Weesp D1 – Ter Leede D1 2 – 6 ( 0 – 3 )

Let’ s get ready too rumble!!! Ushi of Dushi? Wie ben ik? Waar ben ik?
Om nog een klein beetje in de sfeer te blijven van die te leuke Teylingen voetbalquiz zou hier de vraag kunnen zijn: Welke Tv persoonlijkheid is verbonden aan deze termen?
Ja, de voetbalquiz, wat een feestje was dat weer zeg. Met een hoog aantal Ter Leede coryfeeën in het strijdtoneel werd er door 21 teams weer een gooi gedaan naar die felbegeerde titel van alleswetertjes op voetbalgebied. Met wisselend succes voor de Rood-gele tafels. Zo eindigde het team gevormd door Rini, J.P. Marcel en de lieftallige dames Mariska, Judith en Leonie enigszins teleurstellend op een plaats, waarover onze voorzitter het volgende gezegd zou kunnen hebben;
“Op de 21e en laatste plaats is geëindigd de Ter Leede D-selectie.”Dit lijkt heel slecht, en dat is het natuurlijk ook!!”
Ook de winnaars kwamen dit jaar weer uit de Ter Leede hoek. Mijn oprechte felicitaties gaan nogmaals uit naar mijn medeanalist Jack, Kees, Steven, Sake en een man die uit pure bescheidenheid dolgraag anoniem wil blijven. Laat ik hem omschrijven als een goed gesoigneerde, introverte, vriendelijk ogende, lichtjes kalende, brildragende Bourgondiër om ‘ m zo toch nog enige credits te kunnen geven. Van harte!!

Wat geen mens Zaterdagmorgen had durven dromen bij het wakker worden werd in Weesp gewoon werkelijkheid. Wij stonden op een gezellig sportpark weer eens in het zonnetje langs de lijn, en dat is wel eens anders geweest de laatste weken. Onze boys and girls, die wel weer eens toe waren aan een goede overwinning, lieten zich door de zonnestralen inspireren en zouden een frisse eerste helft afleveren. Met Jan op linkshalf en Nino op rechtshalf is Ter Leede vanaf de eerste minuut heer en meester. Iedereen zit er bovenop en voorin heeft met name Wessel er zin in. Hij is het dan ook die vroeg in de wedstrijd na een mooi balletje van Rik de 0-1 binnen knalt. En Ter Leede houdt het gas erop. Van achteruit aangevoerd door het solide duo Marijn en Alex blijven onze mannen met veel druk naar voren spelen en de tweede goal is dan ook een prachtige dubbele combinatie tussen Timo en Rik die uiteindelijk door Timo langs de keeper wordt geschoven.
Bij het teruglopen naar de middenstip zegt Rik tegen Timo: “Timo, kijk dan, daar staat Linda de Mol”.
Ook naast mij begint er met name onder de vrijgezellige moeders enige beroering te ontstaan. ” Henk, heb jij Wendy al gezien, daaro “? Vraagt moedertje van P. dan aan mij. “Zou Xander er ook zijn”? Is de voorspelbare volgende vraag. ” Weet jij wie haar zoontje is? ”
“Ja hallo, ik sta hier een wedstrijd te analyseren” antwoord ik lichtjes geagiteerd. Rustaaaagh!!! ” Oke, dan zoek ik het zelf wel uit”.
Ter Leede D1 moest dus verder met minimaal 1 supporter minder, want de dames hadden het veel te druk in het restant van de wedstrijd. En de mannen? Die bleven gewoon ijzig kalm de wedstrijd volgen, waarin ze zien dat Wessel na een prachtige aanval via Timo en Rik voor 0-3 tekent. ” Knappe goal van Wessel San!” Huh, hè, eh oh ja sorry, ik sta net ff niet op te letten. ” Mooie bal Wessie”!! ” ja, bedankt Mam!”
Ook na de rust begint Ter Leede met Justin en Lucas in de ploeg voortvarend aan de tweede helft. Wessel stuurt met een prachtige dieptepass Timo op pad. Die passeert de keeper en rondt keurig af. 0-4. Als Rik even later voor 0-5 zorgt na een fout in de Weesp verdediging vinden onze boys het even voldoende. Weesp gaat 1 op 1 spelen, heeft met een prachtige linksbuiten de joker ingezet en krijgt met 2 goede goals weer wat kleur op de wangen. Gelegenheids rechtsback Justin verzorgt samen met Nino het slotakkoord. Een slim passje van de eerste wordt door Nino netjes afgerond en zo eindigt deze sportieve wedstrijd in een 2-6 overwinning.

Ter Leede D1 tankt zo dus weer vertrouwen voor volgende week, als de katwijkers op bezoek komen. Met de spirit van vandaag in mijn achterhoofd heb ik er alle vertrouwen in jongens!!

Tot volgende week,
Henk.