Wedstrijdverslag Zwaluwen 1 – Ter Leede 1

Wedstrijdverslag VV Zwaluwen – VV Ter Leede zaterdag 26-11-2016 14.30 uur

ZWALUWEN WINT EEN PUNT, TER LEEDE VERLIEST ER TWEE

Ter Leede had de kans om de vierde achtereenvolgende competitiewedstrijd te winnen, stond na een matige start al snel achter, begon daarna beter te voetballen, kwam na zestig minuten voor, maar weer uit een dood spelmoment wist Zwaluwen op gelijke hoogte te komen en ondanks verwoede pogingen daarna van Ter Leede bleef de 2-2 stand ongewijzigd en zo blijft Zwaluwen door vijf gelijke spelen thuis ongeslagen èn een tegenstander waar Roodgeel ook al vijf competitiewedstrijden lang niet van weet te winnen en daardoor zakt het naar de vierde plaats.

Ter Leede treedt een scherp gemotiveerd Zwaluwen tegemoet in de inmiddels vertrouwde opstelling met Vierbergen als linksback, Toon Zwetsloot op het middenveld naast Kappenberg en Siali en voor Ammerlaan geflankeerd door De Kruijs links en Bok rechts. Na een eerste corner voor Ter Leede op links van Jeffrey is het Zwaluwen dat uit een corner op links in de vierde minuut gevaarlijk wordt en Ben van der Lans weet op de lijn de ingekopte bal te keren.

Het is de opmaat naar het eerste doelpunt in de zevende minuut. Op rechts neemt Jesper Gudde een vrije trap, hij neemt ze deze middag allemaal en ook de meeste corners, en de hoog en hard ingeschoten bal wordt door centrumverdediger Dennis van Rijn aangetikt en de bal verdwijnt achter de verbouwereerde Bogdan Constantin in het doel.

Pas na zo’n kwartier en weer twee vrije trappen van Gudde neemt Ter Leede het initiatief over en uit een mooie pass van Kappenberg maakt Marc de Kruijs zijn eerste competitiedoelpunt in Ter Leede 1 van dit seizoen, een strak schot van rechts.

Zwaluwen antwoordt met een mooie aanval in de 19e minuut, maar topscorer Ricardo Merrelaar schiet naast en Ter Leede valt weer aan. Vincent ontvangt in de 25e minuut op links een pass, gaat alleen op de keeper af, omspeelt die maar wijkt naar links af, geeft voor op Siali en die schiet over. Twee minuten later biedt Marc Jeffrey Bok een kans, maar die glijdt de bal bij de rechterpaal achter. ‘Corner’, beslist arbiter Harold van de Ketterij aanvankelijk, maar zijn grensrechter corrigeert dat, het wordt een achterbal. Hij zal in de tweede helft een nog bepalender rol spelen.

Ter Leede drukt Zwaluwen achteruit, Siali beproeft de keeper, Toon legt in de 39e minuut goed opzij, maar Kappenberg produceert een mislukt schot en na een mooie combinatie tussen Marc en Jeffrey kopt Vincent in de 43e minuut naast en gaan de ploegen met 1-1 rusten.

Na de thee gaat Ter Leede door, Marc breekt direct na een corner van Zwaluwen uit, een korte corner van Toon resulteert in een schot dat aanvoerder-doelman Van Tienen pakt, even later legt Kappenberg opzij voor de opgekomen Tomas Arroyo die naast schiet en in de 54e minuut gaat de inzet van Jeffrey Bok via de keeper en de paal naast en vier minuten later ziet Jeffrey zijn inzet via de lat over gaan. Ter Leede drukt en keeper Van Tienen neemt zijn tijd.

Aan de andere kant toont Bogdan zijn klasse door een hard schot knap onschadelijk te maken en dan komt Ter Leede in de 61e minuut op voorsprong: Marc speelt opzij de opgekomen Jordy Vierbergen aan, die speelt in de zestien Vincent aan, die teruglegt op Jeffrey Bok en die schuift de bal hard en laag binnen.

Als de prachtige counter van Toon en Marc in de 64e minuut na een vrije trap van Zwaluwen in een doelpunt had geresulteerd had Ter Leede de buit waarschijnlijk binnen gehad, maar nu gaat de inzet van Toon rechts naast en kort daarop komt Zwaluwen toch weer op gelijke hoogte. Vlak voordat Jesper Gudde een corner op rechts neemt, wisselt trainer Biesheuvel Robin Hofman voor Joep Pranger en weer uit een dood spelmoment weet Raoul Gillet de van richting veranderde bal in te koppen. Maar, het was Jordy Vierbergen die de bal van de lijn kopt! ‘Achter de lijn’ geeft de grensrechter echter aan en scheidsrechter Van de Ketterij neemt dat advies over, protesteren helpt niet en levert Mitchell slechts geel op.

Met Jesse Dingjan voor Kappenberg en Kevin Duthler voor Vincent probeert Ter Leede alsnog de winst af te dwingen, maar schoten van Jesse en van Kevin uit de draai zijn een prooi voor de keeper of gaan naast en het doelpunt van Jeffrey in de 84e minuut wordt wegens buitenspel afgekeurd. Was hij niet achter de bal toen hij op rechts doorkwam?

Kennelijk niet en dus blijft de stand 2-2 en haalt een hardwerkend Zwaluwen het vijfde gelijkspel thuis binnen en verliest Ter Leede twee punten.