Wedstrijdverslag VVSB – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG VVSB – TER LEEDE zaterdag 8 februari 2020 om 18.00 uur

TER LEEDE ZEGEVIERT OP DE BOEKHORST DOOR UITSTEKENDE EERSTE HELFT

De prachtige volley van Robert Steemers luidde voor Ter Leede een prima eerste helft in. De gasten reageerden veel alerter dan de thuisploeg, wonnen hun duels, creëerden kansen en ze benutten die ook en daardoor stond VVSB ondanks alle goede voornemers al na een half uur met een ontluisterende 0-3 achter en dat werd ook de ruststand. De Ter Leede-aanvallers vervulden ook nog hun verdedigende taak, het middenveld acteerde prima en de defensie met Jordly Petronia weer als rechtsback in de basis stond goed. Ook na de rust leek er nog lange tijd niets aan de hand, VVSB durfde nog steeds geen druk te zetten en bouwde zelf van achteruit moeizaam op. Door het uitvallen van aanvoerder Boelee en het inzetten van twee wissels bij de thuisploeg veranderde het beeld, vooral toen met een lucky en houdbaar schot de 1-3 tot stand kwam. Ook toen Ter Leede in de slotfase op 1-4 kwam was het nog niet gespeeld en met twee treffers in de laatste minuten kwam VVSB terug tot 3-4, maar toch kwam roodgeel winnend uit de strijd. Belangrijke punten voor Ter Leede!

Op deze winteravondwedstrijd startte Ter Leede met de dan nog matige wind tegen met enkele wijzigingen. Voorin zagen we Jeffrey Bok op rechts weer in de basis en Joey van den Berg als centrumspits met Robert Steemers op links en ik mag zeggen dat hun vlekkeloze samenwerking en hun drive een verademing waren. In het duel waren zij de verdediging van VVSB vaak de baas. Ook de basisplek van Petronia als rechtsback pakte sterk uit, met zijn kracht en snelheid kwam hij regelmatig op en zo had hij ook twee assists. Ben van der Lans fungeerde nu met Toon Zwetsloot als verdedigende middenvelder en kon vaak zijn verdediging te hulp schieten. Jonathan Robertson was nog afwezig.

Wat een Volley!

Nadat pupil van de week Joris Weijers heeft gescoord en de rookpotten van Bavone FC uitgewerkt zijn neemt Ter Leede na een eerste aanval van VVSB op rechts meteen het heft in handen: uit een ingooi op rechts waarbij verdediger Arroyo zich uit het centrum laat weglokken komt de bal via Joey van den Berg bij Jeffrey Bok terecht, die zet perfect voor en dan zorgt Robert Steemers voor een vroeg hoogtepunt van de wedstrijd door de bal in ene met een perfecte volley in de rechterhoek achter de verdwaasde doelman Ruben Valk te jagen en in de tweede minuut staat het al 0-1!

Direct hierna mag Ter Leede zijn eerste corner op links nemen, krijgt het een vrije trap te nemen, loopt de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Kuijntjes even in de weg en mag VVSB tweemaal achtereen onterecht een ingooi op rechts nemen. Bij diezelfde zijlijn raakt linksback Jelmer Vijlbrief in een kopduel zodanig geblesseerd dat hij in de 15e minuut moet worden vervangen door Gino Demon.

En nu Joey aan zet!

VVSB heeft moeite met de opbouw van achteruit, speelt daardoor vaak achterin rond en pogingen tot aanvallen stranden daarom vaak vroegtijdig, maar mag toch twee corners nemen, ook al omdat een schot van de verder onopvallend spelende Bert Steltenpool wordt aangeraakt. Ter Leede valt beter aan met Joey van den Berg die regelmatig naar rechts uitzwenkt en daar voor gevaar zorgt wat in de 20e minuut leidt tot de tweede corner, nu op rechts. Jeffrey neemt hem en Joey reageert weer sneller dan de defensie  op de wat lage, neerdalende bal, loopt in en scoort de 0-2!

Dat is VVSB te grijs en het zoekt nu ook de aanval en bij een voorzet van rechts wordt de bal gevaarlijk ingebracht en moet aanvoerder Boelee de bal uit het doel koppen en hierna slaat doelman Daan Prins de bal uit de corner weg en zo wordt een tegenscore voorkomen. Ter Leede antwoordt weer met een aardige combinatie tussen Van Otterlo, Van den Berg en

Steemers en die scoort met een lobje in buitenspelpositie nadat de scheidsrechter al heeft gefloten wat Robert op een reprimande komt te staan, maar (nog) geen geel.

Na een counter van VVSB en een corner van VVSB die niks opleveren is de 29e minuut de vooraankondiging van de 0-3: Robert komt op links op, doelman Valk pareert zijn schot en in de rebound schiet Joey van den Berg keihard op de linkerpaal. Een minuut later is het wel raak uit een prachtige aanval. Jordly Petronia krijgt in volle run de bal op rechts aangespeeld, ziet Joey centraal meerennen en hij geeft de bal zo perfect voor dat de meelopende Arroyo er niet bij kan en hij moet lijdelijk toezien hoe Joey sterk inlopend zijn tweede treffer scoort en het staat na een half uur 0-3. Een kwestie van attenter reageren, prima!

