Wedstrijdverslag VV Zwaluwen – VV Ter Leede 12-03-2016

WEDSTRIJDVERSLAG VV ZWALUWEN – VV TER LEEDE zaterdag 12-03-2016 14.30 uur

WEER VERLIES IN VLAARDINGEN TEGEN ZWALUWEN

In de vier laatste competitiewedstrijden tegen Zwaluwen heeft Ter Leede slechts één punt weten te sprokkelen. Op een zonnig sportpark Zwaluwen ging het ook dit keer weer. Zwaluwen begon overdonderend en binnen vier minuten stond het met 2-0 voor. Gelukkig kwam Ter Leede al na negen minuten met de aansluitingstreffer en kreeg het na een krap half uur een penalty die Ronnie Verplancke geheel tegen zijn gewoonte miste. Tot de rust had Ter Leede het beste van het spel en ook daarna, maar met een mooi afstandsschot kwam Zwaluwen op 3-1 en na de 3-2 in de 89e minuut wist Ter Leede niet meer gelijk te komen. Een aantrekkelijke wedstrijd die voor Roodgeel helaas niets opleverde.

De eerste aanval van het van west naar oost spelend Zwaluwen was het meteen raak en topscorer Marlon Oranje kon de 1-0 scoren en die achterstand was nog niet getwitterd of Dmitry Gomes Almeida kon uit de tweede aanval na de aftrap de 2-0 scoren tot verbijstering van het Ter Leede publiek, centrale verdedigers Arroyo en aanvoerder Kewal en de backs Robertson en Boelee.

Gelukkig herpakte Ter Leede zich en in de eerste aanval in de negende minuut kon Thierry van der Kooye uit de rebound de aansluitingstreffer maken. Een minuut later kreeg Vincent Ammerlaan geel en na een vrije trap van Kappenberg in de 16e minuut kon er in de mêlee net niet gescoord worden net zo min als na een leuke aanval op links in de 19e minuut.

Het was echter wel duidelijk dat Ter Leede het initiatief had overgenomen en dus kwamen de kansen. Uit een corner in de 20e minuut werd er over gekopt, maar zeven minuten later kwam Mike Dam van links op snelheid de zestien in en werd hij neergelegd. Penalty! Een mooi klusje voor Ronnie Verplancke, maar zijn lage schot zat niet voldoende in de hoek en doelman Nicky Sanders liet zijn toekomstige club Noordwijk zien dat hij ook een penalty kon keren en dat had hij nog niet vaak gedaan zo verzekerde een supporter van Vlaardingen ons. In de 37e minuut moest de geblesseerde Jorno Reurink zich door Marcelo Gomes Da Veiga laten vervangen.

Ter Leede hield het beste van het spel, maar vrije trappen van Kappenberg, een kopbal van Robertson en Verplancke leverden geen doelpunt op en met een 2-1 stand gingen de ploegen rusten.

Ook na de thee speelde Ter Leede goed, kreeg het kansen, maar schoot Mike Dam in de 48e minuut in kansrijke toch weer over, kon doelman Sanders een keihard schot van Thierry van der Kooye wegstompen en wilde scheidsrechter Van de Ketterij niets weten van een penalty in de 57e minuut toen Vincent in de zestien neerging nadat hij de bal vakkundig met de borst had aangenomen en wilde gaan schieten. Protesten leverde alleen geel op.

Twee minuten later schoot Mike weer over en als je ze dan niet maakt doet de tegenstander dat wel: een prachtig afstandsschot van Joey Grootenboer in de 64e minuut gaat er via de rechterpaal in en Zwaluwen staat op een confortabele 3-1 voorsprong.

Ter Leede moet dit verwerken – Selmo Kurbegovic komt erin voor Mike Dam – en probeert geforceerd tegen te scoren en hanteert te veel de lange bal. Zwaluwen krijgt door de ontstane ruimte ook kansen, maar het scoort niet meer. Ter Leede krijgt verschillende corners en vrije trappen, maar de bal wil er vooralsnog niet in. Ronnie krijgt geel wegens protesteren, een schot van een Zwaluwenspeler gaat via de lat over en pas in de 89e minuut – Ben van der Lans is dan al Verplancke komen te vervangen – wordt het 3-2: keeper Sanders keert een vrije trap van Kappenberg, maar Vincent Ammerlaan kan uit de rebound scoren.

Dat is het laatste doelpunt, want een vrije trap van Mitchell, een corner en een schot van Selmo treffen geen doel en in de 94e minuut fluit scheidsrechter Van de Ketterij af en vallen alle Zwaluwenspelers elkaar dolgelukkig in de armen, want na vier verliespartijen hebben ze weer gewonnen!

En Ter Leede moet volgende week thuis de draad maar oppakken tegen ASWH. Dat zal warempel ook nog niet meevallen, maar het goede spel in deze verliespartij geeft de burger toch weer moed!

Opstelling Zwaluwen: Nicky Sanders, Mario Nijgh, Ryan Santos St. Aubijn, Sanny Monteiro, Ivan Almeida ©, Joey Grootenboer (90 geel), Lucas van Oeveren, Marlon Oranje, Dmitri Gomes Almeida (80 Adil Akanioui), Wesley de Heij (70 Clint van Stee, Jorno Reurink (37 Marcelo Gomes Da Veiga)

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee, , Tomas Arroyo, Jonathan Robertson (57 geel), Stanley Raydell Kewal© , Mitchell Kappenberg, Jeffrey Bok, Mike Dam (66 Selmo Kurbegovic), Ronnie Verplancke (78 geel, 82 Ben van der Lans), Thierry van der Kooye, Vincent Ammerlaan

Scheidsrechter:                   A.L. van de Ketterij

Assistent-scheidsrechter: T. Heuvelmans (1e) en P. van der Zwan (Sr.)