Wedstrijdverslag Zwaluwen 1 – Ter Leede 1

WEDSTRIJDVERSLAG ZWALUWEN 1 – TER LEEDE 1 zaterdag 27-01-2018 14.30 UUR

WEER GEEN SUCCES VOOR TER LEEDE OP SPORTPARK ZWALUWENLAAN

Een tevreden vader Gudde kon zijn zoons na afloop van de wedstrijd  bij de achterlijn van het Ter- Leededoel feliciteren. Zwaluwen had het weer geflikt: voor de derde keer in vier wedstrijden gewonnen op het eigen sportpark tegen Ter Leede, slechts eenmaal een gelijkspel. Een vroege voorsprong werd, net als tegen Rijnvogels, het in het uitblauw acterende Roodgeel fataal. Zwaluwen verdedigde stug, hanteerde zelf de lange bal, gokkend op Merrelaar en Wever en omdat Ter Leede de schaarse kansen die het kreeg niet benutte kon Sten Wever halverwege de tweede helft zelfs de 2-0 scoren en ondanks vijf corners voor Ter Leede in de laatste twaalf minuten wist het voor de tweede keer achtereen niet te scoren. De koppositie in de tweede periode is nu overgenomen door FC Rijnvogels. Ter Leede is in 2018 de tweede helft van de competitie slecht begonnen en het herstel moet na de bekerwedstrijd tegen Monster thuis komen tegen concurrent Achilles Veen.

Niet scoren! Dat was Ter Leede in alle voorgaande uitwedstrijden in deze competitie, ook in de twee verliespartijen tegen Rijsoord en Achilles Veen, nog niet overkomen. Nu wel, ook met Jeffrey Bok weer op zijn vertrouwde stek op rechts in plaats van de wegens persoonlijke omstandigheden afwezige Jesse Dingjan. En net als tegen Rijnvogels start Ter Leede met de harde wind schuin tegen goed, maar al in de zevende minuut scoort Ricardo Merrelaar omdat hij er koppend sneller bij is dan de verdediging van Ter Leede, doelman Sandór incluis. En weer komt dat uit een vrije trap van rechts van Jesper Gudde.

Ter Leede gaat nu wel meteen op zoek naar de gelijkmaker, Toon Zwetsloot komt op rechts goed door, maar zijn voorzet is niet goed, een kopbal van Bok uit de eerste corner levert niets op net zo min als de vrije trap twee minuten later en beide spelers hebben in de 16e en 18e minuut ook geen succes, Bok, door op rechts, geeft niet goed voor en doelman Tienen onderschept de run van Zwetsloot.

Ter Leede heeft het initiatief, maar de lange ballen en vrije trappen van Zwaluwen zijn weer gevaarlijk. Scheidsrechter Greveling fluit niet bij een vermeende handsbal van aanvoerder Boelee in de zestien en Ian krijgt in de 29e minuut geel, het gaat niet echt best met Ter Leede, tot de 40e minuut, daarin krijgt Ter Leede een honderd procent kans: doelman Tienen lost een hoge bal, in de kluts zou hij er in moeten, maar de inzet van Marc de Kruijs gaat net naast. In de 42e minuut schiet Siali de bal via de boarding weer het veld in, geen opzet, maar toch bestraft de scheidsrechter het met geel. Na een laatste voorzet van links van Marc gaan de ploegen rusten.

Dan moet het de tweede helft maar gebeuren met de wind in de rug. Maar pas na een kwartier ontstaat er uit een voorzet van Zwetsloot gevaar in de zestien van Zwaluwen, maar ook nu komt Van Tienen als winnaar uit de scrimmage. Ter Leede gaat hierna wel beter spelen, een doelpunt zit eraan te komen, het komt er ook, maar de score van Jeffrey Bok in de 65e minuut uit een mooie aanval met Ian van Otterlo wordt wegens buitenspel geannuleerd.

Voor meer aanvalskracht komen Joey van den Berg en Sami Mouchih erin voor Ben van der Lans en Marc de Kruijs, die op dit veld moeilijk tot grote daden weet te komen. Joey gaat in de spits lopen, Siali gaat naar links, Sami neemt Robertsons positie over en de laatstgenoemde wordt middenvelder.

Helaas, het werkt niet, want twee minuten later kan Sten Wever uit een voorzet de 2-0 scoren  en nu wordt het, met ook nog Melvin van Stijn voor de nog niet op zijn oude niveau spelende Ian van Otterlo een moeilijk verhaal om nog terug te komen. Kraaijvanger meldt zich nu ook voorin, maar waar hij thuis nog de winnende tegen Zwaluwen inkopte, lukt het hem nu niet. Ter Leede valt aan, krijgt corners, maar die leveren niks op, zeker niet de twee mislukte van Siali in de 78e en 79e minuut van links.

Zwaluwen krijgt in de 84e minuut nog een kans op 3-0, maar benut die niet, Bok kopt in de 87e minuut uit een corner naast, maar de strijd is gestreden en de Vogels pakken na de zevende corner van Ter Leede de punten als scheidsrechter Greveling de partij afblaast.

Weer verlies na de 2-2 van de vorige uitwedstrijd en de thuiswinst tegen Zwaluwen. Ter Leede moet uit deze winterdip zien te komen. Dat zien we hopelijk aanstaande dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Monster en zaterdag tegen Achilles Veen.

Eén schrale troost: Ter Leede ging wel met drie punten naar huis, maar die werden  ’s morgens behaald door Ter Leede 2 dat het tweede van Zwaluwen met 0-3 versloeg. Zij spelen zaterdag als de nummer vier tegen de nummer vijf, Katwijk ,’s morgens om half elf.

Tot dan!

Opstelling Zwaluwen: Marvin van Tienen,  Leon Krznaric, Vincent van Dorp (12 ’geel),  Jozef Goncalves (85 Raoul Gillet), Robin Hofman, Jesper Gudde, Tim Gudde (66 Jerry Scholman), Dennis van Rijn, Ricardo Merrelaar , Floris Keizerwaard (46’Youri Verschoor), Sten Wever (52’geel , 80’ Jermay de Nijs)

Opstelling Ter Leede: Laszlo Sandór, Mike Boelee © (49’ geel), Stefan Kraaijvanger, Rob Zandbergen , Jonathan Robertson , Ben van der Lans (65 Joey van den Berg),  Toon Zwetsloot, Ian van Otterlo (30’geel, 77’ Melvin van Stijn), Marc de Kruijs (65’ Sami Mouchih), Oussama Siali (42 geel), Jeffrey Bok

Scheidsrechter: A.S. Greveling

Assistent-scheidsrechter: M. Baloochi (1e) en B. Kaya