Wedstrijdverslag VVSB – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG VVSB – TER LEEDE

Dinsdag 24 mei 2022 20.00 uur

 

TER LEEDE DEKLASSEERT VVSB OP DE EIGEN BOEKHORST

In februari 2020 werd het onder trainer Richard Plug 3-4 na een 0-3 voorsprong in de rust nadat Ter Leede de openingswedstrijd op de Roodemolen al met 2-0 gezegevierd had. Dit competitiejaar won Roodgeel thuis na een spannende strijd met 2-1, maar de return in Noordwijkerhout zou dan eindelijk de winst voor de Voetbal Vereniging Sint Bavo moeten opleveren.

Immers, trainer Wilfred van Leeuwen had met een paar in de winter/coronastop overgekomen spelers erbij het team goed aan de praat gekregen en door een mooie serie met zes opeenvolgende thuisoverwinningen was VVSB op 14 mei Ter Leede tot op twee punten genaderd. Het 2-2 gelijkspel afgelopen zaterdag uit tegen ODIN ’59 kon je verdienstelijk noemen, maar vertelde spits Youssef Blel in het Leidsch Dagblad van maandag,  “thuis zijn we sterk, (dinsdag) moeten we het afmaken, we willen het zo snel mogelijk beslissen en het niet op de laatste duels aan laten komen.”

Dat beloofde dus iets mooi te worden voor de thuisploeg.

Niet dus!

In de rust stond het 0-4!

Euforie bij de gasten, verbijstering bij het thuispubliek, die je samen onder de noemer verbazing kunt brengen, want op een goede prestatie had heel Ter Leede na de winst op Excelsior ’31 en Barendrecht wel gehoopt, maar dat het zo gemakkelijk zou gaan?

Ter Leede startte met drie man achterin, Hoekstra en Walraven op de rechts- en linksbackplaats en aanvoerder Arroyo centraal, op het middenveld ervoor vier man, Van den Steenhoven, Van Stijn, Wajer en Bloemendaal en de laatstgenoemde assisteerde Arroyo vaak en met Van der Weijden, Marti en De Kruijs in de voorhoede. Zo hadden ze tegen O23 op de training geoefend en het werkte, want VVSB was er duidelijk door verrast.

Snelle voorsprong Ter Leede

Na een eerste aanval van Youssef Blel, is de beurt aan Ter Leede. Bart van der Weijden komt op rechts door in de derde minuut en produceert een voorzet of schot dat op het dak van het doel eindigt in plaats van erin. Een minuut later een mooie pass van Arroyo via Bart van der Weijden op Noah Marti die wegloopt van zijn tegenstander en – naar het lijkt te zacht – schiet maar de bal verdwijnt wel in de verre hoek en doelman Jonkerman kan voor het eerst vissen.

VVSB probeert dit snel te herstellen, het mag twee corners nemen en in de 19e minuut moet Tim Bloemendaal een harde inzet van Danny Bakker van rechts uit het doel koppen om de gelijkmaker te voorkomen, maar twee minuten later slaat Ter Leede alweer toe met een prachtige aanval: Daan Walraven speelt op links Luc de Kruijs aan en die passt onmiddellijk laag en hard op de inlopende Noah Marti en die verrast de defensie door over de bal te stappen die nu terechtkomt bij de geheel vrije Bart van der Weijden. Zijn eerste schot weet Jonkerman nog te pareren, maar uit de rebound scoort Bart de 0-2. Een pareltje van een aanval.

Ter Leede drukt door

Nul – twee, wat een weelde! Maar de gasten willen meer. Bart van der Weijden kan twee minuten later weer scoren als Jonkerman bij de linkerpaal een hoge bal lost, maar zijn inzet gaat voorlangs. VVSB antwoordt met een mooie voorzet van links die in kansrijke situatie door Richelo Fecunda wordt overgekopt en dan mag Luc de Kruijs op links een vrije trap nemen en hij plaatst de bal hoog in de zestien en de mee opgekomen Arroyo kopt die door naar Daan Walraven op rechts en hij scoort in de 29e minuut de 0-3!

Verbazing, ongeloof op de tribune, maar het wordt nog gekker als in de 36e minuut de opgerukte Melvin van Stijn in de zestien onderuit wordt gehaald en Tomas Arroyo met een mooi genomen penalty Ter Leede op 0-4 brengt, het is zijn zevende treffer.

Een volgende vrije trap van De Kruijs levert niets op, VVSB mag nog twee corners nemen, Enzo Huntink krijgt geel in de 43e minuut en dan gaan de partijen rusten en kan trainer Wilfred van Leeuwen proberen de bakens te verzetten. Ook de stadionspeaker houdt er de moed in.

