Wedstrijdverslag VV Ter Leede – HSV Hoek

WEDSTRIJDVERSLAG VV TER LEEDE – HSV HOEK zaterdag 30 april 2016 14.30 uur

TER LEEDE WINT, HOEK ZONDER PUNTEN TERUG NAAR DENOEK

Een extra bus met supporters kwam zaterdag mee naar De Roodemolen vol met supporters die hoopten en verwachtten dat Hoek de sterke derde periode zou doorzetten en met de winst naar Zeeuws-Vlaanderen zou terugkeren. En de ploeg speelde sterk, gaf Ter Leede uitstekend partij en tot het curieuze doelpunt in de 63e minuut kon het alle kanten op, maar na de 1-0 was Hoek de kluts kwijt en kon Ter Leede naar 3-0 uitlopen en had het nog meer kunnen worden, hoewel doelman en man van de wedstrijd Nick van der Wiel met twee opeenvolgende uitstekende reddingen in de 83e minuut nog wel een – verdiend – tegendoelpunt wist te voorkomen. Teleurgesteld, maar ook opgelucht omdat Xerxes DZB eveneens had verloren, verlieten de Hoekers een blijde Roodemolen.

Met dit keer de noordoostenwind tegen startte Ter Leede met Ait-El-houssi, Verplancke en Ammerlaan weer in de basis. Door blessures ontbraken Schreurs en De Kruijs en op doel had Nick van der Wiel de plek van de geschorste Constantin ingenomen en al in de tweede minuut moest hij een treffer van de op links doorgebroken Guillaume Clinckenmaillie voorkomen en dat zou niet zijn laatste redding zijn.

Ter Leede antwoordde in de 5e minuut met een voorzet van Mitchell Kappenberg op Vincent Ammerlaan, maar hij kopte over en twee minuten later zette de laatste Youssef vrij voor doelman De Jonghe die het schot van dichtbij tot corner wist te verwerken, kortom het was het begin van een levendige wedstrijd met kansen aan beide zijden. Door een foute pass op het middenveld kon nr. 9 Rahim Abdul doorgaan en kon Tomas Arroyo met een sliding in extremis het schot tot corner verwerken.

Ook op rechts was Hoek gevaarlijk en verdediger Nick, nr. 14, de Groote en Ibrahim Eryuruk gaven linksback Jonathan Robertson handenvol werk, hij moest vaak sprinten voor zijn leven om de voorzet eruit te halen.

In de 23e minuut krijgt Jeffrey Bok een halve kans, even later schiet Kappenberg over, een mooie aanval op rechts wordt gevolgd door een foute voorzet, na een ingooi gaat Ronnie in de 31e minuut mooi door, maar hierna komt er een sterke fase voor Hoek en Clinckenmaillie schiet in de 38e minuut op de lat en zijn harde lage voorzet kort erna wordt door vriend en vijand gemist. Ook attent uitlopen van Nick van der Wiel voorkomt doelgevaar en met 0-0 gaan de ploegen rusten, het kan echt alle kanten op.

Hoek komt energiek uit de kleedkamer en een mooie aanval in de 47e minuut resulteert in een voor Nick gemakkelijk te pakken schot en dat van Clinckenmaillie direct erop gaat over. De voorzet van Selmo Kurbegovic, ‘ingeruild’ volgens onze lady-speaker voor Mike Dam, op Jeffrey in de 51e minuut levert slechts een corner op, bij een mooie Hoekse aanval houdt Jona vast, geeft scheidsrechter Rijsbergen voordeel en kan Niek het schot tot corner verwerken.

Hierna wordt Ter Leede beter, Mike passt in de 62e minuut op Vincent, maar die schiet over en dan is de bal voor keeper Jordi de Jonghe, die de bal aan de rechtervoet heeft, hem verlegt en met links besluit te schieten en dat doet … tegen het hoofd van de inlopende Youssef en de bal verdwijnt in het doel. Door een merkwaardig doelpunt staat Ter Leede met 1-0 voor.

Hoek moet deze tegenslag verwerken, de concentratie is even weg en een prachtig passje van Ronnie over de defensie zet Vincent vrij voor de keeper, hij wijkt naar rechts uit en schiet in de 64e minuut de 2-0 binnen.

Hierna krijgt Ter Leede verschillende mogelijkheden om de score op te voeren, maar een mooie een-twee tussen Bok en Robertson die even later geblesseerd uitvalt en wordt vervangen door Hakkan Bayram, een vrije trap van Kappenberg, de kans van Ammerlaan in de 76e minuut, de kopbal van Tomas uit de erop volgende corner worden niet in doelpunten omgezet. Pas na een buitenspeldoelpunt van Hoek twee minuten later maakt Selmo met de Robbenactie die ook zijn handelsmerk is de 3-0: op rechts opkomen, kappen naar binnen dribbelen en met links in de rechterhoek schieten.

In de 83e minuut verricht Nick de al genoemde reddingen, komt Ben van der Lans erin voor Kappenberg, vier minuten later biedt Jeffrey Bok Selmo de kans voor 4-0, maar schiet deze naast en wordt het schot van Vincent in de 89e minuut gekraakt en fluit de arbiter in de 91e minuut af, vlak nadat Ronnie Verplancke geblesseerd raakt.

Dezelfde uitslag als vorige week, maar nu drie punten rijker, geen kaarten, stevig op de zevende plek, dat kunnen we de positieve balans van een aantrekkelijke wedstrijd noemen.

Volgende week weer thuis, tegen het Woerdense Sportlust ’46.

Opstelling Ter Leede: Nick van der Wiel, Mike Boelee , Stanley Raydell Kewal©, Tomas Arroyo, Mitchell Kappenberg (83 Ben van der Lans), Jonathan Robertson ( 73 Hakkan Bayram), Mike Dam ( 46 Selmo Kurbegovic), Ronnie Verplancke, Vincent Ammerlaan, Youssef Ait-El-Houssi, Jeffrey Bok

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe, Thomas van Renterghem (83 Renzo Roemeratoe), Guillaune Clinckenmalle, Reguillo Vandepitte ©, Oleksandr Beshliaha, Birgen Martens, Rahim Abdul, Nick de Groote (83 Bjarne de Vreeze), Mateusz Kuzmicki, Ibrahim Eryuruk (66 Kyle Doesburg), Nathaniel Lagrou

Scheidsrechter: B. van Rijsbergen