Wietse Jelles voegt zich bij technische staf Vrouwenselectie

Hoofdtrainer William Vincent ziet zich volgend seizoen ondersteund door Wietse Jelles. Wietse komt over van de vrouwenselectie van studentenvoetbalvereniging LSVV ’70 in Leiden. Komend seizoen zal hij een laatste seizoen als trainer bij LSVV en een eerste seizoen als assistent-trainer bij Ter Leede gaan combineren. Naast Wietse blijft ook Kim de Bruin aan als assistent-trainster. Jay Vincent had in een eerder stadium aangegeven het komende seizoen te stoppen als assistent-trainer bij de vrouwenselectie.

Via afscheidnemend assistent & keeperstrainer Lars Meijer (komend seizoen hoofdtrainer bij VV Maasdijk Vrouwen 1), kwamen wij in contact met Wietse.
Lars en Wietse volgen momenteel samen de UEFA C-opleiding van de KNVB. Het contact met de technische commissie en hoofdtrainer William Vincent werd gelegd, het wederzijdse enthousiasme werd bevestigd in gesprekken met het Vrouwenbestuur en heeft uiteindelijk geresulteerd in een verbintenis voor het komende voetbalseizoen.

Wietse, van harte welkom bij de technische staf van de vrouwenselectie!

– Technische commissie Ter Leede Vrouwen –


Wietse stelt zich graag aan jullie voor:

Hoi! Ik ben Wietse, 33 jaar oud en geboren en getogen in Alkmaar. Sinds 2007 woon ik in Leiden, waar ik een jaartje studeerde (om vervolgens studies in Amsterdam en Den Haag ook daadwerkelijk af te maken). Ik werk in het dagelijks leven voor de Koninklijke Marechaussee als strategisch adviseur op het gebied van grenzen. Havens, vliegvelden, dat soort dingen. Daarbuiten vul ik m’n leven vooral met heel veel voetbal en een klein beetje muziek.

Eerlijk is eerlijk: mijn carrière als voetballer was verre van roemrucht – ik ben een betere trainer dan voetballer. Met meer geluk dan wijsheid ben ik trouwens in dat trainerschap gerold (dat verhaal vertel ik nog wel eens). Lang verhaal kort: in 2014 heb ik de vrouwentak daar opgezet en inmiddels telt LSVV drie vrouwenteams. Daar ben ik oprecht trots op.

In die paar jaar tijd ben ik ook verliefd geworden op het vrouwenvoetbal. Dat heeft volgens mij de toekomst van het amateurvoetbal, maar ook daarboven gaat de ontwikkeling de komende jaren waanzinnig zijn. En eigenlijk vind ik die rap opstomende vrouwenmachine in de oude-mannetjes-wereld van het voetbal machtig mooi. Mijn groeiende passie voor het vrouwenvoetbal en mijn plezier in het trainersvak bracht me naar de UEFA C-opleiding, en van daaruit stuurde collega-cursist Lars me naar Ter Leede.

Ter Leede had ik al een jaar of drie in mijn hoofd voor de toekomst, dus voor mij is dit nu al een match made in heaven. Waar ik bij LSVV steeds vaker tegen een plafond aanliep, zie ik er bij Ter Leede echt naar uit om te starten met een vrouwengroep die zowel fysiek als mentaal op een veel hoger niveau presteert en het ook veel verder kan gaan schoppen. En daarnaast: een serieuze technische staf, een ambitieus bestuur, het beste materiaal, zelfs videoanalyses. Ik kan m’n geluk niet op.

Ik heb als trainer niet één inspiratiebron: van alle toptrainers kun je volgens mij leren. Ik heb wel overal een mening over – zoals over iets schijnbaar triviaals als het gewicht van een bal. Dat weten ze bij de KNVB inmiddels ook, dus hebben ze me recent maar ambassadeur voor de KNVB gemaakt. Samen met de aanvoerder van mijn LSVV-selectie, Sofia.

En nog even over LSVV gesproken: volgend seizoen combineer ik de twee clubs. Ik kon na acht jaar lang bouwen niet zomaar weglopen bij de dames én bij de club. Ze verdienen een goede overdracht en ik wil ze helpen met het vinden van een nieuwe trainer.

Ik zie er onwijs naar uit aan de slag te gaan bij Ter Leede. Dit wordt een mooi avontuur – zoveel is zeker!

Tags: