Wedstrijdverslag VVOG – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG VVOG – TER LEEDE zaterdag 16-10-2021 14.30 uur

BESLISSING VALT IN DE TOEGEVOEGDE TIJD

In de vijfennegentigste werd het toch nog 1-2. Vanaf dat moment heette de thuisclub geruime tijd VVOV, Voetbal Vereniging  Ons Verdriet en het Ons Genoegen was voor de dolgelukkige gasten.

Waar zowel thuis- als uitpubliek zich al had verzoend met een gelijkspel dacht Shaquille Prijor er anders over. Even eerder was hij ook al doorgebroken, maar kon hem ten koste van een corner het scoren belet worden, nu lukte het hem wel om na de assist rechtdoor van invaller Steven Wajer doelman Paul Eppink te passeren en de winnende te maken, misschien ook omdat zijn kwelgeest, de snelle rechtsback Jeffrey Snijders even daarvoor gewisseld was.

De andere treffers kwamen in de eerste helft snel tot stand. Al in de achtste minuut opende middenvelder Mike van den Steenhoven de score omdat hij de uitlopende Eppink te snel af was, tien minuten later maakte Rafik El Hamdi met een vrije trap onder de opspringende muur gelijk.

Verder werd er niet meer gescoord. Ter Leede speelde een goede eerste helft, de opbouw was wat verzorgder dan die van VVOG, maar dichter bij het doel ging er steeds iets mis. In de tweede helft wogen de ploegen tegen elkaar op, Ter Leede kreeg in totaal tien corners, VVOG kwam tot negen, maar er werd niet uit gescoord.

Misschien gaf de fitheid van Roodgeel uiteindelijk toch de doorslag.

Job Hoogedoorn stond wel vermeld op het wedstrijdformulier, maar hij heeft geen minuut gespeeld, want al tijdens de warming up blesseerde hij zich zodanig dat er zelfs een ambulance op de nieuwe kunstgrasmat aan kwam rijden om hem te verzorgen. Uiteindelijk zagen we hem toch, ondersteund, zelf het veld afstrompelen, dus we hopen voor hem dat de blessure meevalt. In zijn plaats stond nu Dean van Ooijen in het veld vanaf het beginsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Erik ter Brake uit Dedemsvaart.

De eerste serieuze aanval is voor de gasten na een foutje van linksback Randy Onuoha die in 2014/15 nog een jaar uitkwam voor Ter Leede. Roodgeel houdt het initiatief en als in de zevende minuut Tim Bloemendaal een mooie pass richting zestien verstuurt kan Mike van den Steenhoven met een mooi lobje de uitlopende doelman verschalken en staat Ter Leede met 0-1 voor.

De Groenen proberen wat terug te doen door een verre ingooi van links, maar de omhaal is een prooi voor de attente Mark de Vries. Balverlies op het middenveld veroorzaakt enig gevaar voor zijn doel en levert de thuisploeg de eerste corner op.

In de 17e minuut mag VVOG zo’n tien meter buiten de zestien een vrije trap nemen, doelman De Vries instrueert de muur, schijnt nog te hebben geroepen dat ze niet moeten springen, maar dat doen ze wel als Rafik El Hamdi afvuurt en de bal verdwijnt hard en laag onder de muur in de linkerhoek en het staat tot opluchting van Harderwijk alweer gelijk.

Hierna komt de volgende kans als Dean van Ooijen voorzet en Pernelly Biya overschiet en de eerstgenoemde hierna naast kopt uit een volgende free kick. VVOG neemt nu meer initiatief, maar Ter Leede is gevaarlijk als Thijs Haarman in de 23e minuut naar binnenkomt, Mike van den Steenhoven aanspeelt,  die zijn schot geblokt ziet. Een minuut later krijgt Mike Bekooij een mooie kopkans uit een corner van Bart van der Weijden, maar schampt hij de bal en pakt doelman Eppink het hiernavolgende schot van Tim Bloemendaal.

Een stevige overtreding van El Hamdi op Van der Weijden kost hem een gele kaart, even later krijgt Mitchel Dijkhof er een voor een fout op Van den Steenhoven, we zien nog een prima voorzet van Melvin van Stijn van rechts, maar Eppink is nu net sneller dan de inlopende Mike Bekooij en daarna gaan de partijen rusten.

Na de pauze neemt Shaquille Prijor de linksbuitenpositie in van Thijs Haarman en wordt hij direct aan het werk gezet door Melvin van Stijn. Uit de kluts voor het doel ontstaat een volgende corner. In de 51e minuut maakt aanvoerder Tomas Arroyo zich boos na een overtreding op Tim Bloemendaal en schiet hij enige minuten later naast. Aan de andere kant schiet Jeremy de Graaf uit een moeilijke hoek in het zijnet.

In de 66e minuut krijgt Shaquille Prijor zijn eerste echte kans, maar schiet hij na een snelle loopactie net te laat en ziet zijn schot nog gedeeltelijk geblokt worden en over de achterlijn verdwijnen.

Beide coaches gaan wisselen, de niet geheel fitte Jeremy de Graaf moet er vanaf, net als El Hamdi en bij Ter Leede komen Steven Wajer en Sami Mouchih Van Stijn en Van den Steenhoven aflossen.

Gesteund door het enthousiaste thuispubliek op het terras probeert VVOG aan te zetten om de punten thuis te houden, maar de defensie van Ter Leede geeft geen krimp.

En als dan trainer Schuurman nog twee wissels toepast grijpt zoals beschreven Prijor zijn kans en beslist ver in blessuretijd het duel in het voordeel van Roodgeel.

Scheidsrechter Ter Brake laat nog twee minuten doorspelen en fluit dan af.

Drie punten erbij, een prima prestatie, Ter Leede op een goede negende plaats en de competitie gaat pas over veertien dagen verder met de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. Eerst oefent Ter Leede donderdag nog tegen de succesvol opererende hoofdklasser Rijnvogels.

Misschien tot daar!

Opstelling VVOG: Paul Eppink, Jeffrey Snijders (90’ Zakaria Fadili), Daily Groenewegen, Mitchel Dijkhof (42’ geel), Dean van Ooijen, Jeremy de Graaf (67’ Jeroen Buitenhuis), Pernelly Biya ( 90’ Matthias in ’t Anker), Rafik el Hamdi (30’ geel, 70’ Donovan Bock), Randy Onuoha, Yasin Kurt, Jake Wollgarten

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven, Tomas Arroyo ©, Mounir Darrazi, Bart van der Weijden,Mike van den Steenhoven(  80’ Sami Mouchih), Melvin van Stijn (75’ Steven Wajer), Tim Bloemendaal, Thijs Haarman (46’ Shaquille Prijor), Mike Bekooij

Scheidsrechter: Erik ter Brake

Assistent-scheidsrechter: Marco Ritsema en Robin Janssen