VVSB wisselt drie spelers

VVSB wisselt meteen drie man, bij Ter Leede komt alleen Mounir Darrazi erin voor Steven Wajer die goed speelde en dan ook niet blij met deze wissel zal zijn geweest. Het invallen van de ervaren nummer vijf, linksback Jelmer Vijlbrief is echt een versterking en zijn inzet in de 48e minuut kan ternauwernood worden weggekopt en dan verliest linkerspits Jayson Halman na een judoactie met Bart van der Weijden zijn zelfbeheersing, trapt na en kan met rood vertrekken en dit leidt tot een heus opstootje. Het lijkt wel een derby! Bart krijgt ook nog geel voor zijn reactie omdat hij op de grond liggend ook nog is geraakt.

 Tien tegen tien

De man-meersituatie duurt maar kort. Ter Leede gaat meer rondspelen, begrijpelijk, maar niet goed, en als Tomas terugspeelt op Daan Walraven, wil deze zijn doelman weer aanspelen, controleert de bal niet goed en invaller Raygivano Dompig ontfutselt hem de bal en gaat bereidwillig liggen als Daan met lichamelijk contact zijn fout wil herstellen. Ook rood, beslist de prima leidende scheidsrechter Henshuijs. Tja, het is zwaar bestraft, maar wel volgens de regels. Met tien tegen tien komen we in een chaotische periode met weinig goed voetbal.

Slotakkoord met de nul-vijf

Met Shaquille Prijor voor Noah Marti en Thijs Haarman voor Melvin van Stijn gaat Ter Leede de eindfase in, waarin VVSB aanvankelijk aanvalt, Blel sticht enig gevaar, maar de passing en de schoten missen de juiste richting en dan krijgt Prijor een prachtige kans op de 0-5 als Thijs Haarman door het centrum opkomt, de vrijlopende Shaquille aanspeelt en deze heel precies aanlegt, maar zijn schot net naast de linkerpaal ziet vliegen.

De mooiste steekpass van de hele wedstrijd zien we in de 80e minuut als Luc de Kruijs Bart van der Weijden ermee geheel vrij zet in de zestien, maar Jonkerman het zekere doelpunt toch nog tot corner weet te werken. Die vijfde komt er even later toch als Thijs Haarman inschiet, iets te zacht lijkt het, maar de bal wordt van richting veranderd door Bart van der Weijden dacht ik, maar het blijkt toch de achtste te zijn van, ja hoor, daar is hij weer, Dirk Hoekstra.

Het wordt geen 0-6, want de knal van De Kruijs in de 89e minuut tikt Jonkerman over en precies na 90 minuten fluit scheidsrechter Henshuijs deze gedenkwaardige partij af.

Een prachtige prestatie van het collectief van Ter Leede met een superieur spelende aanvoerder Arroyo die spits Blel “onzichtbaar” speelde en een zeperd voor VVSB.

Hoe dat kon, vroeg ik na afloop aan trainer Wilfred van Leeuwen. Hij had er geen verklaring voor. Met de wedstrijden tegen HSV Hoek uit en FC Lisse thuis voor de boeg en daarbij de aandringende ploegen DOVO en ODIN ’59 krijgt VVSB het nog zwaar.

Ter Leede en Sportlust ’46 kunnen zaterdag op de Roodemolen vrijuit tegen elkaar spelen.

En dat ook O23-1 dinsdagavond won van TAVV, met 2-1, en zich plaatst voor de finale van de LAV-cup maakt het nog mooier. Die wedstrijd wordt pas 25 juni gespeeld tegen Katwijk O23.

Een prachtige avond voor Ter Leede!

 

Opstelling VVSB: Thom Jonkerman, Jermano Lo-Fo-Sang (46’ Jelmer Vijlbrief (52’ geel)), Obi Onyeike (64’ Ivan Spijkstra (75’ geel)), Lars Rauws © (64’ Matthieu van Assem), Jason Jamall Halman (52’ rood), Wout Heemskerk (46’ Wout Heemskerk), Youssef Blel, Danny Bakker, Richelo Fecunda, Enzo Huntink ( 43’ geel, 46’ Raygivano Dompig (74’ geel)), Nicky Eekhout

Opstelling Ter Leede: Mark de Vries, Dirk Hoekstra, Daan Walraven(59’ rood), Tomas Arroyo ©, Bart van der Weijden (52’ geel, 81’ Stijn van Biezen), Tim Bloemendaal, Steven Wajer (46’ Mounir Darrazi), Luc de Kruijs, Mike van den Steenhoven, Melvin van Stijn ( 71’Thijs Haarman), Noah Marti (65’ Shaquille Prijor )

Scheidsrechter: Preston Henshuijs

Assistent-scheidsrechter: Robert Kunst en Marck Fieret