Wedstrijdverslag WV-HEDW – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG WV-HEDW – TER LEEDE

Zaterdag 28 oktober 2023 14.30 uur

EERSTE THUISWINST WILHELMINA VOORUIT BEZORGT TER LEEDE EEN DOMPER

Waar Ter Leede veertien dagen terug op de Roodemolen tegen JOS/Watergraafsmeer nog heel goed voor de dag kwam legden de pupillen van trainer Oosterlee vooral de eerste helft een heel pover spelletje op de mat. Geen druk naar voren, geen fatsoenlijke opbouw van achteruit, rondspelen achterin, terug op doelman Daan Prins en dan na lang wachten alleen maar de lange bal op Carlito Fermina die daar net als afgelopen dinsdag in de verloren districtsbekerwedstrijd tegen de Rotterdamse tweedeklasser Antibarbari tegen lange centrumverdedigers niets mee kon beginnen. De tegenstander acteerde scherp, had voortdurend het initiatief, vulde elkaar goed aan en dat resulteerde al in de 16e minuut uit de tweede corner van de tien die de Amsterdammers in de eerste helft mochten nemen in de door Joost Heij hard ingekopte eerste treffer. De thuisploeg kon lustig verder bouwen en de tweede goal volgde in de 34e minuut toen nummer elf Mick van Moerwijk uit de weggewerkte vijfde corner met een strak schot voor de 2-0 zorgde. Pas in de 39e minuut zagen we een eerste aanval van Ter Leede uit een goede opbouw en het schot van de beste man van Roodgeel zette de stand zowaar met een strak schot in de verre hoek op 2-1. Hierna volgde nog een aardige aanval met een schot naast van Tim Bloemendaal, maar met vier corners achtereen nam WV-HEDW het weer over en het mag een wonder heten dat de ploegen maar met de 2-1 stand gingen rusten.

Ter Leede kwam met drie nieuwe spelers, Dave Star als linksback, middenvelder Mike van den Steenhoven en aanvaller Luc de Kruijs voor Jeffrey van Kempen, Stijn van Biezen en Steven Wajer fanatieker uit de startblokken, kreeg kort achter elkaar vier corners te nemen waaruit een prachtig schot van Luc de Kruijs door doelman Dion Tomas knap corner werd getikt; zijn broer Marc schoot hierna naast, maar daarna zakte om onbegrijpelijke redenen Ter Leede toch weer in en dat leverde weer doelgevaar op met onder andere een schot op de paal.

Er volgde een rommelige fase, de eerste gele kaart viel en in de 65e minuut liet Mick van Moerkerk met een snelle aanname Dirk Hoekstra staan en scoorde de 3-1. Het noodscenario voor Ter Leede volgde nu: Fermina gewisseld, aanvoerder Arroyo en Dirk Hoekstra naar voren en zo kon de laatstgenoemde uit een strakke voorzet van Marc de Kruijs de 3-2 en de aansluitingstreffer maken, zijn eerste dit seizoen.

Kon het nog? Misschien, maar de 4-2 in de 82e minuut van Tim Correia sloeg alle hoop de bodem in en toen scheidsrechter Remon Tulen na vier minuten extra affloot was het zesde verlies een feit, zakt Ter Leede door het verlies van ARC, DHSC, SJC en Alphense Boys ‘slechts’ een plek – WV-HEDW passeert ons – en is een goed resultaat thuis tegen DHSC broodnodig.

Tot dan.

Opstelling WV-HEDW: Dion Thomas, Yamiro Macrander, Nick Lammers (78’ Jordy Kreeberg), Oscar Abouseada (68’ Timo van Roemburg), Ashraf Azzouz, Jack van Moerkerk, Joost Heij ((71’ Max Dekker), Tim Correia, Mick van Moerkerk ©  ((78’ Lancine Bamba), Jordy Dijkhuizen, Dean van Zwieten

Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Tomas Arroyo ©, Dirk Hoekstra (60’ geel), Hidde van den Ende (89’ geel) , Jeffrey van Kempen (46’Dave Star), Tim Bloemendaal, Stijn van Biezen (46’ Mike van den Steenhoven), Steven Wajer (46’ Luc de Kruijs), Boy Tetterode (85’ Oscar Minnaard), Carlito Fermina (68’ Martijn Youri Wooter), Marc de Kruijs (16’ geel)

Scheidsrechter: Remon Tulen

Assistent-scheidsrechter: Jan van Gurp en Nick van den Bos