Kort hierna zien we aanvoerder Boelee naar de hamstring grijpen, maar hij houdt het toch nog vol tot de 66e minuut. VVSB probeert nog voor de pauze tegen te scoren uit een vrije trap in de 42e minuut, maar het schot gaat links naast en na een klein opstootje rond Gino Demon gaan de ploegen rusten.

Veranderend spelbeeld

Ook na de pauze zien we lang geen verandering in het spelbeeld. Achterin blijft VVSB veelvuldig rondspelen en terugspelen op de keeper en voorin zet de ploeg geen druk zodat Ter Leede vrij gemakkelijk kan opbouwen. Een schot van Ian van Otterlo gaat rechts naast.

Het beeld verandert toch na de wissels die coach Richard Plug in de 58e minuut toepast: centrumspits Felitciano Zschusschen komt er (nu pas?) met Wout Heemskerk in voor El Osrouti en De Rijk, de ploeg gaat opportunistischer spelen en dat heeft vrijwel direct succes, ook al doordat aanvoerder Boelee in de 66e minuut gewisseld moet worden. Ben van der Lans neemt nu zijn plek in en Sami Mouchih komt er op het middenveld bij. De opkomende Zschusschen lost een minuut later een stuiterend schot waarop doelman Prins zich verkijkt en de bal verdwijnt onder zijn lichaam in het doel en het staat 1-3.

Is er nog hoop voor de gastheren? Het lijkt er nog niet op, want Ter Leede krijgt ruimte en een aanval via Sami leidt bijna tot de 1-4 als zijn pass bij Joey van den Berg komt, hij legt de bal opzij naar Ian van Otterlo en die ziet zijn schot overgaan. Joey had beter zelf kunnen schieten, want het doel was leeg, Valk was aan de wandel!

VVSB is nu overduidelijk gevaarlijker, het krijgt in de 74e en 75e minuut  twee kansen, maar Zschusschen schiet over en de inzet van Martins wordt door Prins gekeerd. Ter Leede laat zich niet onbetuigd, een uitval van Jeffrey Bok hierna wordt ten koste van geel voor Lulinho Martins gestuit, Toon Zwetsloot schiet na een dieptepass van Sami Mouchih in de 77e minuut naast en na een laatste combinatie van Bok met Joey en Ian wordt Jeffrey Bok gewisseld voor Noah Marti (en niet Echahbouni zoals sommigen vermelden). De technische staf heeft een gelukkige hand van wisselen, want het is Noah die in de 86e minuut de 1-4 maakt door de bal van buiten de zestien in de rechterhoek van het lege doel te schieten. Doelman Valk was weer – tevergeefs – uit zijn doel gekomen na een leuk passje van Toon op Petronia en diens voorzet komt bij Marti terecht die kan afronden.

Wordt het toch nog spannend!

Een voorsprong van 1-4 in de 86e minuut voor Ter Leede! Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar niets is minder waar, want het wanhoopsoffensief van Sint Bavo levert in de ultieme fase nog twee doelpunten op. Eerst kapt Loyd van der Wilden Petronia op links uit en verrast dan doelman Prins in de korte hoek – 2-4 – en vervolgens maakt Zschusschen in de extra tijd zijn tweede met een droog schot in de rechterhoek, 3-4! Een volgende aanval wordt wegens buitenspel afgevlagd en gefloten en dan blaast scheidsrechter Kuijntjes af en heeft Ter Leede in deze doelpuntrijke derby aan het langste eind getrokken en is het drie kostbare punten rijker. Een mooi resultaat waar de hele ploeg gezamenlijk keihard voor gevochten heeft.

Volgende week wacht de volgende Bollenstreekderby, thuis tegen FC Lisse.

Tot dan!

Opstelling VVSB: Ruben Valk, Tomas Arroyo,  Jelmer Vijlbrief (15’ Gino Demon), Rob Zandbergen, Mo El Osrouti  (58’ Felitciano Zschusschen),  Loyd van der Wilden, Richelo Fecunda, Tim de Rijk (58’ Wout Heemskerk), Ties Evers, Lulinho Martins (79’ geel), Bert Steltenpool

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Jordly Petronia, Dirk Hoekstra,  Mike Boelee © (66’ Sami Mouchih), Mounir Darrazi, Ben van der Lans, Toon Zwetsloot,  Ian van Otterlo, Robert Steemers ( 46’ geel),  Joey van den Berg ( 84’ Omar Limon), Jeffrey Bok (81’ Noah Marti)

Scheidsrechter: Willem Kuijntjes

Assistent-scheidsrechter: Dennis Henkens (1e) en Ryan Schiffel