Ter Leede – Jodan Boys

WEDSTRIJDVERSLAG TER LEEDE – DE JODAN BOYS zaterdag 20-02-2016 14.30 uur

TER LEEDE WEER IN HET LINKERRIJTJE

Ter Leede weet weer wat winnen is. Na de tweede achtereenvolgende zege stijgt het naar de zevende plek door De Jodan Boys met 2-1 te verslaan, dezelfde cijfers als in de uitwedstrijd. Weer kwamen de Gouwenaars vrij snel met 0-1 voor, maar dit keer kon Roodgeel al in de eerste helft langszij komen en na 37 minuten kon Jeffrey Bok met een mooie boogbal zijn tweede treffer scoren en dat bleek het winnende doelpunt, want in de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en daardoor werd Bok de man-of-the-match en neemt Ter Leede de zevende plek in, ook omdat door afgelasting Zwaluwen niet in actie kwam tegen Xerxes DZB.

Met de harde wind in de rug startte Ter Leede met Mitchell Kappenberg centraal naast aanvoerder Kewal omdat Ben van der Lans al in de voorbereiding ziek moest afhaken. Tomas Arroyo ging op rechts spelen en Jonathan Robertson, die steeds beter gaat verdedigen, snel is en ook goed opkomt, completeerde als linksback de verdediging, die in het begin toch wat steken liet vallen. Daarom kon Jodan Boys al in de 15e minuut op voorsprong komen: een voorzet van rechts werd niet goed getaxeerd, ging over Tomas heen, bereikte de naar rechts uitgeweken topscorer Ahmed el Assouti en die schoot hard en laag langs de uitgekomen doelman Constantin en Youssef kon het schot in de doelmond wel raken, maar niet keren.

Langzaamaan herstelt Ter Leede van deze tik en krijgen Ronnie Verplancke als stabiele factor, de hardwerkende maar ongelukkig spelende Vincent Ammerlaan en de steeds beter ingrijpende Youssef Ait-El-houssi meer grip op het middenveld, maar gooit een rare pass af en toe roet in het eten. In de 30e minuut schiet Youssef ver naast, een minuut later krijgt Kewal geel, neemt Enzo Huntink de bal direct uit de lucht op zijn slof, knalt naast, maar in de 33e minuut kan Youssef na een fout in de verdediging van de Jodan Boys op rechts uitbreken, precies voorgeven waarna Jeffrey Bok de gelijkmaker mooi inkopt.

Vier minuten later komt Ter Leede op 2-1 door een assist van Bogdan Constantin: zijn verre schot slipt door, verrast de defensie van Jodan Boys, Jeffrey ligt op volle snelheid, ziet de doelman uitkomen, lobt de bal prachtig over Marvin Straver heen en scoort zijn tweede.

Met deze stand gaan de ploegen rusten, hoewel Ter Leede nog wel een paar mogelijkheden krijgt. Zo schiet Mike Dam hard links naast als de bal uit de verdediging wordt weggekopt en wordt zijn dribbel in de veertigste minuut door Straver onderbroken en kan Vincent de hoge voorzet van links van Ronnie net niet inkoppen.

Direct na rust verricht Bogdan een cruciale redding als een voorzet van rechts door de verdediging gemist wordt en hij het harde schot van Azzouti in een reflex keert, waarna deze in de herneming overschiet. Na deze wake-up call grijpt Jona op links twee keer goed in, komt op en geeft voor. De eerste keer wordt het een corner, de tweede keer schiet Ronnie over. Vanaf de 59e minuut komt Thierry van der Kooye op rechts regelmatig door, maar wordt hij in extremis net afgestopt of kan hij niet afronden. Na een corner van Ter Leede op rechts ontstaat er in de 63e minuut een scrimmage voor het doel van Straver, maar niet tot een score, net zo min als vrije trappen en corners van De Jodan Boys. Door de harde wind zeilen hun voorzetten van links meestal hoog en hard over de achterlijn, de precisie en overtuiging zijn bij hen verdwenen. Trainer Dennis van den IJssel wisselt ook nog eens zijn topscorer Azzouti voor supersub Fanny Waandels en middenvelder Enzo Huntink voor verdediger Revelino Janga en dat komt hun spel ook niet ten goede. Trainer Wisman laat zijn collectief staan, hij past geen wissels toe.

Door de geboden ruimte krijgt Ter Leede nog mooie kansen om de verlossende derde te maken, maar Thierry kan in de 83e minuut een voorzet net niet binnenglijden, Jeffrey Bok schiet na weer een goede pass van Youssef naast en twee minuten later in de 90e minuut komt hij goed door, maar schiet hij van te ver te gemakkelijk op doel waar hij ook nog door had kunnen gaan of de op rechts mee opgekomen Thierry van der Kooye had kunnen aanspelen. Maar goed, de overwinning komt niet meer in gevaar en in de 93e minuut fluit de goedleidende scheidsrechter Prooi af, blijven de punten op de Roodemolen en sluit Ter Leede de tweede periode naar behoren af.

Voorwaar, een mooie prestatie en alle lof voor de vechtlust van het team!

Over veertien dagen naar en tegen Heinenoord. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Tomas Arroyo, Jonathan Robertson (46 geel), Stanley Raydell Kewal© (31 geel), Mitchell Kappenberg, Youssef Ait-El-houssi, Jeffrey Bok, Mike Dam, Ronnie Verplancke, Thierry van der Kooye, Vincent Ammerlaan

Opstelling De Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Michel Verkaik, Yassire Hamdari (67 Revelino Janga), Leroy Brank ©, Enzo Huntink( 80 Jaouad el Yaacoubi), Mohammed Bellahoen (42 geel), Ahmed el Azzouti (67 Fanny Waandels), Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens

Scheidsrechter:                   C. Prooi

Assistent-scheidsrechter: H. Assili en M. Baloochi