Wedstrijdverslag VV Ter Leede – FC Rijnvogels

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – FC RIJNVOGELS zaterdag 9-4-2016 14.30 uur

BELANGRIJKE THUISOVERWINNING TER LEEDE OP RIJNVOGELS

Door op de Roodemolen met 2-1 te winnen van Rijnvogels nam Ter Leede revanche voor de 3-1 nederlaag op de Kooltuin en vestigde het zich tevens steviger op de zevende plek.

Na een goede start viel Ter Leede terug en zonder zelf goed te spelen kreeg Rijnvogels de overhand en kwam het op voorsprong. Na de rust kwam een feller Roodgeel net als in de uitwedstrijd gelijk, maar nu was het Ter Leede dat doordrukte en 2-1 maakte. Pas na de achterstand ging Rijnvogels drukken en kreeg het nog diverse kansen, maar enig geluk en goed keeperswerk van doelman Constantin stonden de gelijkmaker in de weg en zo kon Ter Leede drie belangrijke punten aan het totaal toevoegen.

Met de wind schuin in de rug startte Ter Leede met achterin weer Tomas Arroyo en Mike Boelee goed en Marc de Kruijs – die door het ontbreken van Thierry van der Kooye in de basis stond – kon tot twee keer toe op links doorkomen, maar zijn voorzetten vonden geen vrije man. Na tien minuten nam Rijnvogels, dat door het ontbreken van Mitchell Beijersbergen met twee spitsen speelde langzamerhand het initiatief over en in de twaalfde minuut verrichte Bogdan Constantin zijn eerste redding op een schot van Martijn Tjon-A Njoek uit een pass van de opgekomen Wouter Soomer. Toen Mike in de achttiende minuut hard terugkopte op zijn doelman was hij ook attent en in de 21e minuut plukte hij een voorzet van links stijlvol.

Aan de andere kant moest doelman Messemaker buiten zijn doelgebied redden na een dieptepass op Vincent Ammerlaan, maar gevaarlijker werd Ter Leede niet en in de 26e minuut kwam Rijnvogels op voorsprong toen Rob Zandbergen na een verre pass al of niet in buitenspelpositie mocht doorgaan en beheerst scoorde.

Ter Leede probeerde iets terug te doen en twee minuten later schoot Mike Dam in het zijnet en in de 33e minuut maaide Jeffrey Bok in de zestien in kansrijke positie finaal over de bal, een minuut later schoot hij over, kort daarna naast, maar scoren zou hij pas in de tweede helft. Rijnvogels kon in de 41e minuut op 0-2 komen, maar na een verkeerde pass op het middenveld kon Mitchell Kappenberg zijn fout goedmaken door op de doellijn te redden.

Na nog twee corners van Rijnvogels en één van Ter Leede gingen de ploegen rusten.

In de tweede helft leek Rijnvogels de dominantie van de eerste helft voort te zetten, want al in de 46e minuut werd het door Rob Zandbergen gevaarlijk, maar kon Bogdan zijn schot corner stompen, het was echter Ter Leede dat feller speelde en in de 59e minuut veroverde Mike Dam de bal en zette hij Jeffrey Bok vrij voor de keeper en die rondde doeltreffend af en de stand was gelijk. Direct hierna kwam Selmo Kurbegovic Mike vervangen en kreeg Vincent Ammerlaan na een eerlijk duel geel.

Terwijl Rijnvogels het wel allemaal best leek te vinden, wilde Ter Leede meer en ging het de strijd vol aan en daarvoor werd het een kwartier later beloond: een mooie verre pass van Ronnie Verplancke bereikte Selmo op rechts, die ging door en loste een schot dat Peter Messemaker kon pareren, maar in de rebound scoorde Jeffrey Bok zijn tweede treffer.

Nu pas werd Rijnvogels wakker en trok het ten aanval. Het kreeg verschillende corners, maar Bogdan gaf geen krimp, alleen moest Tomas Arroyo eenmaal op de lijn redden. Ter Leede bepaalde zich nu tot uitvallen en in de 80e minuut kon Messemaker een voorzet van Marc de Kruijs van links maar net aan tot corner verwerken, verscheen Jeffrey Bok even later alleen voor de keeper, maar gescoord werd er niet meer. Met Hakkan Bayram in de 89e minuut voor Jonathan Robertson speelde Ter Leede de wedstrijd uit.

Een mooi resultaat, alleen de drie makkelijk gegeven gele kaarten van scheidsrechter Nagtegaal aan Ter Leede, terwijl hij een forse duw van Messemaker jegens Jeffrey Bok afdoet met “niet doen joh”, dat steekt. Wat is dat toch?

Enfin, over veertien dagen naar Haaglandia. Wordt vervolgd.

DSC_4696

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee, Tomas Arroyo, Jonathan Robertson (34 geel; 89 Hakkan Bayram), Stanley Raydell Kewal© , Mitchell Kappenberg, Ronnie Verplancke (36 geel), Jeffrey Bok, Mike Dam (60 Selmo Kurbegovic),Vincent Ammerlaan (61 geel), Marc de Kruijs

Opstelling Rijnvogels: Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Joey Zandbergen, Rob Zandbergen, Pepijn Kooij, Sander van der Horst ©, Niels van Veen, Kevin Wijmer, Wouter Soomer,Pieter van der Breggen (70 Sammy Zandbergen), Martijn Tjon-A-Njoek (70 Martin Onderwater)

Scheidsrechter: M.J. Nagtegaal

Assistent-scheidsrechter: M. Wagtmans (1e) en H. Ramcharan