Xerxes DZB – Ter Leede

WEDSTRIJDVERSLAG XERXES DZB – TER LEEDE zaterdag 23 januari 2016 15.00 uur

EERSTE PUNT VOOR TER LEEDE NA DE WINTERSTOP

We hebben zaterdag geen slecht Ter Leede gezien, maar de ploeg had toch moeite om de vroeg opgelopen achterstand goed te maken en uiteindelijk was er een penalty in de 66e minuut voor nodig om op gelijke hoogte te komen en bij die 1-1 stand bleef het.

Ter Leede startte met Ben van der Lans in de basis naast aanvoerder Kewal en met Jonathan Robertson op de linksback plaats voor de geschorste Hakkan Bayram en hij deed dat naar behoren. Verder het inmiddels vertrouwde viermans middenveld en voorin Selmo en Mike als de twee spitsen.

Met al in de eerste minuut een venijnig schot van Selmo dat net naast ging en een mooie aanval op rechts en een goede voorzet van Mike Boelee begon Ter Leede voortvarend, maar hierna kreeg Xerxes twee corners op onze linkerkant te nemen, ontving Kevin de Vries geel voor een overtreding op Youssef en was het bij de derde corner voor Xerxes in de 15e minuut raak: de snel inlopende Dave van der Steen kopte de hard genomen hoekschop bij de eerste paal onhoudbaar hard in en het stond 1-0.

Ter Leede antwoordde twee minuten later met een mooi schot van Mike Dam dat keeper Mathijs Donatz ternauwernood tot corner kon verwerken en hieruit kopte Ben van der Lans hard in, maar naar de grond en daardoor stuiterde de bal over. In de 22e minuut passeerde Selmo na een corner op rechts twee man en werd hij in de zestien neergelegd, maar scheidsrechter Cantineau noch zijn assistent zagen er een penalty in.

Na een gele kaart voor Damiën Muller in de 25e legde Mike Dam drie minuten later in de zestien de bal terug op Jonathan Robertson, die kreeg het leer te veel onder zich en schoot over. In deze fase zat de gelijkmaker erin, maar hij viel niet.

In de eindfase belandt een voorzet van Selmo van links nog op de lat, schiet hij in de 43e minuut niet, maar geeft hij af en probeert aan de andere kant Marcello Tucci keeper Constantin met een lob te verschalken, maar die is daar te lang en te goed voor. Dus gaan we met de 1-0 rusten.

Met Thierry van der Kooye voor Mike Dam begint Ter Leede aan de tweede helft. In de 53e minuut krijgt Kenny Fonseca geel voor een zware overtreding op Ronnie Verplancke, zes minuten later verwerkt doelman Donatz een mooi schot van Selmo weer tot corner, maar in de 66e minuut komt Ter Leede toch langszij: na een corner van Ter Leede op links krijgt Ben van der Lans de bal hij komt op, zet een 1-2 op met Selmo, maar die wordt er in de zestien door hands uitgehaald en nu wijst de scheidsrechter resoluut naar de stip en schiet Ronnie de penalty feilloos in de rechterhoek.

Beide coaches gaan wisselen. Jeremy Stork komt erin voor Angelmo Vyent en Selmo maakt plaats voor Marc de Kruijs die op links gaat spelen en ook Tomas Arroyo komt de geblesseerde Mike Boelee vervangen, waardoor Ben de rechtsbackpositie inneemt.

Maar in de stand komt geen verandering en na 92 minuten zit de eerste competitiewedstrijd na de winterstop er voor Ter Leede op. De equipe van Henk Wisman speelde zeker niet slecht, gaf achterin weinig weg, schiep zich zelf een paar aardige mogelijkheden, kreeg twee mooie kansen, maar maakte het niet af. Dat moet dan volgende week maar gebeuren in de kraker thuis tegen Quick Boys. Tot dan!

Opstelling Xerxes DZB: Mathijs Donatz, Kevin de Vries (13 geel), Leon van den Berg, Kenny Fonseca (53 geel), Dave van der Steen, Damiën Muller (25 geel), Marcello Tucci (85 Ruben den Engelsman), Kai Fens ©, Angelmo Vyent ( 72 Jeremy Stork), Celcius Grant, Ilyas Oulad Ali

Opstelling Ter Leede: Bogdan Constantin, Mike Boelee (83 Tomas Arroyo), Stanley Raydell Kewal ©, Jonathan Robertson, Mitchell Kappenberg, Selmo Kurbegovic (73 Marc de Kruijs), Mike Dam (46 Thierrry van der Kooye), Ronnie Verplancke, Vincent Ammerlaan (78 geel), Youssef Ait-El-houssi (23 geel), Ben van der Lans

Scheidsrechter:                 L.E. Cantineau

Assistent-scheidsrechter: W. Fransman (1e) en N. Kromme

Foto’s Orange-Pictures: Pieter Platteel