stond de doelpuntenmaker van vorige week Mels van Driel aan de kant, net als trouwens Verplancke en Ammerlaan bij Ter Leede. De Ter Leede defensie met achterin Arroyo en Kewal centraal en Boelee en Robertson als backs en Ben van der Lans en Ait-El-houssi als verdedigende middenvelders kwam niet in gevaar en aan de andere kant was het in de vierde minuut al bijna raak: na een scrimmage schoot Thierry van der Kooye tegen de onderkant lat, maar de bal stuiterde het veld weer in en drie minuten later kreeg hij links bij het doel een mooie kans, maaide eerst over de bal en schoot die vervolgens tegen de linkerpaal. Twee mooie kansen, geen treffer.

Pas in de veertiende minuut deed ASWH iets terug. Voor het doel van Constantin ontstond een gevaarlijke situatie, maar een hard schot werd geblokt en uit de eerste van de vier corners op rechts, steeds genomen door nr. 8 Lars Bosscha, kwam niets voort.

Op het middenveld had Kappenberg een vrijere rol dan anders en na een beginfase met enkele slordige passes kon hij de voorwaartsen meer aan het werk zetten. Een combinatie met Jeffrey Bok in de 34e minuut leidde tot een scrimmage voor het doel van Stef Doedée, maar de defensie van ASWH kon de bal wegwerken.

Na een blessure van Van der Kooye in de 39e volgde een aanval van ASWH, maar doelman Constantin die alle hoge ballen klemvast opeiste, plukte ook deze voorzet stijlvol. Terecht zou hij later ook tot man-van-de-wedstrijd worden uitgeroepen.

In de 42e minuut scoorde Thierry van der Kooye, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd, iets wat door velen ernstig werd betwijfeld en precies na 45 minuten floot scheidsrechter Den Helder af.

Na de rust speelt Ter Leede van oost naar west met de wind in de rug. In de 54e minuut plukte doelman Constantin na een verkeerde terugspeelbal van Ait-El-houssi de bal katachtig snel van de voeten van de centrumspits van ASWH en aan de andere kant keert Doedée een schot van Mike Dam en in de 17e minuut doet hij dat weer als Mike een combinatie Van der Kooye-Bok-Dam wil afronden: in een reflex keert hij de bal met het lichaam. Weer een mooie kans weg.

In de 70e minuut schiet Thierry uit een voorzet van Kappenberg naast en dat doet de goed spelende verdediger David Almeida aan de andere kant drie minuten later ook. Vanaf diezelfde minuut gaan de coaches wisselen: Marc de Kruijs komt erin voor Jeffrey Bok, Kurbegovic voor Mike Dam, Jordi viergever voor Mike Boelee en bij ASWH vervangt Billy Nzojyibwami aanvoerder Van Dommelen, en Shabir Isoufi Nick Slotboom.

In de 86e minuut wordt Marc neergelegd, maar de vrije trap van Kappenberg treft geen doel en drie minuten later passt Selmo op links op Thierry, maar soleert deze met de bal over de achterlijn in plaats van af te spelen.

Geen score en dan fluit scheidsrechter Den Helder, die de eerste helft de kaarten op zak houdt, maar er in de tweede vijf uitdeelt, in de 92e minuut af.

Over veertien dagen naar Noordwijk. Tot dan.

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (79 geel), Tomas Arroyo (59 geel), Jonathan Robertson, Stanley Raydell Kewal© , Mitchell Kappenberg, , Ben van der Lans (76 geel),Youssef Ait-El-houssi, Jeffrey Bok, Mike Dam (78 Selmo Kurbegovic), Thierry van der Kooye

Opstelling ASWH: Stef Doedée, Jerry Tieleman, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Mike van Dommelen © (71 Billy Nzojyibwami), Robin Mulder, Robbert Olijfveld, Nick Slotboom (78 Shabir Isoufi), Peter Verhoeve (66 geel), Victor de Blok (46 Gilmaro van de Werp), David Almeida (85 geel)

Scheidsrechter: B.B. van den Helder

Assistent-scheidsrechter: L. van Zanten (1e) en S.H.M. van Soest

 

TV-samenvatting Michel van Delft: Ter Leede TV

Foto’s HP Pro Sport Pics: Facebook Hans J. Schalk / Foto’s / Albums / TER LEEDE 1 – HOOFDKLASSE 2015-2016

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel